Google Play Sorunu

Silinen Üye 2405226

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Google Play Sorunu
İnternet full çekiyor ama Google Play'e girdiğimde bağlantı yok diyor.Telefonum Turkcell Maxiplus 5Acil çözüm söyleyebilecek var mı?

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
Telefon rootluysa eğer, cihaz hafızasında data ya da system klasörü altında host adlı bir dosya vardır. Onu silip telefonu yeniden başlat. Genelde bu problem bu çözümle halledilir. En azından benimki böyle çözülmüştü. Rootlu değilse o vakit bilemiyorum.

Silinen Üye 2405226

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Ben öyle bir dosya bulamadım.

Rootlu iken bu bağlantı hatasını alıyordum.Bende onun için kaldırdım.Acaba yeniden root atıp o dosyayı silsem olur mu?Cihaz hafızasında derken SD Kart oluyor dimi? Ben oraya baktım öyle bir dosya yoktu.

Rootlu iken bu Google Play hatasını alıyordum.Bende onun için kaldırdım.Acaba yeniden root atıp o dosyayı silsem olur mu?

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
Sdkart adı üzerinde, cihazın usb'si oluyor. Telefona es file manager yükle. Onu açtığında cihaz hafızasına girebilirsin. Çünkü sdkart başka, hafıza kartı başka, cihaz hafızası başka. Ve evet tekrar root atabilirsin. Root'un google play bağlantı sorunuyla bir ilgisi yok benim bildiğim. Bu önerdiğim yöntem de tecrübeyle sabit. Ben koca bir gün boyunca playstore'ye giremedim. Verileri temizledim, önbelliği sildim, telefona reset attım ama yine olmadı. Freedom kullandığım için bu sorunu yaşadığımı öğrendim ve host dosyasını silip reset attım, düzeldi. O yüzden sana da bunu öneriyorum. Muhtemelen düzelecektir.

Silinen Üye 2405226

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Dediğin uygulamayı yükledim.System klasörüne girdim.Orda hosts yazan dosyayı sil dedim.Dosya silinemiyor dedi.

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
Bunu yapabilmen için, es file manager'i açtığında menü tuşuna basıp menüyü aç.
Sonra o menüde aşağı doğru gel, "root explorer"e yazısına tıkla.
Ekrana gelen ikinci bir menüden en alttaki "R/W olarak bağla" seçeneğine tıkla.
Sonra yine ekrana gelen ufak pencerede "RW" yazısı altındaki her iki boş daireye tıklayıp onları seçili hale getir ve "tamam"a bas.

Böylece es file manager senden root yetkisi isteyecek, eğer root yetkisini daha önce verdiysen de direk "okunabilir" özellikten "yazılabilir" özelliğe geçecek. Böylece host dosyasını silebilirsin.

Silinen Üye 2405226

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Ben dediklerinin hiç birini yapamadım.Ben internete es file manager diye arattım.Başka uygulamalar çıktı.Benim yüklediğim es file explorer diye bi program.Senin dediğin programın linkini atabilir misin?

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
İkisi aynı zaten. Es file manager playstore diye arat google'den. Olmadı root explorer yükle. Onunla da silebilirsin.

Silinen Üye 2405226

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Kardeş kusura bakma ama ben Androidi çok bilmediğim için yapamadım.Ben telefonumda rootu silmiştim.Onun için Root Explorer'la bir şey yapamadım.Es File Explorer'da ise menü tuşu yok ama sağ veya sola kaydırınca şöyle bir yazı çıkıyor " Menü >> Yeni >> Sunucu ile bir sunucu ekle " yazıyor.Neyse ben yeniye tıklıyorum ; box , sugarsync , dropbox , skydrive , gdrive , s3 , yandex , ubuntu diye şeyler çıkıyor.Ama orada Root Explorer (telefonumda yüklü olmasına rağmen) yazmıyor.Onlardan birine tıklayınca " Ağ: (Hangisine tıkladıysak mesela dropbox'a tıkladık onun simgesi çıkıyor) sonra Kullanıcı adı , Şifre ve Görünen diye boş bırakılmış yerler var.

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
Menü tuşu zaten programda değil, cihazınızda olur. Menüden kastım, programın seçenekler bölümünü açmak için basmanız gereken tuştu. Androidlerde hani sağ tarafta (home tuşunun solunda) bulunan dokunmatik tuştan bahsediyorum. Ona basarsanız menüyü açmış olursunuz Es File Explorer'da. Siz önce telefonu rootlayın. Daha sonra bir önceki mesajımı, bu mesajımdaki yeni bilgiler ışığında tekrar okursanız, eminim yapabilirsiniz.

Silinen Üye 2405226

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Kardeş çok teşekkürler.Sonunda silebildim o lanet dosyayı.Sana çok minnettarım.Bide son bir sorum daha var.Ben bu dosyayı sildim ya telefonumda yüklü Supersu uygulaması ile rootu kaldırsam sonra yazılım güncelleme yapsam yine aynı sorun olur mu ?Kardeş çok teşekkürler.Sonunda silebildim o lanet dosyayı.Sana çok minnettarım.Bide son bir sorum daha var.Ben bu dosyayı sildim ya telefonumda yüklü Supersu uygulaması ile rootu kaldırsam sonra yazılım güncelleme yapsam yine aynı sorun olur mu ?

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
Bu sorunun onunla ne derece ilgili var bilemem. Ancak yine benzer bir sorun dilerse, tekrar root yapıp silersin dosyayı.

AYARLAR

UYGULAMA YONETICISI

UYGULAMA TERCIHLERI SIFIRLANSIN MI?

UYGULAMALARI SIFIRLAYIN

Dedikten sonra google play ye giris yapa bilirsiniz....

Tepkiler: Silinen Üye 484994