Google işletim sistemleri Chrome ve Android’i birleştiriyor

Sponsorlu Bağlantılar

Emre

Üye
    Konu Sahibi
Google işletim sistemleri Chrome ve Android’i birleştiriyor
Google, Chrome’un Android’in içerisine katmayı planlıyor…


Google, akla ilk olarak arama motoru olarak gelse de sunduğu hem cihazlar hem de yazılım ve hizmetlerle, özellikle de mobil platformda yükselişini sürdürüyor.



Kısa bir süre önce Nexus 5X ve Nexus 6P adı ile yeni akıllı telefon modellerini duyuran firma, ayrıca yeni nesil Chromecast modellerini de duyurmuş ve ayrıca yeni mobil işletim sistemi olarak da Android 6.0 Marshmallow’u yayınlamıştı.

Açık kaynak kodlu geliştirilen Android işletim sistemi, şu anda hem akıllı telefon hem de tablet pazarında en çok tercih edilen işletim sistemi olurken, ayrıca firma ChromeOS adındaki farklı bir işletim sistemini daha geliştiriyor.

ChromeOS, firmanın Chromecast adındaki TV Stick cihazında ve de hem Google tarafından sunulan hem de diğer bir çok firma tarafından pazara sunulan Chromebook ve Chromebox modellerinde kullanılmakta.

Wall Street Journal üzerinden gelen bir habere göre Google, Chrome işletim sistemini Android’in içerisine entegre etme planları içerisinde. Yeni birleşmiş işletim sistemi ise büyük ihtimalle 2017’de yayınlanabilir.

Google böylece iki yerine sadece bir platforma dikkatini yoğunlaştırarak, tüm platformlar arasında bir köprü kurmayı planlıyor.
 


MaxipmaN

Üye
Ram kullanımı tavan yapar artık
 

by-pegasus

Üye
Chrome'un cihazlari nasil ki
Yani yazilimi filan
Is gorurmu acaba :hmmm
 
Rygebin

Rygebin

Üye
Chrome Os u Androide entegre edecek benzer bir arayüze kavuşacak.. Aslında gayet güzel olacaktır..
 
Sarangni

Sarangni

Üye
Google, Android ile birçok alana sahip olmak istiyor anlaşılan. Telefon, televizyon, bilgisayar, küçük ev aletleri adamlar projelerini uzun süreli düşünüyor. Dünyanın sonu bunların geliştirdiği teknoloji yüzünden olursa şaşırmam. Yapay zeka üzerinde de çalıyor galiba... :D
 
Rygebin

Rygebin

Üye
Chrome Os u yaklaşık 4 senedir geliştiriyor.. Bu iyi bir atılım olacak.. :)
 
serkan.avcioglu

serkan.avcioglu

Üye
Chrome tarayıcıda apk dosyalarını çalıştırabilen bi eklenti olduğunu okumuştum geçenlerde. Deneme fırsatım olmadı ama Chrome OS la Android in birleştirilebileceğini düşündürmüştü. Mac OS ve Windows a sıkı bir rakip geliyor bence...
 
SHS

SHS

Üye
Tamam işte pcde de Android olcak, doğrusu bu
 
  • Beğen
Tepkiler: kaankulahli

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
Android iyi ya güzel olur
 
xmustx

xmustx

Üye
Aynı terminatör genesis filmindeki gibi
 

Benzer Konular

Buğra
Cevap
2
Görüntüleme
444
MAERKEK
gonyalı
Cevap
0
Görüntüleme
483
gonyalı
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
456
Eren Değerli


Üst Alt