GRİD 2 -- Oyun Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

YENİÇeri1362

YENİÇeri1362

Üye
    Konu Sahibi
GRİD 2 -- Oyun Hakkında



OYUN HAKKINDA

Codemasters, uzun yıllar boyunca birçok başarılı yarış oyununa imza atmıştır. TOCA Touring Car Serisinden sonra, yarış oyunlarında farklı bir yol izlemeye karar vermiş ve GRID ile yeni bir yarış oyunu serisi için gaza basmıştır. Çabuk hızlanan GRID, gerek oyun yapısı gerek grafikleri ile oldukça başarılı bir yol izlemiştir. Bu başarısını son sürat devam ettirmek isteyen Codemasters, şimdi de GRID 2 ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Codemasters, GRID 2 için zorlu yarışların olacağını ve yarışların geçeceği mekanların gerçek Dünya mekanları olacağını belirtti. Bunun üzerine merakları az da olsa gidermek adına, yarışların yapılacağı yerlerden birkaçını bizlere açıklamış. Abu Dhabi, ABD şehirleri (Chicago, Kaliforniya), Paris ve ünlü Red Bull Ringi, aynı zamanda zorlu Österreich ringi, Avusturalya'nın BAC Mono ringi ve A1-Ringi gibi zorlu mekanlar da şu an açıklanan yarış pistleri arasında yer alıyor . Österreich ringi zorluğu açısından oyuna kısaltılmış olarak gelecekmiş. Gerçek mekanların oyun içerisinde kullanımı oyuna ne derece artı katar bilinmez ama, turistik bir hava yaratacağı kesin.

GRID 2 hikaye modu bir yarışçının zamanla kazandığı yarışlarla zirveye yükselişini konu alırken, dünya turneleri, sokak yarışları, pist yarışları gibi yarış seçeneklerini de barındıracak. Kazandığımız yarışlarda aldığımız puanlarla açılan araç sistemi ve tamamen kişiselleştirilebilen araçlar yer alacak. Aynı zamanda çoklu oyuncu modu için, Co-op yarışlar ve online mücadeleleri de barındıracak olan GRID 2, oyunculara son sürat yarış deneyimini eksiksiz olarak sunmayı hedefliyormuş.


Codemasters yaptığı bir açıklamada "GRID 2 için kokpit kamerası bulunmayacak" ibaresini kullandı. Bunun nedeni oyuncuların kokpit kamerasını fazla kullanmamaları, hatta yapılan bir analiz sonucu oyuncuların sadece %5'i kokpit kamerasını kullanmakta. Bu yüzden Codemasters kokpit kamerasını oyundan kaldırıp ön kameraya ve ön kameranın görüş açısı üzerine daha çok yoğunlaşmış.

Birbirinden güçlü arabaların ve dünya markalarının da içinde bulunduğu çok zengin bir araba koleksiyonuna sahip, klasik markalar dışında, Pagani, KTM, BAC gibi markaların da oyunda yer alacağını belirtelim. Araç seçeneği oldukça zengin görülse de hepsi oyunla bütünleşmiş vaziyette gelmeyeceği var sayılıyor. Bildiğiniz üzere birçok oyun firması DLC sistemine oldukça alıştı ve hemen hemen her oyununda yer vermeye başladı. GRID 2'nin de bu furyaya katılacağı konusunda birçok söylenti var. Yapılması düşünülen DLC'ler arasında yeni yarış pistleri, yeni araç setleri bulunmakta. Hatırlarsınız Forza Motorsport 4 ve Forza Horizon için birçok yeni araç setleri ve yarış alanları DLC olarak sunuldu. Yani bu da demek oluyor ki GRID 2'de de bu DLC olayını görmek mümkün.

Yeni oyunla gelen bir diğer yenilik ise TrueFeel özelliği ve Live Routers. Codemasters firması daha önceki GRID oyunundan ders almışa benziyor ki sürüş tekniklerini değiştirmiş. Daha gerçekçi ve sürüş dinamikleri mümkün olduğunca rahatlatmak adına yeni sistemlere yönelmiş. GRID'de sürüşlerde bazı zorluklar yaşanıyordu, virajlarda arabalar belirli bölgeden gitmediğinde bazen yoldan sapıp kontrol edilemez hale geliyordu. Sağa sola olan direksiyon hareketleri de bir hayli ağır ve zordu. Bunun üzerine yeni oyuna sürüş dinamiklerini tamamen değiştirecek olan TrueFeel özelliği getirilmiş. TrueFeel, "benzersiz sürüş dinamiği" adı altında tanıtılıyor. GRID 2 için özel olarak tasarlanan ve gerçek dünya sürüşüne benzetilen, karakteristik özellikler taşıyan bir direksiyon hareket sistemi oluşturmuşlar. TrueFeel sayesinde yoldaki bir taşın üzerinden geçmemizin veya yağmurlu bir yolda oluşan kaymanın direksiyona olan etkisini hissedebileceğiz. Sürüşü kolaylaştırır mı bilinmez ama gerçekçilik katacağına şüphemiz yok.

LiveRouters sistemi, adından da anlaşılacağı üzere oyun içerisinde bize canlı rotalar sunacak yeni bir sistem. Hani aksiyon filmlerinde araçlar hızla giderken ulaşacakları yere alternatif bir yol belirleyen bir sistem vardır, LiveRouters da öyle bir sistem işte. Siz son sürat yarışta giderken navigasyonunuz size alternatif bir canlı rotasyon sistemi sunuyor. Mesela bazen olur çok süratli gidersiniz ve yolda bir kestirme yol vardır ama siz onu süratiniz nedeni ile kaçırırsınız, LiveRouters size o kestirmeye gelmeden haber veriyor ve sizin sürüşünüzü ona göre ayarlamanızı sağlıyor. Bir diğer özelliği ise, yarış pistini sizin gidişinizle aynı anda hesaplıyor ve yakınınızda veya gelmek üzere olduğunuz keskin virajlar için sizi önceden hazırlıyor.


Yarış oyunlarında grafik unsuru, shooter oyunlarına vb. oyunlara kıyasla daha bir ikinci plandadır. Oyuncuların çevre grafiklerinden çok arabanın kaplama ve iç dış kaplama detaylarına dikkat ederler. Tabi bir de bunun hasar boyutu vardır. Aracın kaza sonrası aldığı hasar ne kadar gerçekçi olursa, oynaması o kadar eğlenceli olur. Codemasters'ın söylediklerine göre, GRID 2 için Ego Engine versiyonu 3.0'a çıkartılmış. Grafik motoru geliştirilmiş ve optimizasyon iyileştirilmiş. Aslında ilk oyunun grafikleri dönemine göre gayet iyiydi, hatta birçok bilgisayar son ayarlarda çalıştıramazdı. Bu sayede GRID ekran kartı testlerinde test edilen oyunlar listesinde yerini almıştı.

Sonuç olarak Codemasters ilk oyuna göre ciddi boyutta değişikler içeren ve yarış oyunu tutkunları için birçok yeni özelliklerle gelen bir oyunla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. GRID ardından GRID 2'nin gelmesi ve oyunda bu denli değişikliklerin olması akıllara "belediye çalışıyor" sözünü getiriyor. Umarım Codemasters ilk oyundaki çizgisini bozmaz ve karşımıza bahsettiği gibi gerçekçi bir yarış deneyimi sunan bir oyunla çıkar.

OYUN FRAGMANI
[video=youtube;ODb0xoPE-Ag]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ODb0xoPE-Ag[/video]


SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minimum Sistem Gereksinimleri;

OS: Microsoft Windows XP, Vista or Windows 7
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ or Intel Celeron E3400 Dual-Core 2.6Ghz
RAM: 2GB
HDD: 15GB
GPU: AMD Radeon HD 5550 512MB or NVIDIA GeForce GT 230
DX: DirectX 9


Oyun Görüntüleri












KAYNAK ALINTIDIR!
 


VolBlood

Üye
koyduğun ilk görüntü driver san fransisco oyunundan ? alıntı yaparken bari dikkatli olsak.
 
fk555897

fk555897

Üye
Bu oyunu yükledim ama hiç beğenmedim. Nedeni ise NFS Serisi gibi akıcı çalışmıyor.
 


Üst Alt