Google Play Store’un Bilinmeyen Yönleri

Sponsorlu Bağlantılar

mukoca1

mukoca1

Üye
    Konu Sahibi
Google Play Store’un Bilinmeyen Yönleri
İlk bakışta sadece uygulama mağazası olarak algıladığımız Google Play Store un, bunun yanında çok büyük bir medya sunucusu olduğunu biliyormuydunuz? Google Play Store aslında Android’in can damarıdır. Etrafıma baktığımda Android telefon kullanıp Google Play Store un ne olduğunu bilmeyen kullanıcıların hiçte az olmadığını görüyorum. Android bir telefon kullanıyorsanız, ilk önce bu uygulamanın ne işe yaradığını öğrenmeniz her açıdan yararınıza olacaktır. Çünkü Google Play Store bizlere uygulama yüklemenin ötesinde, film izleme, kitap okuma ve basın kaynaklarını takip etme konforunu sunuyor.

Teknoloji devi Google 26.03.2017 tarihinden itibaren Google Play Store’un (7.06.08.N-all) sürümünü dağıtmaya başladı. Bundan sonra uygulamalar dört sekmeden oluşan bir görünümle kullanıcılara sunulacak. Güncellemeler, Yüklenenler, Tüm uygulamalar, Beta uygulamalar şeklinde detaylandırılan Uygulamalarım bölümünü bundan sonra daha pratik bir şekilde kullanabileceksiniz.

pazar araştırma şirketi şubat 2017 de akıllı telefon satış rakamlarını açıkladı. Rapora göre 2016 son çeyrekte satılan 431.539.300 akıllı telefondan, 352.669,900 adedi Android işletim sistemine sahip. Buda yüzde 81.7 lik bir Pazar payına işaret ediyor. Bence Google Play Store’un bu oranlar üzerindeki etkisi sandığımızdan daha fazla. Henüz bu uygulama ile tanışmadıysanız yazının devamını okuyunca mucizenin farkına varacaksınız.
Uygulamalar Ve Oyunlar

Android telefon üreticileri yazılan bütün Apk’ları her telefona yükleyecek olsaydı, o kadar büyük depolama alanına sahip bir telefonu üretmek kesinlikle mümkün olmazdı. bu noktada imdadımıza yetişti ve üretilen bütünAndroid programları ve oyunları tek çatı altında topladı. Bizlere de Android’in bu sınırsız dünyasından sonuna kadar faydalanmak düşüyor.
Google Play Store ilk açtığımızda karşımıza Uygulamalar Ve Oyunlar sekmesi geliyor. Burada aradığımız uygulamalar, kategorilerine göre sıralanmış ve kullanıma hazırdır. Her bir kategoride ise ücretli, ücretsiz, ilgi alanı, yaş, sıralama gibi kriterlere dayanarak yeniden gruplanmış uygulamalar ve oyunlar karşımıza çıkıyor. Hiçbir şeye ihtiyacınız olmasa bile bu devasa mağazada birkaç dakika gezinerek teknoloji, eğitim, eğlence, sanat, bilim, kültür ve daha birçok kategoride uygulamayı indirerek , kişisel gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz.

Filmler - Kitaplar - Gazetelik

Filmler
Google Play Film’ler kategorisine girdiğinizde yerli ve yabancı olmak üzere binlerce film sizi bekliyor. Beğendiğiniz film’in üzerine tıkladığımızda film’in konusu ile ilgili kısa bir özet okuyabilirsiniz. Satın al tuşuna tıkladığınızda Sd veya Hd formatında film’i satın alarak telefon, tablet veya bilgisayarınızdan izlemeniz mümkün. Daha ucuz bir fiyata filmleri kiralayıp online olarakta izleyebilirsiniz. Dilediğiniz her kategoride içerik sunan Google Play Store aynı zamanda geniş bir belgesel arşivine sahip.

Google Play Kitaplar

Kitaplar sekmesinde teknoloji, iş hayatı, çizgi romanlar dahil her kategoride kitabı bulabiliyorsunuz. Kitapları mobil cihazınızdan okumak için Google Play Kitaplar uygulamasını cihazınıza yüklemelisiniz. Uygulamayı yükledikten sonra ilginizi çeken ücretli veya ücretsiz kitapları listenize ekleyerek dilediğiniz her yerde okuyabilirsiniz. Google Play Kitaplar uygulaması ile cihazınızda bulunan Pdf uzantılı dosyaları okuyabilmeniz için Ayarlar’dan (Pdf Yüklemeyi Etkinleştir) seçeneğini etkinleştirmeniz gerekiyor.

Google Play Gazetelik

Gazetelik sekmesine tıkladığınızda devasa bir haber arşivi ile baş başa kalıyorsunuz. Burada ücretsiz takip etmek istediğiniz haber portalını açarak Play Gazetelik’e Ekle tuşuna basın. Daha sonra cihazınıza yüklediğiniz Google Play Gazetelik uygulamasını açarak Kitaplık sekmesine girin. Bu şekilde dilediğiniz kadar haber portalını takip edebilir, en kaliteli dergilere göz atabilirsiniz. Kaynak=
 
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN ve Dogus Pertez


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Güzel konu teşekkür ederim.
 
mukoca1

mukoca1

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim Doğuş bey. Beğendiğinize sevindim.
 
Bysnbad

Bysnbad

Kapalı Hesap
Andoridin bilinmeyen yönleride iyi yararlı bilgiler için tsk. Kardesim
 

MaxipmaN

Üye
Eski telefonlarda uygulama guncellerken deli gibi kasan mağaza. Ayrıca mağaza surumunu aylar sonra guncelleyebiliyor.
7.7 cikti ama hala 7.6 bende.
 


Üst Alt