<<güngören bombacıları yakalandı>>

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
<<güngören bombacıları yakalandı>>

Güngören'de biri doğmamış bebek, 18 kişiyi katleden ve PKK'lı oldukları belirlenen Hüseyin Türeli ile yedi yardımcısı dün tutuklandı. Türeli, bombaları cep telefonu ile patlatıp yanındaki beş kişiyle beraber olanları seyrettiklerini söyledi.



Hürriyet'teki haberde, Güngören'de 17 kişi ile doğmamış bir bebeğin ölümüne neden olan bombayı koyan bombacı ile ona yardım eden 7 kişi dün tutuklandı. Sanıklardan 26 yaşındaki Hüseyin Türeli'nin bombayı cep telefonuyla patlattığı ortaya çıktı. Bölücü örgütü PKK üyesi bombacının 5 teröristle birlikte patlamayı ve ardından yaşananları izlediği ve daha sonra olay yerinden yürüyerek uzaklaştığı belirlendi.

GÖRÜNTÜLER ELE VERDİ

Geçen pazar günkü bombalı saldırının ardından İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, MOBESE ve işyeri güvenlik kameralarından elde edilen görüntüleri ve cep telefonu trafiğini dikkatle incelendi. Ekipler, kamera görüntülerinden olay yerinde bombacı Hüseyin Türeli ile ona yardım eden 5 teröristi belirledikten sonra emniyetin arşivindeki fotoğraflardan kimliklerini çıkardı.



Teröristlerin kendi aralarında yaptıkları konuşmalar da tespit edildi. Bombayı patlatan cep telefonunun araması da saptandı. İstanbul polisi teröristlerin kimliklerinin belirlemesinin ardından geçen Çarşamba günü eş zamanlı operasyonu başlattı. Güngören ve Bağcılar'daki adreslerde Türeli ile diğer teröristler yakalandı.


K. Irak'ta bomba eğitimi alıp 3 ay önce İstanbul'a gönderildiği belirlenen PKK bombacısı Türeli, bir PKK sempatizanın evine yerleşti. TNT kalıpları kurye aracılığı ile Hüseyin Türeli'ye ulaştırıldı. Cep telefonu düzenekli bombayı bu evde hazırlayan Hüseyin Türeli, eylem için Güngören'de keşif yaptı. Türeli ve beraberindeki teröristler hedef olarak kalabalık olduğu için Menderes Caddesi'ni, zaman olarak da caddenin en kalabalık olduğu akşam saatlerini seçti.


Geçtiğimiz pazar günü 5 teröristle Menderes Caddesi'ne giden Türeli, 2 bomba poşetini aralıklarla caddeye bıraktı. İki bombayı da görebileceği bir yerde duran Türeli, ilk bombayı cep telefonuyla patlattı. Yeterince kişinin toplanmasını bekleyen bombacı sonra ikinci bombayı patlattı. Caniler, 20 dakika dehşeti izleyip yürüyerek uzaklaştı..



DİLİ GEÇ ÇÖZÜLDÜ

Yakalandıktan sonra PKK'lı bombacı Hüseyin Türeli'ye, Emniyet'te patlamadan hemen sonra çekilen görüntüler izlettirildi. Gördüğü dehşet manzaraları karşısında şoke girerek saatlerce konuşmayan PKK bombacısının dili, ölen çocukların görüntüleri karşısında çözüldü. Suçunu itiraf eden Türeli "Örgüt yönetimi can kaybının çok olmayacağını söyledi. Bu nedenle eylemi gerçekleştirdim" diyerek Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istedi..


7 YARDIMCISI TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen 10 kişiden ikisi serbest bırakıldı. 8 kişi tekrar sorgulandı. Mahkeme, tanıkların beyanına göre, patlamalar öncesi olay yerinde olan Hüseyin Türeli, Ziya Kıraç, Abdurrahman Oral, Şerafettin Kara, Cevat Aydın, Aydın Ağlar, Mehmet Salih Yanak ve Nusret Tebiş'in PKK üyesi olmaktan tutuklanmasını kararlaştırdı.



İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY AÇIKLADI

Güngören'deki patlamayla ilgili gelişmeleri İçişleri Bakanı Beşir Atalay açıkladı. Atalay, Güngören'deki terörist saldırının bütün boyutlarıyla aydınlatıldığını belirterek, "Kesin tespitler ve güçlü delillerle tereddüte yer bırakılmayacak şekilde olay aydınlatılmış ve faillerin büyük bölümü yakalanmıştır" dedi. Bakan açıklamasında özetle şunları söyledi:



Olay bütün boyutklarıyla aydınlatılmıştır. Yardım eden, yataklık yapan, fiilen eyleme katılanlar yakalanmıştır. Bütün deliller değerlendirilmiştir. Hem olay yeri delilleri, hem emniyet teşkilatımızın elinde bulunan önceki bilgiler, veriler, bütün birikim ve tecrübe kullanılmıştır. 4 günlük gözaltı süresi yarın sabah erken saatte sona ereceğinden dolayı bugün gözaltında bulunanlar ve emniyet safhasındaki tespitlerimiz adliyeye intikal ettirilmiştir. 15 Haziran 2008'de Beylikdüzü'nde çay bahçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırı da bu vesileyle alydınlatılmıştır. Tesellimiz, hepimizin, şehit ailelerinin ve milletimizin; Olayın kısa sürede aydınlatılması, faillerinin tespit edilmesi, yakalanması ve bunların cezalarını çekecek olmasıdır. Bu, kanlı, bölücü terör örgütünün acımasız insanlık dışı bir eylemidir. Olayda çok pay sahibi var. Gözetleyen, yataklık eden, fiilen yardım eden, bomba düzeneği hazırlayan çok kişi var."

 


akula

akula

Üye
o bombaları alıp tövbe tövbe ah benim elime vericeklerdi bu adamları bilirim yapacagımıda vermezlerki
 
yusufucan

yusufucan

Üye
Arkadaşlar bunları tutup bütün dünyanın Karşısında Canlı Canlı Asıcaksın İşkence yapa Yapa...
 

Calaissien

Üye
sonrada barbar Türkler derler.En iyisi sınır dışı etmek olurdu ama teröristler zaten sınır duşından geliyo o da saçma olurdu.Dünyada Amerika ve Avrupa'ya bağlı olmak böyle bir şey işte teröristi atsan atılmaz öldürsen barbar derler.
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Canlarının alınmasına karşıyım arkadaşlar... Bu teröristlerin bu kadar kolayca kurtulmalarına göz yumamam...
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Bunlara içerde neler yapalar abo0000...attıkları bombaları alırlar daha sonra............................:@
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Sakin ol diaoblos kardeş, sakin :) Onlar gereken cezayı nasıl olsa alırlar!..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
261
Eren Değerli
jojo_va
Cevap
0
Görüntüleme
339
jojo_va


Üst Alt