Güneş Muhabbet Kuşları (Arantinga Solstitialis Solstitialis) (Sonnensittich) (Sun Parrakeet)

Sponsorlu Bağlantılar

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
    Konu Sahibi
Güneş Muhabbet Kuşları (Arantinga Solstitialis Solstitialis) (Sonnensittich) (Sun Parrakeet)
Vatanı Orta ve Güney Amerikadır. Güneş muhabbet kuşlarının yaklaşık 20 türü vardır. Yüksek ağaçlar üzerinde 10-16 kuştan oluşan gruplar halinde yaşarlar. Bütün türlerinin uzun, kama biçiminde kuyrukları vardır. Gagaları kuvvetlidir. Göz kenarlarında halka şeklinde tüysüz bir bölüm vardır. En güzel türleri,Güney Amerika, Brezilya ve Venezuella'da yaşayan sarı ve oranj renkli olanlardır. Kanat üstleri genelde yeşilimtıraktır. Kuyrukları altuni kahve ile yeşil renkte olup, uç kısımları mavidir. Kanat uçlarında da mavi renk bulunur. Güneş muhabbet kuşları kuvvetli kemiricilerdir. Dişi ve erkek aynı görünümdedir. Yaklaşık ömürleri 20-25 senedir.
Beslenmeleri; Ağaçlar üzerinde meyveler, tohumlar, üzümler, goncalar ve ağaç sürgünleri ile beslenirler. Kafeslerde %50 ayçiçeği, gerisi karışık darılar, kendir, kenevir tohumları, kırılmış mısır, pirinç, arpa ve buğday karışımı ile beslenebilir.Arada çimlendirilmiş yemler verilebilir. Yeşil yemler, salatalar, havuç karışımı ile yumurta, peynir, peksimet karışımı ve vitaminler verilmelidir. Su her gün taze olarak verilir.
Üremeleri; çiftleşme ve üreme dönmelerinde çift olarak bulunurlar. Dişi kuş genelde 3 yumurta yapar. 8 hafta sonra yavrular yuvadan uçsada 5 hafta daha anne ve babaları tarafından beslenirler.
Bakımları; yuvalarının tabanı 22x22 cm ve yüksekliği 30 cm olmalıdır. Ayrıca yuva deliğinin 6 cm olması uygundur. Kış aylarında 15oC sıcaklıkta tutulmaları gerekir. Çünkü soğuğa dayanıklı değildirler.
 


Üst Alt