Gül Şerbeti

  • 16 Nisan 2011
  • 384 Okunma
  • 0 Cevap

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. < Resmi açmak için tıklayın >

    4 adet recellik kokulu gül yaprağı, kirmizi veya pembe
    3-4 yk seker, daha tatli isterseniz seker ilave edin
    1 kap su
    1 tk limon suyu

    Bir kap icerisinde gül yaprakları ve sekeri birlikte karıstırın. Parmaklariniz ile yapraklar dagilincaya kadar ovun. Limon suyu ve suyu ekleyin, seker eriyene kadar karisitirin.

    Kabin agzini plastik ile ortun ve en az 4-5 saat buzdolabinda* bekletin. Suzgecten gecirin ve buz ile birlikte servis yapin.

    * Ben serbeti her zaman 1 gece buzdolabinda bekletmeyi tercih ediyorum. Hem rengi, hem lezzeti daha guzel oluyor.

    < Resmi açmak için tıklayın >

    Veya:

    1 yk Gül Suyu
    2 yk seker, daha tatli isterseniz seker ilave edin
    1 tk limon suyu
    1 kap su
    1 damla pembe yiyecek boyasi

    Butun malzemeleri cam bir kabin icinde kucuk yumurta cirpicisi ile karisitirin, veya blender kullanin. En az 4-5 saat buzdolabinda* bekletin. Buz ile birlikte ikram edin.

    1 bardak.
     


    Yazan: CoDeYs
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
Yüklüyor...
22/09/2018 - 20:22