Grip 65 yaş üstündekilerde ''ölümcül'' olabilir

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Grip 65 yaş üstündekilerde ''ölümcül'' olabilir
Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği (TİHUD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Serhat Ünal, kış mevsiminde görülme sıklığı artan gribin yaşlılarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini, hatta ölümcül olabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Ünal, TİHUD tarafından Antalya'da gerçekleştirilen ve yarın sona erecek olan 10. Ulusal İç Hastalıkları Kongresi'nde değerlendirilen konulara ilişkin bilgi verdi.
Havaların soğumasıyla birlikte kapalı yerlerde daha fazla zaman geçirilmesine bağlı olarak solunum yoluyla bulaşan grip ve nezle gibi enfeksiyon hastalıkları oranlarında da artış olduğuna dikkati çeken Ünal, her iki hastalığın belirtilerinden söz etti.

Nezleye yol açan ''rhino'' virüsünün burun mukozasında çoğalarak hapşırık, burun akıntısı, ateş, halsizlik ve bitkinlik yaptığını belirten Ünal, bu hastalıkta ateşin fazla yükselmediğini ve kas ağrısının olmadığını kaydetti.Gribe yol açan ''influenza'' virüsünün ise hem boğaz ve burun mukozasında hem de akciğerde çoğaldığını anlatan Ünal, ''Bu hastalıkta hapşırık, öksürük, 40 dereceyi bulan ateş, halsizlik, bitkinlik ve çok şiddetli kas ağrısı görülür. Nezle ve gribi klinik olarak ayırt etmek biraz zor olabilir. Ancak influenza virüsünü gösteren özel testlerle ayrım yapılabilir. Nezle, kendiliğinden 2-3 gün içinde iyileşebilir. İstirahat, bol sıvı, dengeli beslenme ve ateş düşürücü ilaç nezle için yeterlidir. Gribin ise daha ciddiye alınması gerekir'' uyarısında bulundu.

Ünal, kış mevsiminde görülme sıklığı artan gribin yaşlılar için ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkati çekerek, ''Akciğerde çoğalıp zatürreye yol açması ve başka mikroplara zemin hazırlaması nedeniyle gribin özellikle 65 yaş üstündekilerle, akciğer, kalp, böbrek, karaciğer ve şeker hastalığı olanlarda ve kanser tedavisi görenlerde ölümcül bile seyredebilir'' diye konuştu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
455
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
430
Haydar
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
447
OttomaN TigeR
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
427
Haydar


Üst Alt