Google’ın Majel Kod Adlı Assistant Hizmeti I/O 2012 Konferansı’nda Tanıtılabilir!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
klongs

klongs

Üye
    Konu Sahibi
Google’ın Majel Kod Adlı Assistant Hizmeti I/O 2012 Konferansı’nda Tanıtılabilir!


‘ın kendi dijital asistanını içeren kod adlı gizli bir proje üzerinde çalıştığı geçtiğimiz yıl AndroidAndMe tarafından bildirilmişti. Apple’ın Siri’sine cevap niteliğindeki bu proje, ismini ünlü Star Trek serisindeki bilgisayarı seslendiren ‘den alıyor. TechCrunch sitesinden Alexia Tsotsis ise; edindiği bilgiler ışığında bu servisin Assistant adını taşıyacağını ve 2012 dördüncü çeyreğinde çıkış yapacağını söylemişti.

Robotlar üzerinde önemli araştırma – geliştirme çalışmaları yürüten Google, gelecekte teknolojiye yön veren isim istiyor ve bu amacına ulaşmak için en başarılı olduğu alanda, yani arama motoru üzerinde geleceğe yönelik değişimler gerçekleştiriyor.
Bu hafta duyurulan Knowledge Graph (Bilgi Grafiği), arama motoruna girdiğiniz kelimelerin çeşitli içerikler sayesinde daha iyi anlaşılabilmesini sağlıyor. Google, sistemlerinde 500 Milyondan fazla obje (coğrafi noktalar, ünlüler, şehirler, spor takımları, binalar, coğrafi özellikler, filmler, sanat eserleri, gökcisimleri…) ve bu objeler hakkındaki 3.5 Milyar’dan fazla unsur ve ilişki olduğunu söylüyor.
Google, aramalarımızda kullandığımız kelimelerin sadece kelime değil, gerçek birer öge olduğunu ve bu ögeler hakkındaki en doğru bilginin onları gerçek hayatta olduğu gibi değerlendirerek, farklı ögelerle ilişkilendirerek elde edilebileceğini anlayarak bu yeni arama özelliğini geliştirmeye karar vermiş. Halihazırda açık ara dünyanın en çok ziyaret edilen internet sitesi olan Google, arama motoru pazarında da rakipleri arasındaki farkı her geçen gün açıyor.
Eklenen bu zekanın size ilgi alanlarınız hakkında daha kapsamlı bir görüntü vermesini, daha akıllıca arama sonuçları sağlamasını ve yeni konular ile ilgili merakınızı arttırmasını umuyoruz.” diyen Mühendislik Üst Düzey Başkan Yardımcısı Amit Singhal, sözlerine şöyle devam ederek gerçek amaçlarının ne olduğunu gözler önüne seriyor;
Aramayı daha akıllı hale getirmemizi sağlayarak bizi, her zaman hayal ettiğim Star Trek Bilgisayarı’nı oluşturmaya biraz daha yaklaştıran ilk küçük adımımızdan büyük onur duyuyoruz.
Birçok Google mühendisinin Star Trek bilgisayarı konusunda takıntılı olduğu biliniyor. Arama konusunda istedikleri ilerlemeyi kaydeden mühendislerin sonraki hedefi, bu sonuçları doğal bir insan sesiyle birleştirmek olacak.
Konuştuğumuz kelimeleri anlama konusunda şuan Google Voice’un açık ara en iyi ve en hızlı servis olduğunu söyleyebiliriz. Google X kapsamındaki Majel projesinde, dijital asistan uygulamasının geçtiğimiz yılın sonundan beri test edildiği biliniyor. Zaten gerekli alt yapının önemli bir kısmına sahip olan internet devinin yaklaşan Google I/O 2012 konferansında Assistant uygulamasını tanıtması ya da en azından test sürümünü sergilemesi bekleniyor.
27-29 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Google I/O 2012 konferansında çok önemli duyurular yapılabilir ve Android’in geleceğini ilgilendiren yeni kararlar açıklanabilir
 
  • Beğen
Tepkiler: legolas29


legolas29

legolas29

Üye
Bak sen şu google' a :naughty:
 
-efşan

-efşan

Üye
:bigstar:
 
GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
Siri'ye koyacak gibi :)))))))))))
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt