Google'ın Bugünkü Anasayfa Misafiri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gurkanbaris

gurkanbaris

Üye
    Konu Sahibi
Google'ın Bugünkü Anasayfa Misafiri
Google Anasayfası'nın Bugünkü Konuğu

Gideon Sundback
(24 Nisan 1880 - 21 Haziran 1954) bir oldu İsveç - Amerikalı elektrik mühendisi. Gideon Sundback en yaygın olarak geliştirilmesinde çalışmaları ile ilişkili olan fermuar .​


Arkaplan

Otto Fredrik Gideon Sundback yılında Ödestugu Parish Sonarp çiftlik, doğdu Jönköping İlçesi , Småland'daki , İsveç . O Jonas Otto Magnusson Sundback, varlıklı bir çiftçinin, ve eşi Kristina Karolina Klasdotter oğludur. Yaptığı çalışmaların ardından İsveç , Sundback taşındı Almanya o da politeknik okulda okudu Bingen am Rhein . 1903 yılında, Sundback onun mühendisi sınavına girdi. 1905 yılında, o göç Amerika Birleşik Devletleri .

1905 yılında, Gideon Sundback çalışmaya başladı ve Westinghouse Electric Manufacturing Company yılında Pittsburgh, Pennsylvania . 1906 yılında, Sundback yılında Universal Fastener Company için çalışmak üzere işe alındı ​​Hoboken, New Jersey . 1909 yılında, Sundback İsveç doğumlu tesis müdürü, Peter Aronsson kızıydı Elvira Aronson evlendi. Daha sonra Sundback Universal Fastener de baş tasarımcısı pozisyonuna terfi etti.
Sundback gelişiminde birçok ilerlemeler fermuar sonra dönüşmüştür şirketler için çalışırken, 1906 ve 1914 yılları arasında Talon, Inc O gibi diğer mühendisler daha önceki çalışmaları üzerine inşa Elias Howe , Max Wolff ve Whitcomb Judson . O "Judson C-Curity Fastener'ı" geliştirmekle sorumluydu. O dönemde şirketin ürün hala kancalar ve gözleri dayanıyordu. Sundback, C-Curity geliştirilmiş bir versiyonu geliştirilen "Plako" denir, ama çok ayrı çekmek için güçlü bir eğilim vardı ve önceki sürümlere göre daha fazla başarılı olamadı. Sundback nihayet kanca ve göz ilkesine dayanmayan ilk sürümü kendi buluşu olan, 1913 yılında çekerek-apart sorunu çözüldü "Hookless Fastener No: 1". O, on ya da 11-4 inç başına gelen bağlantı elemanları sayısı arttı. His buluşun sürgü tarafından tek bir parça içine çekilir, ve sürgü tarafından yönlendirilen dişleri için açıklığı artış dişlerin karşılıklı iki sıra sahipti.
1914 yılında Sundback birbirine diş dayalı bir sürümü geliştirildiği, tüm şartları modern metal fermuar oldu "Hookless No 2",. Bu fermuar Her dişin kendi altındaki bir çukur ve onun üstünde bir uç veya konik projeksiyon var yumrukladı edilir. Dişlerin iki şerit sürgünün iki Y kanallardan araya getirilir olarak bir diş tepesinde uç Diğer taraftan, aşağıdaki dişin alt eşleşen Köşelerini yürütmektedir. Dişleri diğer tarafında bandı üzerindeki bu yarım dişin yüksekliği tarafından ofset bir tarafında dişleri, fermuar giysiye takılan bir bez bant kumaş kenarı olan güçlü bir kumaş kord sıkıca bağlanıp kapatıldığında vardır. Onlar bir zamanlar yeterince ayırmanız çekin izin orada çalmak değil meshed kord ve banda kadar sıkı tutulur. Bir diş ücretsiz kırmak için yeterli altındaki uç kapalı yükselmez, ve üstüne onun uç üstünde diş gamze terk edemez. Birleşik Devletler Patent No. "Ayrılabilir Fastener" için 1219881 1917 yılında yayımlanmıştır.
Adı fermuar tarafından 1923 yılında oluşturulan BF Goodrich yeni cihazı kullanılan botlar . Başlangıçta, çizme ve tütün keseleri fermuarlar için birincil kullanımı vardı, onlar da yakalandı önce bir yirmi yıl sürdü moda endüstrisi. Zamanı hakkında Dünya Savaşı fermuar pantolon sinek ve için geniş oranda kabul plaketlerde etek ve elbiseler.

Vatandaşlık ve ölüm

Sundback ayrıca yeni bir fermuar için imalat makinesi hazırlandı. Yıldırım Fastener Company, fermuar bir erken üretici, dayanıyordu St Catharines , Ontario . Sundback sık şirket başkanı olarak Kanada fabrika ziyaret rağmen, ikamet Meadville , Pennsylvania ve bir kaldı Amerikan vatandaşı . Sundback ve Altın Madalyası'na layık görülmüştü Mühendislik İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi 1951 yılında. Sundback 1954 yılında bir kalp rahatsızlığı yüzünden öldü.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

gurkanbaris
Cevap
0
Görüntüleme
431
gurkanbaris
Kingmortall
Cevap
4
Görüntüleme
2K
esokmen
haydaravısyon
Cevap
3
Görüntüleme
4K
PremiumWork
Mali Özdemir
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Mali Özdemir


Üst Alt