Google'dan İslam'a Sansür !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Google'dan İslam'a Sansür !
Google'ın arama sonuçlarına ve
aranan kelimeye göre gösterilen önerilere müdahele ettiği iddiasının
artık bir delili de var.

Bilindiği gibi Google arama kutusuna bir kelime yazdığınız zaman daha önce o kelime ile yapılmış aramaların kayıtları arasında bir tarama yapılarak ekrana bir takım arama önerileri yansıtılıyor.

Kullanıcıya getirilen bu öneriler sayesinde aranan konuya ait sonuca daha kısa sürede ulaşılabilmesi hedefleniyor.

Google'ın arama sonuçlarını kontrol ederek maniple edebildiği, işlerin söylendiği gibi otomatik olarak yürümediği yönündeki iddiaların artık güçlü bir delili var.

Hristiyanlık için gelen öneriler pek hoş değil.

Musevilik, Budizm ve İslam için sonuçlar sonraki sayfada.

adresinde (google.com.tr değil) Hristiyanlık, Musevilik ve Budizm ile ilgili yapılan aramalarda eğer İngilizce olarak "Christianity is" yazarsanız Google'ın size cümleyi tamamlama yönünde şu ilginç önerilerini görüyorsunuz: "Hristiyanlık yanlıştır, Hristiyanlık bir yalandır, Hristiyanlık bir din değildir, Hristiyanlık sahtedir".

Budizm için öneriler de bunlar.

Aynı şekilde Musevilik ve Budizm için de hemen hemen aynı öneriler görüntüleniyor.

Peki ya "Islam is" yazdığınızda?

Sonuç koca bir sıfır! Hiç bir öneri çıkmıyor. İşte otomatik olarak gerçekleşmesi teknik açıdan pek mümkün görünmeyen bu garip durum için söylenecek tek bir şey kalıyor; Google "Islam is" ile başlayan aramalar için öneri görüntülenmesini sansürlemiş durumda.

İslam aramasında hiç bir öneri yok!

Google'dan gelen ilk tepkiler durumun bilinçi olarak yapılmadığı yönünde fakat bu açıklamaya inanmak gerçekten güç.

• Beğen
Tepkiler: mekanik

Cynical

Cynical

Üye
"Islam yanlıştır, islam din değildir" gibi şeyler çıkmasından iyidir yine de. Ortada bir sansür olduğu kesin ama bu bana bir duyarlılık gibi geldi daha çok. Malum müslümanlar böyle şeylere tepkisiz kalmıyorlar. Şahsen aynı duyarlılığı diğer dinler için de beklerdim.

haltie

haltie

Üye
:off:

ilbayram

Üye
islam is le başlayan bir cümleye bir sürü hoş olmayan yakıştırma gelebilir. Bu yüzden bu uygulama benim hoşuma gitti. Tebrikler google emmi

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
İslam dininin ne olduğunu bana google mı öğretecek ?.. Pehhh :pro:

mekanik

Üye
...ler para için dini bi tarafa koyarlar söz konusu islam olunca gereksiz ve manasız bi düşmanlık... Kuyruk acıları var tabi...

izmirligenc

izmirligenc

Üye
bosverin onu googla sormaya gerek yok zaten ondanmi ogrencez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt