Google: WP'nin Youtube Uygulaması Yapmayı Gerektirecek Kadar Kullanıcısı Yok

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Google: WP'nin Youtube Uygulaması Yapmayı Gerektirecek Kadar Kullanıcısı Yok

D11 konferansında konuşan Google başkan vekili Sundar Pichai, Windows Phone'un öyle özel Youtube uygulaması geliştirmeyi gerektirecek kadar fazla bir kullanıcı kitlesi bulunmadığını belirtti. Ancak Sundar konuşmasında, Google uygulamalarının ileride WP'ye gelme ihtimalini de tamamen sınırlamadı. Sundar, "Google mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmak istiyor, öyle çok fazla kullanıcı ölçeğine sahip olmayan platformlar için, gayet iyi HTML5 uygulamalarımız var" dedi ve ekledi:

“Eğer daha fazla kullanıcıya ulaşırlarsa, uygulamaları yaparız.”

Bildiğiniz gibi Microsoft geçtiğimiz günlerde WP için kendi Youtube uygulamasını çıkararak akıllıca bir hamle yapmış ve Google'ın doğru API'leri sağlayarak uygulamaya resmi olarak destek vermesini sağlamıştı. Şimdi gözler Google desteği ile yeni çıkarılacak olan Youtube uygulamasında...

• Beğen
Tepkiler: ÖEY ve Sensation

ÖEY

ÖEY

Üye
Yavaş yavaş dize gelecek, tükürdüklerini yalayacaklar bence, az kaldı google az, diren bakalım nereye kadar direneceksin göreceğiz :d::naughty:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Google, WP'yi hala küçük görüyor aklı sıra.
Size henüz uygulama yok, web arayüzü ile idare edin diyor.

pirenuri

pirenuri

Üye
Böyle davranıyor çünkü Google da tehlikenin farkında

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
ademoz05

ademoz05

Üye
bu da Benden google'a: He la He

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
İnanın çocuklar inanın Guzel günler göreceğiz,güneşli gunler :good:

• Beğen
Tepkiler: Microsoft Corporation
mustafasen

mustafasen

Üye
nokia uygulamayı yapmış hatta videoları çevrimdışı bile izleyebiliyormuş kullanıcılar,işte bu yüzden nokia ve google gerginliği başlamış.bide küçük görüyorlar akılları sıra

tanercoskun

tanercoskun

Üye
Kendini komik duruma düşürüyorsun sadece Google...

serinaga

serinaga

Üye
Tamamen saçmalamaya başladılar ...

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
ben buna gülerim :D
Microsoftun çıkardığı dowloand ozellıklı Youtube u çok sevdim.
güncelleştirme yapmam :D

narnia16

narnia16

Üye
Hahaha çok komikmiş bu adam :kop:

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Ben çoğunluğa katılmıyorum, Google kendini ağırdan satıyor. Zaten WP daha pek çok yönden gelişmeli. Eksikler var. Google'da bunun farkında, Google uygulamalarının olmayışı büyük bir eksiklik.

Ayrıca uygulamalar çıksa bile Google tükürdüğünü yalamış olmayacak. Yada çıkarmadığı için kendini küçük düşürmüş olmayacak. Aksine bu durum Google'ın da işine gelir. Kullanıcı sayısı artar.

Google Windows Phone'u küçük görüyor olsa zaten uygulamaları çıkarırdı. Çıkarmayışı Windows Phone'u potansiyel düşman olarak görmesindendir.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Ben çoğunluğa katılmıyorum, Google kendini ağırdan satıyor. Zaten WP daha pek çok yönden gelişmeli. Eksikler var. Google'da bunun farkında, Google uygulamalarının olmayışı büyük bir eksiklik.

Ayrıca uygulamalar çıksa bile Google tükürdüğünü yalamış olmayacak. Yada çıkarmadığı için kendini küçük düşürmüş olmayacak. Aksine bu durum Google'ın da işine gelir. Kullanıcı sayısı artar.

Google Windows Phone'u küçük görüyor olsa zaten uygulamaları çıkarırdı. Çıkarmayışı Windows Phone'u potansiyel düşman olarak görmesindendir.

Aynen kardeşim.
Mesele de orada zaten.
Söyledikleri söz, arkalarında sakladıkları niyetle taban tabana zıt.

E haliyle çıkıp da "biz sizi ciddi rakip olarak görüyoruz, o yüzden sizi mahrum bırakıp ötekileştiriyoruz" diyemeyeceklerine göre, kamuoyuna farklı açıklamalar yapıyorlar. Henüz yeterince büyüyememiş de falan da, fişman da...

WP eksiklikleri giderildiği takdirde Android ve iOS'un koltuğuna ortak olabilecek hızlı, başarılı ve kullanışlı bir sistem.

Google rekabet kurallarına uyup uygulamalarını verirse ne âlâ, ancak vermezse de iş yine Microsoft'ta bitiyor.

Eksikliklerini giderip kullanıcı istekleri doğrultusunda sistemi mükemmelleştirirse, bu bile yeter pazar payını ikiye katlamaya :oke:

Bekleyip görelim bakalım.
Önümüzdeki 6-7 aylık süreç neler getirecek.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
. Zaten WP daha pek çok yönden gelişmeli. Eksikler var. Google'da bunun farkında, Google uygulamalarının olmayışı büyük bir eksiklik.

işte bunları dedirtmek icin google wp'ye uygulamalarını çıkartmıyor ve türlü yollarla sistemi engellemeye çalışıyor.

Daha önce de söyledim yine söylüyorum; windows phone, google androide rakip olabilecek tek işletim sistemidir şu anda. Çünkü wp'nin potansiyel üreticileri android donanim ortaklaridir ve wp gelişirse kapali bir sistem oldugu icin ureticiye daha fazla kazandirir ve bu sebeple donanim ortaklari android yerine wp'yi tercih ederler. Google'ın da korkusu bu zaten.

• Beğen
Tepkiler: PureFood ve bulutsuzgece
PureFood

PureFood

Üye
Ya şu adamı foruma getirin üye olsun da azıcık gif yollayayım kendisine; :sahan2: :birak: :sahan:

Ben bu kadar boş muhabbet sözler görmedim. Sonra da Google'ı niye sevmiyorsun diyorlar. İşte bu yüzden.

• Beğen
Tepkiler: nanotex
EroL

EroL

Emekli Yönetici
Bence bir engelleme söz konusu değil. Kullanıcı sayısı arttıkça Google'ın WP'ye bakış açısı değişecektir. Sundar Pichai'de bunu dile getirmiş zaten.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bence bir engelleme söz konusu değil. Kullanıcı sayısı arttıkça Google'ın WP'ye bakış açısı değişecektir. Sundar Pichai'de bunu dile getirmiş zaten.

son 6 ayda satilan wp cihaz sayisi 15 milyon civarında. Bu rakam bile başlı başına yeterlidir bence. kullanıcı sayısı yükseldikten sonra destek verme sözleri samimi olsaydı Google Carddav ve CalDav gmail senkronizasyonlarını engellemeye çalışmazdı.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, PureFood, ÖEY ve 1 kişi daha
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

son 6 ayda satilan wp cihaz sayisi 15 milyon civarında. Bu rakam bile başlı başına yeterlidir bence. kullanıcı sayısı yükseldikten sonra destek verme sözleri samimi olsaydı Google Carddav ve CalDav gmail senkronizasyonlarını engellemeye çalışmazdı.
Kesinlikle doğru söylüyorsun...:good:

ÖEY

ÖEY

Üye

Kesinlikle katılıyorum üstad:oke:

hllsvrn

hllsvrn

Üye
Severek WP kullanan birisi olarak, sistemimde youtube uygulamarının olmayışı çok, çok büyük bir eksiklik değildir. Youtube'a girip video izleyebileceğim bir sürü uygulama mağazada mevcuttur zaten. WP kapalı bir sistemdir. Arkadaşlarım demiş ki, bu ileride tüketicilere büyük kazanç sağlayacak ve WP'ye başarı getirecektir. Aynı zamanda mağaza gelişecektir. E haliyle kullancısı sayısının çoğalmasına neden olacaktır.

Google'a şunu söylemek isterim, bunları konuşmak için daha çok erken, sizin resmi uygulamalarınız şimdilik sizin olsun.))