Gsm Servis Komutları Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

perfectlover

Üye
    Konu Sahibi
Gsm Servis Komutları Hakkında
Hemen hemen her cep telefonunda bulunan "servis komut istemi" ne işe yarar? İsminden ne işe yaradığını anlıyoruz da bu tip komutların neler olduğundan haberimiz yok. Hiç bir GSM operatörünün internet sitesinde de ayrıntılı bilgi yok. Bu komutlardan bazılarını bilen var mı? Bilenler bizlerle paylaşırlarsa çok iyi olur.

bassavci

bassavci

Üye
simkartta bulunan operatorlere ait servisleri kullandıgın zaman servis mesaj yollayacagı zaman senden izin ister. bunu açarsan otomatik yollar. benim bildigim bukadar. başka bilgisi olan paylşsın...

Exalans

Exalans

Üye
bi işe yaramıyo yani

DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
normalde kontor falan ogrenmek ıcın ana ekranda *123# yes yapıoruzya bunu ordada yapabiliriz hatta aslında normalde gsm komutları bolumunde yapmamız gerekır ama sebekeler böle bi kolaylık saglamıs direk ana ekrandan yolluyoruz bu komutları dolayısıyla mesajlar bolumundeki bu bölüm atıl kalmış olay bundan ibarettir

Lion Heart

Lion Heart

Üye
<div class='quotetop'>(DeLmIrA &#064; Apr 22 2006, 04&#58;13 PM) [post=320579]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
normalde kontor falan ogrenmek ıcın ana ekranda *123# yes yapıoruzya bunu ordada yapabiliriz hatta aslında normalde gsm komutları bolumunde yapmamız gerekır ama sebekeler böle bi kolaylık saglamıs direk ana ekrandan yolluyoruz bu komutları dolayısıyla mesajlar bolumundeki bu bölüm atıl kalmış olay bundan ibarettir
[/b][/quote]
bende senin dediğin gibi biliyorum ama sadece bunun için mi? Bi de madem ana ekrandan öğrenilebiliyorda niye o zaman böyle birşey koymuşlar onu anlamadım? Başka bi işlevide olabilir.