Haber Google Play'de 50 Uygulama 55 Milyon Kişiye Virüs Saçtı

Sponsorlu Bağlantılar

ibrahimbüyükdemir

ibrahimbüyükdemir

Üye
    Konu Sahibi
Google Play'de 50 Uygulama 55 Milyon Kişiye Virüs Saçtı
Google Play'de 50 Uygulama 55 Milyon Kişiye Virüs Saçtı



Google Play Store'da yer alan 55'ten fazla uygulamada virüs olduğunu tespit eden güvenlik uzmanları, bu uygulamaların toplamda 55 milyondan fazla indirildiğini ve bu indirmeleri yapanların hepsinin virüslerden etkilendiklerini söylediler.

Yeni bir rapor yayınlayan güvenlik şirketi Sophos'un uzmanlarının aktardağına göre; Play Store'da onlarca virüslü uygulama bulundu. Daha çok istenmeyen reklamların gösterilmesine yönelik olan bu virüslerin yanı sıra bazı uygulamaların kişisel bilgileri çalmaya yönelik oldukları da belirtildi. İsimleri de açıklanan 50 uygulamanın bazılarının milyondan fazla indirilme sayısına sahipken, bunlardan birinin AddText olduğunu ve uygulamanın oldukça popüler olduğunu da açıklandı.

Tespit edilen uygulamaların birçoğunda reklam virüsünün bulunduğunu söyleyen Sophos, bu uygulamanın mobil cihazlara yüklenmesinden sonra kullanıcıların herhangi bir yerde tam ekran reklamlar görmeye başladıklarının altını çizdiler. Uygulama kapalı olsa bile görüntülenen bu reklamların, uygulamanın üreticilerine büyük gelirler sağladığını da tespit ettiler.

Uygulamaların kendileri ile birlikte cihazlara ".dex" uzantılı bir başka dosya daha getirdiklerini söyleyen uzmanlar, bu dosyanın herhangi bir işlem sırasında reklam gösterimi için kullanıldığını ve böylesine bir dosyayı görmeleri durumunda, kullanıcıların bunu hemen silmelerini önerdiler. İlginç bir başka noktaya daha değinen Sophos, uygulamayı indiren kişinin mail adresinde @google.com, @facebook.com gibi büyük teknoloji şirketlerinin uzantılarının olması durumunda, bu uygulamaların otomatik olarak reklam göstermeyi durduklarını da keşfetti. Oldukça can sıkıcı olabilen bu virüslerin yer aldığı uygulamaların isimleri ise şöyle:

 


TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
Her uygulamayi indirirsen boyle olur tabi ki, sadece En cok kullanilan uygulamalari indiriyorum. :oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: ibrahimbüyükdemir

Mustafa00450

Üye
daha uygulamalar kullanımda mı acaba
 
  • Beğen
Tepkiler: ibrahimbüyükdemir
TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
Google yeni 'Google Play Protect' Duyurdu. artik, boyle şeylerin olması Mümkün degil.
 
  • Beğen
Tepkiler: ibrahimbüyükdemir


Üst Alt