GSM forum yönetici(leri)ne öneriler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
GSM forum yönetici(leri)ne öneriler
Merhaba,

GSM hakkında şimdi ve gelecek arkadaş için genel bir bilgilendirme yapayım.

GSM forumu maxicep’in nadide ve önemli bölümlerinden biridir. Sitenin üst sırasında olması bu önemi daha da artırmaktadır.

Forumun diğer bölümlerinden biraz daha farklıdır. Dosya indirme yükleme işi olmaz. Fakat dosyalar değil, mesajlar ön plandadır.

İlk tavsiyem ; sakın bilmediğin konuya mesaj yazma, bildiğinden de emin ol, şüpheliysen operatörün veya firmanın sitesine bak öyle cevap ver, kaynak gösterme, eğer isterlerse gösterirsiniz.
Sizin yazacağınız her mesaj garantili söz kapsamında olduğu için buna özen gösterin.

Tanımadığınız üyelerle fazla muhatap olmayın. Tanıdığınız üyeylede mümkün mertabe seviyeli olun. Özelden serbest :ehe

GSM nin bölünmesiyle ayrı bir kategori oldu. Bununla beraber en çok yapacağın iş konu taşıma, günde 3-4 konuyu doğru alana taşırsınız, bu daha da fazla olur, daha da az olur. Ama olur yani, boş bırakmazlar. :)
Şimdi size konuyu hangi alana, hangi kriterlere bakarak taşımalıyız onu belirteyim.

Bir kere konunun GSM de barınması için Operatörle bir ilgisi kesinlikle olması lazım. Mesela “ Vodafone hattım var , hangi telefonu alayım” gibi bir konu açılırsa bunun aradığı (sorunu) tamamen telefonla ilgilidir, GSM operatör ile hiçbir alakası yok, bunu nereye , doğru Telefon Genel e taşı, zaten hemen GSM nin altında :oke:

Gelelim GSM nin içindeki bölümlerde konu dağılımına.

Sorun destek gibi tüm konuları , yani soru sorulan (hangi şartta olursa olsun) tüm konular “Destek / Sorun / Şikayet” forumuna taşınmalı. Unutmayalım soru sorulan, yardım istenen, merak edilip açılan TÜM KONULAR .

Kampanyalar da zaten adı üstünde kısa süreli avantajlı olan konular, aynı zamanda tarifeler. için olan bölüm Öyle konular Kampanyalar / Tarifeler bölümüne ;)

Servisleri / 3G: bu alana da sadece servis konuları olacak, 3G yazısı kafanızı karıştırmasın.
Servis konusu kampanya ile karışmaması lazım. Bunu nasıl ayırt edeceğinizi de belirteyim; servis genel olarak verilen bir hizmettir . Yani kısa süreli verilen kampanya değildir. Örneğin mobil imza, bu 1 sene önce var, bir sene sonra da olacak, bunun konuları Servisleri / 3G bölümüne.
Ama mobil imza kullanımına %50 indirim olursa, bu her ne kadar servisle ilgili olsa da indirim konusu kampanyadır o yüzden kampanya bölümüne gitmesi gerekir.

Genel Bilgiler / Haberler : bu bölüm bir nevi çöplük :ehe : yani diğer bölümlere girmeyen ve GSM ile ilgili olan tüm konuları bu alana taşıyabilirsiniz.

Gelelim üst konular,
Kampanyalar bölümünde bir konunun üst olabilmesi için Çok avantajlı olması lazım, çok fazla kişiyi kapsaması lazım ve en önemlisi ucuz hatta bedava olması lazım. Mesela “ Başvuran ilk 1000 kişiye 250MB internet” gibi kampanyalar kısa süreli üst olması lazım, bunun gibi uzun ömürlü kampanyalar ise kalıcı bir şekilde üst olabilir. Mesela “ hergün başvurana avantajlı paket” gibi.
Kampanyalar bölümünde çok fazla üst konu yapmayın, 2 veya 3 konu olabilir, daha fazlası olursa üst konular dikkat çekmez ve fuzuli olurlar. Az ve öz olması lazım.
Genel bilgiler bölümünde ise 10-15 tane olabilir. servisler bölümü ise aynı şekilde 10-15 olur.
Şikayet/destek bölümünde üst konu olmasın, çok da önemli ise 3-5 günlük durabilir.

Genel olarak bunlar. Aranızda olamıyacağım için anlık değil de yazı ile belirtmek zorunda kaldım.

• Beğen
Tepkiler: Reşwan

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Sağol dostum birşeyler kavradık açıklayıcı olmuş eline emeğine sağlık. öm'dem yaptığım eylemleri aktarayım özetle.

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Şu anda mail geldi de gördüm, bir konuyu kapattın, Avea'yı Kandırdım :)) bu tür konuları kapatma, bu konular hortlatma olmaz, bir yıl sonra bile cevap yazılsa bişey olmaz, nam yapmış bir konu. Eğer kampanya ise ve yıllar sonra mesaj alırsa ve kampanya biteli çok olmuşsa onları kilitle. Kısa süre içinde biten konuları da kilitleme. Kampanya bittiği halde çok uzuyorsa kilitle gitsin.
Kilitlediğin konuları açık bırakk ki, üye geldiğinde bir yerde vakit geçirsin, bu tür konular birebirdir.

Kilitlediğin konuda kalsın, değişme :oke:

Kolay gelsin.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Helal olsun Oflu!..
Gerçekten de sana yakışır, şık bir hareketti bu konuyu açman :)
Askerden ayrılmadan da alt tertibine aynı şıklıkta hareketler yapman gerekecek :D

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Helal olsun Oflu!..
Gerçekten de sana yakışır, şık bir hareketti bu konuyu açman :)
Askerden ayrılmadan da alt tertibine aynı şıklıkta hareketler yapman gerekecek :D
Gerkirse yaparız, ama alışkanlık yapmasın :ehe . Biz gitmeyi sen gelmeyi düşünüyorsun, ne adamsın yahu :)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Biz gitmeyi sen gelmeyi düşünüyorsun, ne adamsın yahu :)
Önemli olan hedefe odaklanmaktır.
Şimdi bilmiyorsun ama askere gidince öğretecekler...
Atışta gez - göz - arpacık olayı vardır.
Hedefi vurmak istiyorsan (ki 200 metreden vurmak ciddi iştir), tüfeğe hakimiyet esaslarından en önemlisini unutmaman gerekir:
Nişan alırken hedef net, arpacık fluğ olmalıdır :oke:

• Beğen
Tepkiler: DiaBLoS
DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Önemli olan hedefe odaklanmaktır.
Şimdi bilmiyorsun ama askere gidince öğretecekler...
Atışta gez - göz - arpacık olayı vardır.
Hedefi vurmak istiyorsan (ki 200 metreden vurmak ciddi iştir), tüfeğe hakimiyet esaslarından en önemlisini unutmaman gerekir:
Nişan alırken hedef net, arpacık fluğ olmalıdır :oke:

Tüfeğe hakimiyet faktörlerini uygulayacaksın Oflu hocam ...:ehe:ehe
Bunları şimdiden ezberle ...:D

Yeni gelen askerlere eğitim verirken söyleye söyleye aklımda kaldı...:D Ama bir an önce unutmak istiyorum artık .:ehe

1- Sol kol ve sol elden yararlanma
2- Dipçiği omuz çukuruna yerleştirme
3- Kabza kavrama
4- Sağ kol ve sağ dirseği kullanma
5- Kaynak yapma
6- Rahat duruş
7- Nefes kesme
8- Tetik kontrolü ve tetik düşürme

Tabi bunların yanısıra bana göre en önemlisi , silahının ayarlı olması gerekiyor ... Zaten atış öncesi de eğer doğru bir ayar çekerler , bu belirtilen 8 maddeyi de uygularsan atışta vurmaman mümkün değildir ...:) Çift çarşı veriyorlar genel de 200 mt vurursan ona göre ...:ehe

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Son 2 mesajı diğer konuya taşıyalım. Karışmasınlar.

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yok Ali yanlış anladın. Karışmasınlar derken başkası birşey der demedim. Bu konu gsm için açtım. Diğer konu askerlik için. Diğer konuya yazalım bu mesajları da burasıyla karışmasın.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
:ehe
Yok dostum benim amacım sana hedefe odaklı düşünceyi aşılamak :D
Konuyla ilgisizlik yok.
Zaten bu saatten sonra sen ne desen biz askerliğe çekeriz :D

Ozan

Ozan

Admin
Örnek teskil edecek davranış ve düşünce Recep gerçekten teşekkür ederim. Gsm bölümüne yetki vermeyi düşündüğümüz her adaya, burada bahsedilenleri göstermemiz ve yönetici olunca bu konunun linkini verip okumasını saglamalıyız. Tecrübe ve tavsiyelerin için tesekkurler yanlız internete girebilecegin boş zamanlarda, bölümü sahipsiz bırakma. Bizlere belirteceklerini pm seklinde, konu hataları da sikayet seklinde iletirsin. Hayırlı teskereler tekrardan ...

• Beğen
Tepkiler: Mehmet ve Reşwan
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt