Google Yasağıyla İlgili Yapılan Açıklamalar...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Google Yasağıyla İlgili Yapılan Açıklamalar...
Google erişim yasağı kulaktan kulağa öyle hızlı bir şekilde yayıldı ki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bile konuyla ilgili açıklamada bulundu.

İlk olarak Gül'ün sözlerine yer verip, ardından da BTK ve Google tarafından yapılan açıklamaları aktaralım:

Türkiye'nin Youtube'u yasaklayan, Google'a erişimi engelleyen ülke kategorisinde olmasını tasvip etmem. Bu konuda yasal yollar bulunmalı. Türkiye dünya ile bütünleşmiş bir ülke. Bu tür yasaklar dünyayla bütünleşmeyi engeller. Üniversitelerin de bilime erişimi bu yollarla olacak. Bu tür yasakları sakıncalı görüyorum.


BTK'nın açıklaması ise şöyle :

"Tarafımızca tesis edilen işlem, kamuoyunun yoğun gündemini oluşturan internet adresleriyle ilgili olmayıp, Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesinin 05/05/2008 tarihli ve 2008/402 no'lu kararı gereği erişimi engelli olan internet adresine ilişkin IP adreslerinin güncellemesinden ibarettir. Sonuç olarak ' a erişim amacıyla kullanılan ve tarafımızca engelleme tedbiri kapsamında güncellenen IP adreslerinin arkasında farklı şirketlere ait alan adı veya çeşitli hizmetlerin barındırılması bu şirketlerin kendi tercihleri ve sorumluluklarındadır."


Ve Google da diyor ki :

Google uygulamalarına Türkiye'den erişimin engellendiği yönünde haberler aldık. Google'ın servislerine Türkiye'den erişimde yaşanan sıkıntıların, sürmekte olan YouTube erişim yasağıyla bağlantılı olduğu belirlenmiştir. Hizmetlerimizi yeniden işler hale getirmek için çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz.
 

Lacrymosa

Üye
Google önce vergisi versin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt