Ekran kartı olayını anlamadım. Ekran kartın hem x300 serisinde, hem x500 serisinde, hem x1000 serisinde nasıl oluyor? Her birinin kendi içerisinde bir çok modeli var. Sisteminizle ilgili ayrıntılı bilgi için başlat/çalıştıra "dxdiag" yazın, yada everest programını indirin. Ekran kartı almayı düşünüyorsun ama aslında ilk yapman gereken işlemciyi değiştirmek. Daha iyi bir ekran kartı alsanda artık yeni çıkan oyunlar en az çift çekirdek performansı istiyor. Ram konusuna gelirsek muhtemelen DDR kullanıyorsun. Burada artık en az DDR2'ye geçmen iyi olur. GTA IV için 2gb ram yeterlidir. Fakat DDR 2'de. Tabi performans için 4gb öneririm. İşlemci ve ram önerisini şu yüzden yaptım, ekran kartın yüksek kaplamalı dokuları işlerken işlemcinin beslediği kadar hesap yapacaktır. Buda performansını aşağı çeker. Yani işlemci dar boğaz olacaktır. Ayrıca ekran kartı alacaksan PCI Express bir model artık şart. İşlemci, ram yada ekran kartıda değiştirsen anakartının değişmesi gerekir. Tabi alacağın sisteme göre güç tüketimide artacak ve muhtemelen güç kaynağında gidecektir. Tabi bumlar hep para. Bütçeni yazarsan sana uygun sistem yada ekran kartı önerisi yazabilirim. Bu arada o sistemde GTA IV oynaman biraz zor. Benim sistemim Intel i5 750 2.53ghz, 4gb TeamXtream Dark 2000mhz DDR3 ram, 2 adet 896mb 448bit Asus GTX260 AMP+ (overclocked), Asus P7p55LX 2x PCI Express anakart, StealthXstream Absolute 1000w power suply. GTA IV bu sistemde bile ufak tefek tekleme yapıyor. (bu arada GTA IV'ü 10 defa bitirmişimdir herhalde, sormak istediğin birşeyler varsa yardımcı olabilirim)