güneş paneli al 4,5 voltluk yeterli gelir. Diyot kullanmana gerek yok. ve - uçları - ye bağla.pili şarj eder. Yok ben teli şarj edeceğim dersen bir adet şarj cihazından kabloyu kes güneş panelinden gelen + (artı) ve - uçları bağla kabloya.
güneş paneli al 4,5 voltluk yeterli gelir. Diyot kullanmana gerek yok. ve - uçları - ye bağla.pili şarj eder. Yok ben teli şarj edeceğim dersen bir adet şarj cihazından kabloyu kes güneş panelinden gelen ve - uçları bağla kabloya.
Evet telefon 3,7 volt ile çalışır. Bize 4,5 yada 5 volt civarında enerji lazım şarj için. Ben usb kablosu ve telefon kablosu ile bir uç yaptım pcden yada üniversal şarj cihazları ile telefonu şarj ediyorum. Pc deki usb çıkışı 5 volt olduğu için bu gerilim yetiyor yani.
Evet telefon 3,7 volt ile çalışır. Bize 4,5 yada 5 volt civarında enerji lazım şarj için. Ben usb kablosu ve telefon kablosu ile bir uç yaptım pcden yada üniversal şarj cihazları ile telefonu şarj ediyorum. Pc deki usb çıkışı 5 volt olduğu için bu gerilim yetiyor yani.
elektronikçilerde bakır devreler var. Onlar işini görür ama 0,25 volt üreteceği için en az 16 tane kurman ve yapman lazım değmez elektronikçilerde hazır güneş panelleri var. Sana 5 volta kadar bir panel yeter.
elektronikçilerde bakır devreler var. Onlar işini görür ama 0,25 volt üreteceği için en az 16 tane kurman ve yapman lazım değmez elektronikçilerde hazır güneş panelleri var. Sana 5 volta kadar bir panel yeter.
- - - Eklendi - - -
1,5 volt üretir ama kaç amper çekiyor onu bilmiyorum.