Google Tablet İşine Mi Giriyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Google Tablet İşine Mi Giriyor?
Geçtiğimiz sene HTC ile işbirliği yaparak cep telefonu işine giren Google şimdi de Apple'ın izinden giderek tabet bilgisayar çıkarma peşinde gibi görünüyor.

Google'ın Chrome OS işletim sisteminin arayüz tasarımcısı Glen Murphy'nin Chrome OS işletim sisteminin bir tablet bilgisayarda nasıl çalışacağını göstermek üzere yayınladığı fotoğraflar ik etapta pek fazla kişinin ilgisini çekmedi. Çünkü iPad'in tanıtımına 2 gün kalmıştı ve bütün gözler o yana çevrilmişti. Taa ki Glen Murphy bugün Twitter aracılığıyla bizi haberdar edene kadar.

Chrome OS'un esas hedefinin Netbooklar olduğu biliniyor ama anlaşılan bu yıl atılım yapması beklenen tablet bilgisayarlarda da çalışabilmesi için şimdiden düğmeye basılmış.



Glen Murphy'nin yayınladığı konsept tasarım videosunda ise iPad'de göremediğimiz, aynı anda birden fazla uygulamayı çalıştırmak gibi pek çok özellik gösteriliyor.

Sanal klavye ekranın alt kısmından alınııp farklı bir yere taşınabiliyor ve hatta ayrı bir pencere olarak ekranda kaydırılabiliyor.

Chrome OS'un hala geliştirilmekte olduğunu belirtmekte fayda var.


Chrome OS uygulamaları doğrudan tarayıcı içinden çalıştırıldığından iPad ile benzer bir durum söz konusu. iPad ile mevcut iPhone uygulamaları çalıştırılabiliyorken Chrome OS ile de mevcut Web uygulamaları çalıştırılabilecek.



Amazon'un Kindle'ı ile başlayan elektronik kitap okuyucu furyasını iPad'e taşımak isteyen Apple'ın karşısında ciddi bir tehlike var; Google Books servisi! Milyonlarca kitaba ulaşılabilen bu servisin Chrome OS ile entegre edilmesi halinde Chrome OS yüklü tablet bilgisayarlar, sektörü kısa sürede ele geçirebilir.

Tabi bu arada Apple'ın bir cep telefonu için tasarlanmış olan iPhone OS işletim sisteminin bir varyasyonunu iPad'lerde kullanıyor olması da ilginç bir hal alıyor. Google ise kendi cep telefonu işletim sistemi olan Android yerine Chrome OS'u seçerek oldukça akıllıca bir iş yapmış oluyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt