Google Translate ile Görüntülerdeki Resmi Çevirme

Sponsorlu Bağlantılar

technogamer2345

Üye
    Konu Sahibi
Google Translate ile Görüntülerdeki Resmi Çevirme


Yıllardır kullanılan en popüler ve başarılı çeviri servislerinden bir tanesi olan yaniGoogle Çeviri, web üzerinde olmasa da, mobil uygulaması üzerinde kullanıcılara müthiş özellikler sunuyor. Bugün bu özelliklerden bir tanesine değineceğim. Mobil cihazlarınızda bulunan fotoğraflardaki yazıları yada yeni çekeceğiniz bir fotoğrafta yer alan yazıları anlık olarak çevirilebilen uygulama sayesinde anlamadığınız dillerdeki yazıları, herhangi bir şekilde yazmadan sadece fotoğraf çekerek çevirebiliyorsunuz. Bunu naısl yapacağınızı ise "Google Translate ile Görüntülerdeki Resmi Çevirme" başlıklı yazımızda anlatmaya karar verdim.



Adım adım ilerleyeceğimiz işlem aslında çok da zor değil fakat daha önce Android Google Translateuygulamasını hiç kullanmadıysanız ufak bir zorluk yaşayabilirsiniz. Fakat yazımızdaki adımları birer birer okuyarak resimlerdeki yazıları artık kolay ve hızlıca istediğiniz dillere çevirebileceksiniz. Dilerseniz hemen detaylı anlatım aşamasına geçelim.

1) (Android & iOS)

Eğer Android yada iOS cihazınız üzerinde Google Translate uygulaması yüklü değil ise, ilk olarak aşağıdaki bağlantı adreslerini kullanarak uygulamayı cihazınıza indirip, kurmanız gerekiyor. Google Translate ücretsiz bir uygulama olduğu için herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmaz.

2) Google Translate Uygulamasını Açın



Uygulamayı ilk açtığınızda karşınıza yukarıdaki resimde gördüğünüz ekran geliyor. Ana ekran üzerinde yapacağınız işlemlerin ilki üst kısımdan çeviri yapmak istediğiniz dilleri seçmek. İlk sıraya resimde yazılı olan dili, ikinci dil seçeneğine ise çevrilmesini istediğiniz dili seçerek bu aşamayı tamamlayabiliyorsunuz. Bu işlemleden hemen sonra yukarıdaki resimde kırmızı yuvarlak içine aldığım kamera ikonuna dokunarak resim tarama işlemine geçiş yapıyoruz.

3) Çeviri Yapmak İstediğiniz Resmi Tarayın



2. aşamada belirttiğim kamera ikonuna dokunduğunuzda karşılaşacağınız ekran ise hemen üstte yer alan görselde gördüğünüz ekran. Ayrıca uygulamayı ilk defa kullanıyorsanız bu ekran gelmeden hemen öncesinde kısa bir eğitim bulunuyor. Eğitim içinde de neler yaptığınız kısaca anlatılıyor. Eğer uygulama daha önceden kuruluysa, yukarıdaki ekrana geldiğinizde 2 farklı seçeneğiniz bulunuyor. Çevrilmesini istediğiniz metni bulunduran fotoğrafı ya kendiniz çekeceksiniz yada daha önceden çekmiş olduğunuz fotoğraflardan bir tanesini kullanacaksınız.

Eğer internette gezinirken gördüğünüz bir metni yada kağıda yazılı olan bir metni çevirmek istiyorsanız, yukarıdaki resimde sağ altta kırmızı daire içerisine aldığım "Tara" tuşuna dokunmanız yeterli. Bu tuşa dokunduktan sonra tarama işlemine geçiyorsunuz.

4) Çevrilmesini İstediğiniz Kelime yada Cümleleri Seçin



Bir önceki aşamada tara tuşuna dokunduğunuzda ilk olarak yukarıda sol tarafta gördüğünüz ekran ile karşılaşıyorsunuz. Soldkai ekran uygulama taraya dokunduktan sonra kamera ile sayfayı tarayarak çevrilebileek kelimeleri tespit ederke gri çizgiler ile gösteriyor. Bu dikdörtgenlerin anlamı, Google Translate'in bu çerçeveler içindeki kelimeleri çevirebilecek olması. Bu aşamadan sonra çevrilmesini istediğiniz kelime yada cümlelerin üzerini parmağınız ile seçerek ekranın üst kısmından çeviriyi görebiliyorsunuz. Bu işlemi de yukarıdaki resimdeki sağ tarafta gördüğünüz ekrandan kontrol edebilirsiniz. Uygulama çevirebileceği kelimeleri belirledikten sonra siz çevrilmesini istediğiniz kelimeleri parmağınız ile vurgulayarak çeviri işlemini gerçekleştiriyorsunuz. Eğer uzun cümlelerin çevrilmesini istiyorsanız, parmağınızı hiç bırakmadan ekranda badana boya yapar gibi gezdirmeniz ve çevrilecek alanın tamamını kapsamanız lazım.

Parmağınız ile çevrilecek alanları belirledikten sonra uygulama size seçili alandaki metinlerin çevirilerini ekranın üst kısmında gösteriyor fakat burada sınırlı olduğunu için uzun çevirilerinizin tamamını göremeyebiliyorsunuz. Bu nedenle son aşamaya geçiyoruz.

5) Çeviri Okuma



Bir önceki aşamada ekranın üstünde gösterilen çevirilerin üzerine tıklayarak tam hallerine ulaşacağınız ekran üstteki görselde yer alıyor. Eğer bir kaç kelimeler çeviriler yerine uzun metinlerin çevirisini yapıyorsanız, ekran üstünden çeviriye dokunarak bu ekran üzerinde tüm çevirinizi okuyabiliyorsunuz.
 


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Güzelmiş
 

strk92

Üye
Güzel özellik ancak google türkçe çeviri konusunda yol katetmeli daha. Yabancı dilleri gramerine uygun olarak çevirirken türkçede bunu henüz başaramadılar maalesef
 


Üst Alt