Gözde Kurt - Kozanın Tereddütü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Gözde Kurt - Kozanın Tereddütü
gözde kurt kozanın tereddütü, kozanın tereddütü, gözde kurt kozanın tereddütü kitap özeti , kozanın tereddütü kitap özeti

ÇARPICI BİR ROMAN
Sürükleyici ve şaşırtıcı üslubuyla Gözde Kurt, ilk romanı Kozanın Tereddütü ile okuyucuya gerçek bir travma yaşatacak.

Oldukça genç bir yazarsın, yazmaya ne zaman başladığını çok merak ediyoruz...
İlkokul dördüncü sınıfın yaz tatilinde, yani sanırım on bir yaşında. Üsküdar'da tüm duvarları kitap kaplı bir odanın, bir kiliseye bakan penceresinin kenarında. Hem de tuşlarının bazıları kırık bir daktilonun başında. O anı unutamıyorum. İçimde, onu bulmamı bekleyen, varlığımın altını dolduracak olan sebebin, belki de geleceğimin keşfine çıkmış gibiydim.

Peki, ilk romanını ne kadar sürede yazdın?
Tam olarak yaşım kadar demeliyim. Bu cevap size garip gelebilir fakat inanın öyle. Çünkü parmaklarım yazmasa da, zihnim istemsiz olarak yazıyor. Kafamın içi en büyük yardımcım benim. Deposu geniş bir not defteri gibi... Bilinçaltımız aslında öyle zengin ki orada ansiklopedi kalınlığında yüzlerce öykü öylece durur ve onları bulmamızı bekler. Oysa biz onların ancak bölük börçük parçalarına rastlayabiliriz. Fakat bu parçalar boşa gitmemeli. Onlara hak ettikleri değeri vermek, bu parçaları birleştirmekten geçiyor. Yani saklı anların ve karakterlerin ilişkiye girmesi ve birlikteliğinden... Keşke her biri bilinç üstüyle buluşabilse ve dışarı çıkabilse... Fakat sanırım hepsini kâğıda dökmeye bir ömür yetmeyecektir. Soruna daha somut bir yanıt vermeye çalışacak olursam, Kozanın Tereddütü'nü bir yılda kâğıda döktüğümü söyleyebilirim. Fakat dediğim gibi, bu sadece kâğıda dökme kısmı. Oysa gerisinde yıllar var hikâyenin içini ve altını dolduran.

Kozanın Tereddütü'nden bahsetme zamanı geldi...
Kozanın Tereddütü, biraz gerçek, biraz gerçekdışı bir hikâye. Üç bölümden oluşuyor. Basım sürecinde romanımı defalarca okudum ve bana verdiği algı şu oldu: İlk ve uzun bölümde, okuyucu, sanki ayakları pek de yere basmayan bir hikâyeye şahit olduğu hissine kapılıyor. İkinci bölümde ise, tüm tuhaf ve açıklanması güç görünen durumların sırrı, sarsıcı şekilde ortaya çıkıyor. Çünkü ikinci bölümde bize rehberlik eden bir hayalet var. Burada ortaya çıkan sapkın aşk üçgeni, hikâyeyi daha da şaşırtıcı hale getiriyor. Üçüncü ve son bölüm ise okuyucuya gerçek bir travma yaşatabilir. Çünkü tüm bildiklerimiz bir anda alaşağı oluveriyor.

Kozanın Tereddütü, sürükleyici bir hikâyenin, sinema tekniğine benzer bir kurguyla anlatıldığı bir roman...
Sanırım bu doğru bir tespit. Çünkü öncelikle tüm romanı bir sinema filmi olarak izledim kafamın içinde. Daha sonra kâğıda dökme kısmına geçtim. Aslına bakarsanız ikinci romanımı yazıyorum ve istemsiz olarak yine aynı yolu izliyorum. Sanırım bu, sinemaya olan yakınlığımdan kaynaklanıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt