Gözlük kullanmayı kolaylaştıracak ipuçları

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamnoble

dreamnoble

Üye
    Konu Sahibi
Gözlük kullanmayı kolaylaştıracak ipuçları


Göz bozukluğundan dolayı gözlük kullanmak zorunda olan çocukların aileleri zor bir dönemden geçiyor.
Çocuk Doktorları Birliği'nin, ailelerin bu zor dönemi çabuk atlatmalarına yardımcı olmak amacıyla yaptığı araştırmada, çocukların gözlüklerini sürekli kullanmalarını sağlamak için ailelere birçok ipucu veriliyor.
Doktorlar, ailelere gözlük kullanacak olan çocuğa gözlük çerçevelerini kendilerinin seçmesine izin vermesi gerektiğini söyleyerek, gözlüklerin kendisine ne kadar yakıştığını yeterince söylediğinden emin olmaları gerektiğini vurguladı.
Ailelerin, gözlük takması önerilen çocukların daha rahat olabilmeleri için gözlüğü önce kısa sürelerle kullanmalarını sağlamaları gerektiğini vurgulayan doktorlar, ailelerin aynı zamanda film izlemek ya da kitap okumak gibi eğlenceli aktiviteler esnasında da çocuklarını cesaretlendirmeleri gerektiğini söyledi.
Gözlük takmaları konusunda çocukları zorlamamak konusuna da değinen doktorlar, ailelerin gözlüklerini taktıklarında çocuklarını takdir etmesi ve gözlük takmalarının diş fırçalamak, giyinmek gibi günlük hayatın bir parçası olmasını sağlamaları konusunda çaba harcamaları gerektiğini söyledi.
Ayrıca çocukların gözlüklerini sürekli kullanmaları konusunda en iyi yöntemin, gözlük kullanan spor kahramanları, aktörler ve aile üyelerinden bahsetmek olduğuna dikkat çekildi.
 
YsF_90

YsF_90

Üye
gerçekten doktorlar güzel bir noktaya değinmişler çünkü bana 8 yaşında gözlük verilmişti ama ben hem yakışmıyo diye hemde o zaman dört göz die dalga geçiyolar diye takmamıştım. hala takmıyorum. ama artık çok rahatsız oluyorum, devamlı pc başındayım o çok rahatsız ediyor. bide güneşe çıktığım zamanda rahatsız olurum. gözlük takmadan dışarı çıkarsam güneşli havada yada pc kullanırsam aşırı göz ağrısı ve ordan baş ağrısı yapyor. tavsiyem kesinlikle yakışıyormuş yakışmıyormuş önemli değil. göz sağlığınız daha önemli bunu anladım ben. ve bu hafta içinde bi gözlük almayı düşünüyorum. payalşım için teşekkür ederim...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt