Google'da arama değişiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
    Konu Sahibi
Google'da arama değişiyor



Google yeniliklerine ara vermeden devam ediyor. Arama devine iki yeni özellik daha eklendi.

Google arama konusunda en yakın rakibinin açık ara önünde ama bu dev firmayı rehavete sürüklemiyor. Google Labs, geliştirtirdiği ve uygulamaya geçirdiği yeni arama özellikleri ile Google'ı daha iyi bir arama motoru haline getirmek için uğraşıyor. Bunun son örneği ise Google'a eklenen iki yeni özellik.

Bu özelliklerden ilki henüz geliştirme aşamasında ve amacı cep telefonu kullanıcılarının arama sonuçlarına daha verimli ulaşabilmesini sağlamak. Geliştirilmekte olan bu araç, internete bağlanabilen bir cep telefonu açıldığı zaman otomatik bir Google araması yapılmasını sağlıyor. Böylece kullanıcılar hızlı arama yapmak istedikleri anahtar kelimeleri sabah gözlerini açtığında ilk iş olarak ceplerinde görebilecekler.

İkinci yenilik ise internet üzerinden gerçekleştirilen aramaları zaman dilimlerine öre aramanızı sağlıyor. Özellikle belli bir konuda haberleri takip etmek isteyenler için oldukça kullanışlı olacak olan bu yenilik uygulanmaya başlandı bile. Bu özelliği Google'ın Gelişmiş Arama seçenekleri içerisinde, Tarih satırında bulabiliyorsunuz. Bu sayfadan ayrıca sadece belirlediğiniz dosya türlerinin (pdf, doc, xls vb) sonuçlardan görüntülenmesini de seçebiliyorsunuz.

Google'ın Gelişmiş Arama sayfasına gitmek için tıklayın.

 


Doğan

Üye
yaa bence bazı yönleri güzel bazı yönleri kötü olur bakalım Nasıl tepki alıcak haber için teşekkürler :)
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
    Konu Sahibi
Normal arama sabit tutularak ek özellik olarak sunulursa çok iyi olur bence tercih eden istediği aramayı kullanır...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt