Güneş paneli ile şarz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

M. tAHA

Üye
ya sımdı + sabit kalıp - hareket ediyo ya ondan söyledim. akım yonu dıe.
kondansatörde diyottan sonra yapılabilir die dusunuyorum ama denemedim bunu

- - - Eklendi - - -

yoksa diyotu + ya mı baglayacaktık unuttum

- - - Eklendi - - -

iyide alternatif akımda - + var mı

- - - Eklendi - - -

bu arada diyot + ya atılıyomuus kusura bakma :

adım geçmiş hemen geldim. Tüm mesajları tek tek okuyup cevap yazacağım

nasıl yapacağız öğretsene taha
güneş paneli al 4,5 voltluk yeterli gelir. Diyot kullanmana gerek yok. ve - uçları - ye bağla.pili şarj eder. Yok ben teli şarj edeceğim dersen bir adet şarj cihazından kabloyu kes güneş panelinden gelen + (artı) ve - uçları bağla kabloya.

Tepkiler: M. tAHA

M. tAHA

Üye
bu kadarcık mıydı benım yaptıgımdada da dıyot yoktu ama ben hata yaptıgımı dusunuyordum

joker.lg

Üye

sadece mi ? Yani ben elektronik parça satan yere desem bana 4.5 lik panel ver verir mi ?

Evet telefon 3,7 volt ile çalışır. Bize 4,5 yada 5 volt civarında enerji lazım şarj için. Ben usb kablosu ve telefon kablosu ile bir uç yaptım pcden yada üniversal şarj cihazları ile telefonu şarj ediyorum. Pc deki usb çıkışı 5 volt olduğu için bu gerilim yetiyor yani.

joker.lg

Üye

bulamadım peki bakır levhayı nerden bulabilirim veya çevremizde bilmediğimiz bakır levha var mi

M. tAHA

Üye
güneş paneli mi bulamadin ?

bulamadım peki bakır levhayı nerden bulabilirim veya çevremizde bilmediğimiz bakır levha var mi

elektronikçilerde bakır devreler var. Onlar işini görür ama 0,25 volt üreteceği için en az 16 tane kurman ve yapman lazım değmez elektronikçilerde hazır güneş panelleri var. Sana 5 volta kadar bir panel yeter.

- - - Eklendi - - -

evet bulamadım

- - - Eklendi - - -

doğru ya su hesap makinesinde var ya onları kullansam olur mü ?

1,5 volt üretir ama kaç amper çekiyor onu bilmiyorum.

diyotu artı uça bağlayacan işaretli olan bölge + çıkışı dir.

- - - Eklendi - - -

Yarin akşam eski çalıştığım yerden para gelirse o güneş panelden bir tane alıp sizin için test yapacağım.

bende şundan sipariş edicem

M. tAHA

Üye

sağol ismail. abi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...