Güven Sazak için son görev

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Güven Sazak için son görev
Hastalığı nedeniyle önceki gün vefat eden Fenerbahçe'nin eski başkanı Güven Sazak, Dereağzı'ndaki Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı.













Fenerbahçe camiası, vefat eden eski kulüp başkanı Güven Sazak'ı son yolculuğuna uğurladı.
Hastalığı nedeniyle önceki gün vefat eden Sazak için Fenerbahçe Kulübü'nün Dereağzı'ndaki Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde tören yapıldı.
İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLDİ
Fenerbahçe Kulübü'nün Dereağzı'ndaki Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde düzenlenen törenin ardından Şakirin Camisi'ne getirilen Sazak'ın Fenerbahçe Bayrağı'na sarılı cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.
Merhum Sazak'ı son yolculuğunda siyaset, spor ve iş dünyasının önemli isimleri yalnız bırakmadı.
TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in de katıldığı cenaze törenine, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, eski bakanlar Mehmet Ağar, ve Yaşar Okuyan, çok sayıda yeni ve eski milletvekili, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı.
Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir ve çok sayıda yöneticinin de hazır bulunduğu cenazede Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanları Ali Şen, Metin Aşık, Tahsin Kaya, Galatasaray Kulübü eski başkanı Selahattin Beyazıt, Gaziantepspor Kulübü eski başkanı Celal Doğan, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Servet Yardımcı, Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, eski futbolcu ve MHP İstanbul milletvekili adayı Saffet Sancaklı yer aldı.
İş ve sanat dünyasından da birçok isim cenazede bulunurken, Sazak Ailesi avludaki naaşın yanında taziyeleri kabul etti.
Sazak'ın cenazesi, cenaze namazının ardından omuzlara alınarak aile kabristanına götürüldü. Sazak'ın naaşı omuzlarda ilerlerken annesi Ayşe Sazak ve babası Emin Sazak'ın kabrinin önünden geçildiği sırada durularak, Fatiha suresi okundu.
Sazak'ın naaşı, daha sonra aile kabristanında dualar eşliğinde toprağa verildi.
''BÜYÜK BİR İNSANDI''
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, cenaze törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Sazak'ın Türkiye'de inşaat sektörünün gelişmesine, futbola, Fenerbahçe'ye, Türkiye'ye büyük hizmetlerde bulunduğunu ifade etti.
Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Sazak'ın büyük bir insan olduğunu belirterek, kendisine Allah'tan rahmet dilediğini söyledi.
Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen de, Güven Sazak'ın çok büyük bir Fenerbahçeli olduğunu, ülkesi için gününü gecesine kattığını ifade etti.
Bazı insanların lakaplarıyla anıldıklarını ve bu lakabı hak ettiğini dile getiren Şen, ''Biz ona 'Güven Ağa' derdik. Tam bir ağa gibiydi, ağa gibi yaşadı, ağa gibi hizmet etti'' diye konuştu.
''MÜTEVAZI, ÇALIŞKAN, BAŞARILI''
Eski Gaziantep Spor Kulübü Başkanı Celal Doğan da, Sazak'ı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemden beri tanıdığını, ''Farklı düşüncelerin sahibi, ama farklı hoşgörülerin en büyük abidesiydi. Çok mütevazı, çalışkan, başarılı bir insandı. Fenerbahçe camiasının başı sağ olsun'' dedi.
Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Sazak'ın Türkiye'ye emeği geçen bir ailenin önemli bir ferdi olduğunu, kendisini genç yaşından beri tanıdığını ve sevdiğini dile getirdi.
Sazak'ın hem iş, hem siyaset hem de spor camiasına örnek bir kişilik, asil özelliklere sahip değerli bir insan olduğunu ifade eden Ağar, ailesine, iş ve spor camiasına başsağlığı dilediğini belirtti.
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan da MHP'nin 12 Eylül darbesinden önce Genel Başkan Yardımcısı olan Gün Sazak'ın kardeşi Güven Sazak'ı, 40 yıldır tanıdığını ifade etti.
Fenerbahçe'de de Sazak'ın büyük hizmetleri olduğunu belirterek, ''Değerli bir iş adamıydı, düşünen bir insandı. Memleketin sorunlarına karşı ilgisiz kalmayan, onlarla kendi işi gibi de ilgilenen ama siyasete aktif girmeyen bir arkadaşımızdı. Baş sağlığı diliyorum'' dedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt