Haber Google Flexycore'u Satın Aldı

Sponsorlu Bağlantılar

partyhard

Üye
    Konu Sahibi
Google Flexycore'u Satın Aldı
Google'dan Android işletim sistemini hızlandırmaya yönelik yeni satın alma

Google, Android işletim sistemini daha akıcı bir hal getirebilmek için Fransa merkezli FlexyCore firmasını satın aldı. Project Butter ile birlikte işletim sisteminin genel kullanım deneyimini geliştiren ve arayüz performansını ciddi şekilde arttıran Google, Android 4.4 KitKat sürümü ile birlikte daha da ileri gitmeyi hedefliyor.

Google işte bu hedefi doğrultusunda olacak ki, Android işletim sisteminin çekirdeğinde optimizasyonlar yapan DroidBooster uygulamasının geliştirici firması FlexyCore'u, 23 milyon dolar bedelle satın aldı. Yaptığı optimizasyonlar sayesinde Android platformunun hem daha hızlı hem de daha akıcı çalışmasını sağlayan DroidBooster'ın gelişmiş özellikleri, görünen o ki Android 4.4'e entegre olarak karşımıza çıkıyor olacak.
İşletim sisteminin genel sorunu olarak, özelleştirilmiş arayüzlere de bağlı yavaşlamaların zaman zaman patlak verdiği platformu, genel olarak daha da hızlandırmak isteyen Google'ın, DroidBooster optimizasyonlarını takiben neler yapacağı da merak konusu. Android 5.0 için radikal yenilik ve önemli değişiklikler planlayan şirket, artan rekabete bağlı olarak performans noktasında kendi çalışmalarına ek yeni satın almalar da yapabilir.

Çalışma prensibine ait video.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Neagf ve mesutgaga

fk555897

fk555897

Üye
Google mükemmel bir optimizasyon çalışması içinde. Sonuçları merak ettim.

• Beğen
Tepkiler: .caner.
Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
Canı sıkılan şirket alıyor, hayırlı olsun diyelim :)

• Beğen

partyhard

Üye
    Konu Sahibi
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

PriZm

PriZm

Üye
Bu optimizasyon ile programlar ram üzerinden değil, CPU üzerinden çalıştırılıyormuş.Eğer bu gerçekse şuanki donanımlı Android cihazların hızı iOS-WP'yi çok geride bırakacaktır.

• Beğen
Tepkiler: .caner. ve Dede
Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
Bu optimizasyon ile programlar ram üzerinden değil, CPU üzerinden çalıştırılıyormuş.Eğer bu gerçekse şuanki donanımlı Android cihazların hızı iOS-WP'yi çok geride bırakacaktır.
iOS'u geçebileceğini sanmam :) S800'ler geçebilir belki :)

• Beğen
Tepkiler: phasan
PriZm

PriZm

Üye
iOS'u geçebileceğini sanmam :) S800'ler geçebilir belki :)
Rahatlıkla geçer.N9'un Meego ile o donanıma rağmen programların CPU ile çalıştırılması ile nasıl bir hız farkı yaptığını hatırlatırım.

Zaten AOSP iOS'dan hızlı çalışıyor Note 2 de.Note 3 ve onun gibi yeni cihazlarda ne olur tahmin edemiyorum.

Edit 1:Bu optimizasyonun en büyük yararı hantal Touchwiz için olur herhalde.

Edit 2:Ayrıca bu optimizasyon Dalvik içinde geçerli.

• Beğen
Tepkiler: .caner., Dede ve Neagf

partyhard

Üye
    Konu Sahibi
Bence samsung touchwizi toptan kaldırmalı.
Aosp zaten çok hızlı bi olay.

• Beğen
Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
Rahatlıkla geçer.N9'un Meego ile o donanıma rağmen programların CPU ile çalıştırılması ile nasıl bir hız farkı yaptığını hatırlatırım.

Zaten AOSP iOS'dan hızlı çalışıyor Note 2 de.Note 3 ve onun gibi yeni cihazlarda ne olur tahmin edemiyorum.

Edit 1:Bu optimizasyonun en büyük yararı hantal Touchwiz için olur herhalde.

Edit 2:Ayrıca bu optimizasyon Dalvik içinde geçerli.
64 bit işlemci iPhone 5S'i uçuruyor ama :D

• Beğen
Tepkiler: .caner. ve phasan

flunight

Üye
bu google elmayıda yer:ehe

PriZm

PriZm

Üye
64 bit işlemci iPhone 5S'i uçuruyor ama :D
(Fanatikler bana bağırtı yapmasın boşuna,dinlemem bile)

Ben o 64 bit işlemcinin asıl performans kaynağı olduğunu düşünmüyorum.Daha doğrusu 64 bit olayının.

• Beğen
KayraBey

KayraBey

Üye
Nawy iyi olur diyorsa iyidir ;)

Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
(Fanatikler bana bağırtı yapmasın boşuna,dinlemem bile)

Ben o 64 bit işlemcinin asıl performans kaynağı olduğunu düşünmüyorum.Daha doğrusu 64 bit olayının.
S5'te kullanılınca iyi dersin :dry:

phasan

phasan

Üye
64 işlemci cok hızlı

Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
  • Beğen
Tepkiler: phasan
PriZm

PriZm

Üye
Olabilir.Başka nedenmi yok? Yeni CPU yeni GPU zaten iOS da hız konusunda iyi.

• Beğen

partyhard

Üye
    Konu Sahibi
64 bit tek neden diyenler harbi komedi.

PriZm

PriZm

Üye
"tapatalk" abartma bence.

Üst Alt