Gözlerden Kaçmayan Çekim Hataları :)

Sponsorlu Bağlantılar

Dafny

Dafny

Üye
    Konu Sahibi
Gözlerden Kaçmayan Çekim Hataları :)
Geride bıraktığımız sezon birbirinden iddialı dizilere ev sahipliği yaptı.

Milyonluk bütçelerle hazırlanan yapımlar, reyting listelerinde kıyasıya bir rekabet yarışını da beraberinde getirdi. Diziler, birbirinden usta isimleri kadrosunda buluşturup, izleyiciyi ekran başına kilitlerken, gözden kaçmayan aksaklıklara ve mantık hatalarına da sahne oldu. Hürriyet.com.tr okurları ise ekrana sadece seyirci kalmadı; ve fark ettiği hataları yazdı.

İşte geçen sezonun en çok konuşulan çekim hataları...




LÜKS ARABAYA KIYAMADILAR Arka Sıradakiler dizisinin bir bölümünde Saffet, Sedat'ı arabasını parçalayarak içinden çıkarıyor ve dövüyor. Saffet gittikten sonra Sedat'ın kardeşi geliyor ve az önce kırılan cam bir anda yerine geri takılıyor. Arka Sıradakiler ekibi lüks arabaya kıyamadı galiba...





O MİKROFONUN ORADA NE İŞİ VAR
' Öyle Bir Geçer Zaman Ki ' nin 21. bölümünde Cemile karakterinin iş için başvurduğu bölümde bir hata vardı. Şirket sahibinin Cemile'yi içeri kabul ettiği sahnede yukarıdan sarkıtılan mikrofon net bir şekilde gözüktü. Dizinin takipçisi olarak bu denli güzel bir dizide bu tip sahnelere daha dikkat edilmeli diye düşünüyorum...
Hasan M. Kardeş









ADINI UNUTKANLIK KOYDUM "Adını Ferihan Koydum" dizisinde Koray, Emir ile ayakta konuşurken pantolonunun arkasında kocaman mikrofon duruyordu. Bir sonraki sahnede kazağı çekmiş olacak ki gözükmüyordu.




MUHTEŞEM HATA

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem’in Müslüman olduğu odada yer alan eşyalar ve masa üzerindeki küre tartışma yarattı. Kanuni'nin yaşadığı 16. yüzyılda böyle bir çalışma masası var mıydı? Küredeki dünya haritası, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaşayan Piri Reis'in haritasıyla örtüşüyor mu? Yoksa kürede Kanuni Sultan Süleyman'dan 200 yıl sonra keşfedilen Avustralya kıtası da mı yer alıyor?






O DÖNEMDE BAZ İSTASYONU MU VARDI




DİZİ 2020'Yİ Mİ ANLATIYOR "Adını Feriha Koydum" dizisinin jeneriğinde Feriha daha küçücük kız ve yere düşen bebeği alıyor, anne o sırada çöp döküyor, anormal olan binanın önünde 2009 model araç var. Hal böyleyken dizi 2020'yimi anlatıyor.


PİYANO TAŞINMAMIŞ MIYDI

Bir bölümde Murat eski evden piyanosunu aldı, yeni evine götürdü ve orada Hasret'le çalışmalarına devam etmeye başladı Hatta Nakiye piyanonun yerine fiskos masası falan koydu. Bir sonraki sahnede Murat’ın annesi ve Nakiye konuşurken piyano oradaydı. Gözden kaçmadı yani...




JANTLAR DEĞİŞMİŞ
Kavak Yelleri'nin aynı bölümünden iki sahne. Oyuncular İzmir/Urla'dan yola çıkıyorlar. Akşam olduğunda İstanbul'a varıyorlar. Ama arabanın jantları değişmiş oluyor.









İKİZ KULELERİN ORADA NE İŞİ VAR 'Fatmagül'ün suçu ne' dizisinin finalinde bir şey dikkatimi çekti. Meltem'in Amerika'da olduğunu anlatmak için bir görüntü geldi. Ama bu görüntüde hala ikiz kuleler duruyordu.




DİKKAT KAMERA GÖRÜNDÜ! Kavak Yelleri'nin bir bölümünde Mine arabaya binmek için kapıyı açtığında, çekim yapan kamera yan aynada beliriverdi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Revengeful


0live456

Üye
Her ne kadar profesyonel iş yapsalar da böyle hatalar olabiliyor.Adamlara da hak vermek lazım 5 parmağın 5'i de aynı değil ki canım:kop:
 
  • Beğen
Tepkiler: Dafny
-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
genelde feriha da hata fazla
 
technoshark

technoshark

Üye
neler yakalanmış neler, milletin işi yok dizi izliyor, dizi izleyenlerin işi yok hata arıyor peh !! :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Dafny
Masha

Masha

Üye
İnsanlık hali işte :)
 
_K@YIP_

_K@YIP_

Üye
Hatasız Kul Olmaz
 
-efşan

-efşan

Üye

:kop:
 
  • Beğen
Tepkiler: Dafny
Utku

Utku

Üye
new york:kop:gerçekten komik
 
  • Beğen
Tepkiler: Dafny
_SiyabeNd_

_SiyabeNd_

Üye
Bu dizileri izlemek bile başlı başına bir hata !.
 
  • Beğen
Tepkiler: Revengeful
Sandrake

Sandrake

Üye
:ah
 

pelın_

:oke:bı ara ben izlerken sureklı hata arıyodum ya:)
 

pelın_

hepsınde varmıs zaten bakmama hıç gerek yokmus
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
ben hiçbirini izlemiyorum ki :D
 


Üst Alt