Google : Diyarbakır içeriği bize ait değil.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

karides

Üye
    Konu Sahibi
Google : Diyarbakır içeriği bize ait değil.
Google: Diyarbakır içeriği bize ait değil

Google’dan, Türkiye’nin güneydoğusunun Kürdistan ve Diyarbakır’ın da başkent olarak gösterildiği on-line harita için açıklama geldi. Google, sözkonusu içeriğin firmanın görüşlerini temsil etmediğini açıkladı.
Google Earth tarafından yapılan açıklamada, Google Earth programının online harita ve coğrafi resimleri keşfetmek isteyen insanlar için bir araç olduğu belirtildi. Açıklamada program içerisindeki bilgi, yorum ve analizlerin Google tarafından yaratılmadığı ve Google’ın görüşlerini temsil etmediği kaydedildi. Açıklamada, “Tepkileri anlıyoruz. Ancak Google olarak misyonumuz, dünya genelindeki bilgiye herkesin erişebilmesini sağlayabilmektir” denildi.

kaynak : ntvmsnc

Yorumum : Google basit bir özürü bile çok görmüş. Bu açıklamamanın özürle falan alakası yok. Geçen yıl Amerikan hükümetinin tüm baskılarına rağmen kullanıcı bilgilerini vermeyen Google yönetimi gözümde çok büyümüştü. Şimdi tam anlamıyla çukurdalar. Yazıklar olsun. Google Earth merkezi Newyork'tadır. Kurumsal ortaklıklara rağmen büyük hissedar ve yönetimindeki tek söz sahibi Google'dır. Bu durumda, bu stratejik hata nasıl oluyor da onlardan habersiz yapılıyor anlayamadım. O zaman ben de girip Viyana'yı Türkiye'ye dahil edceğim. Bari Google Earth'de Viyana'ya girmiş olalım di mi? Eeeh pes artık, utanmasalar "birileri bizi hackledi, biz yapmadık" diyecekler.

Bu arada konuyu Kürt-Türk meselesine getirmeyelim arkadaşlar. Burada aksine bir mesaj görürsem çok üzülürüm (zaten çok hastayım, bakın beni üzmeyin). BU SADECE AMA SADECE BİZİM MESELEMİZDİR. AMERİKALILARIN DEĞİL. Ben sadece, bu ufak iğrenç EMPERYALİST oyunu görün istedim.

-------- karides bir antiemperyalisttir------------

jewel_ma21

jewel_ma21

Üye
Güzel yorum karides tebrikler
dediklerinin tamamına katılıyorum

Sinek'te küçük'tür, ama miğde bulandırır.

thebora

Üye
saçmalık...Herkez kafasına göre bir başkent ilan edebilirmi?Koskoca google nasıl farketmez bunu(!)Amaçlarının insanları bilgilendirmek olduğunu söylüyorlar,böyle bilgilendirmekmi olur?Bunu sadece google da yapmıyor zaten,Etrafımızdaki her ülke ayrı bir harita çiziyor,Condolessa rise,canlı yayında gaf bile yapıyor bu konuda...Onların kafalarındaki haritayı herkez öğrendi,anladı artık...

omayra

Üye
Hiçbiri gaf değil, bir oyunun sistemli parçaları, tıpkı puzzle gibi. Alıştırma çabaları sadece. Türkiye üzerinde oynanan çirkin bir oyun. Sevrin yeni versiyonları! Artık savaşlar bu şekilde kazanılıyor ya da kaybediliyor.. Google da bu çirkin oyunun parçası olduğunu ispatladı. Doğu ve güneydoğu anadolunun, özellikle Diyarbakır'ın sözde "başkent" olarak gösterilmek suretiyle başka bir ülkenin toprakları dahilinde gösterilmesi, özürle affedilmesi mümkün bir hatadan ibaret değildir. Esasen bir "hata" da değildir. Bilinçli olarak yapılan taktiksel adımlardır. Türkiye'nin bunun farkıda olması gerekir. Farkındalık, önemli bir mevzudur. Sahte gündemler peşinde koşan kukla medyanın, halkı bilinçlendirmek konusundaki görevini yerine getirmesi gerekir. Türk medyası magazin haberciliğinden öteye geçmediği sürece, gerek Google'ın, gerek başka kurum ve kuruluşların resmi ve/veya gayri resmi haritalarından, planlarından, Türkiye üzerinde oynanan oyunlardan halkın haberdar olması beklenemez. Sonra yeniden 2. bir Atatürk'ün gelmesi için dua eder dururuz; ancak o da bir millete belki de bir kere nasip olacak belki hiç nasip olmayacak büyük bir şanstır.

ocktei_axu

ocktei_axu

Üye
hiç bi güç bu ülkeyi bölmeye yetmiyecek biz MUSTAFA KEMAL'IN çocuklarıyız!!!

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Google'ın Türk halkına özür dilemesi gerekmiyor; halka asıl özür dilemesi gereken kendi devletimizdir.

Gerek sözde Ermeni soykırımı gerekse PKK'nın yurt dışındaki çalışmalarına devlet tarafından gereken tepki verilmedi. Tepki verilmedi değil; verildi aslında ama bu tepki hiç de kâr getirmedi bize. İran'ın İngiliz askerlerini esir almasına karşılık İngiltere önce tepki verdi sonra tehdit etti; gerçi İran Kimyasal silahlarına güvenerek pek önemsememiş de olsa sonuçta ortada bir gözdağı verme var. Bizim de yapmamız gereken buydu ama Devletimiz bunu yapmadı, biz ancak sınır kapatmaya ; iş alanlarını kısıtlamayla gözdağı vermeye çalıştık; sonuçları ortada.. "Sıfıra sıfır, elde var sıfır".

__Midas__

__Midas__

Üye
ChavRas'a katılıyorum devletimiz çok etkisiz kalıyor böyle durumlara karşı,tepki verilmeli bence ama sert olmalı çünki artık sona yaklaşıyoruz...

thebora

Üye
dişimizi göstermeliyiz dimi Midas?,Chavrash?biz sadece kınayıp duruyoruz...

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Evet, diş gösterilmeli; hatta söz konusu vatan olunca bir adım daha ileri gidilmeli yoksa Tayyeap Bey'in politikasıyla vatansız kalacağız..

cllgr

cllgr

Üye
abd ve israilin büyük ortadogu projesini gerçekleştirmek için ortaya koydugu alıştırma oyunlarından biride bu.abd ve ab ülkeleri zaman zaman bu tür oyunları sahneye koyuyorlar malesef bizde gerekli tepkileri veremiyoruz.verdiğimiz tepkilerde yeterli olmuyor,çünki dış polikamız yok.her sorunda oldugu gibi bekle gör politikasını devam ettiriyoruz.uzun vadeli politikalara vede basiretli politikacılara ihtiyacımız var.şimdikiler günü kurtarmaya bakıyorlar o kadar.allah devletimize,miletimize zeval vermesin

__Midas__

__Midas__

Üye
Dış politikamız yok çünki ,borsamızın bile %70 inden fazlası yabancıların elinde,borçlarımız zaten herkesin bildiği gibi öde öde bitmiyor, gene o borcu ödemek için milli servetlerimiz peşkeş çekiliyor bedavaya satılıyor(bağışlanıyor) herşeyimizi kaybediyoruz (yeraltı,yerüstü) yabancı sermaye diye diye ülkemiz satılıyor sesimiz çıkmıyor.
Bir onurumuz vardı onuda coniler çuvalla aldılar zamanında.
Ben artık cidden sona yaklaştığımızı hissediyorum umarım sonumuz hayırlı olur.

ocktei_axu

ocktei_axu

Üye
Bu senin benim değil hepimizin savaşı
Bazı olaylar vardır ki kimse dile getiremez
Kimse bir şey yapamaz insanlar korkar
Ama ben değil
Ben derinden gelen haykırışları duyurabilecek tercüman
Hangi biriniz ülkesi adına dua ediyor her Cuma
Ses çıkarmayın bravo yansın bayrak
Gazetelerde baş sayfa kansız ahmak
Köstebekler toprak altı kalmaz artık onlar aramızda nefes aldı
Yollar arabamızla daralır içim misali
Başbakanın has mürettebatı p.ç ihtilali
Elleriyle hazırlar pis istikbali
Herkes el kol bağlı duruyor
Ne yapalım biz içtik abi
Siz bir tarih almak adına büyüttünüz bir ihtimali
Olmadıysa ikinci tarih bir daha gir aman ha ses çıkarma
Ülken elden gitsin ses çıkarma
Tek bir damla suyla sönecek yangın var ancak ses çıkarma
Dört tarafta yaksınlar sancak kastın var alçak batılaşırsın devam et
Bir o��u. çocuğu İmralı"da yatsın lan asma..

Tayyip uyan ülke elden gidiyor lan
Aferin ses çıkarma bizi savaşa itiyorlar
Biraz daha cesaret baş kaldır ülken için
Sağlanamazsa adalet felç vardır ülken için (x2)

Hata kürt yurttaşlarda değil beynini yıkayan i.nelerde
Huzur , barış vesaire artık yalan istesen de
Bizde perde var ve eğer açıp bakarsak ters olur
Kurcalanmaya izin vermeden kapanır her konu
Böyle giderse bir iki seneye doğru doğu kan dolu
İyi niyetse kaybolur içimizdeki saykodur
Bu askerler koparlar
Ermenistan toparlan
İnsanlıksa onlardaki ben bir insan olamam
İnanmak istemedik size
"Allah Kahretsin" dedik
Akıllı olun olmayan soykırımı var ettirmeyin
System Of a Down ya da Jöntürk müzikte kalırken
Bizse silahlarla geliriz kör kütük
Tehdit değil gerçek tek bir hareketinizle kan çıkar
Bunu da gördü Dolapdere"de kürt kancıklar
Herkes yerini bilecek artık hıncım meyil ürkün
Barış savaşla kazanılır
Irkçı değil TÜRKÜM .

Tayyip uyan ülke elden gidiyor lan
Aferin ses çıkarma bizi savaşa itiyorlar
Biraz daha cesaret baş kaldır ülken için
Sağlanamazsa adalet felç vardır ülken için (x2)

SENİ UNUTMADIK ATAM, UNUTANLARA DA HATIRLATACAĞIZ

pit10 ses çıkarma şarkısı

Exalans

Exalans

Üye
her zaman yaptığımızı yapalım şiddetle kınıyalım

UndeRqRo.uNd

Üye
Evet, diş gösterilmeli; hatta söz konusu vatan olunca bir adım daha ileri gidilmeli yoksa Tayyeap Bey'in politikasıyla vatansız kalacağız..

Meselenin sebebi Tayyip, değil.

Geçen haftalarda ortaya çıkan Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in günlüğünü içeriği şöyle özetleniyor:

Paşa'nın günlüğünden iki darbe çıktı
Nokta Dergisi'nin önceki gün yayınlanan sayısında 2004 yılında bazı komutanlar tarafından 'Ay Işığı' ve 'Yakamoz' kod adı verilen darbe hazırlıkları yapıldığı iddia ediliyor. En ince detaylarına kadar hazırlanan darbe planlarında üst düzey yetkililer ve önemli kurumlar birer kod isimle anılıyor. Mesela Cumhurbaşkanı A.Necdet Sezer için 'Yörük', Başbakan R.Tayyip Erdoğan için 'Gemi Aslanı' kodu kullanılıyor. Şimdiki Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a o dönemde 'Abide' kodu verilmiş. Darbe planlarında üniversiteler, rektörler, milletvekillerine yönelik çalışmalar aktarılıyor. Darbe sonrasında hangi yöneticilerin ve komutanların tasfiye edileceği sıralanıyor. İstanbul, Zaman

Ülkeyi yönetenlerin işin ne kadar zor ve engeller dolu olduğu burada görülüyor,
ülkenin askeri seneler öncesinden teslim olduğu Amerika'ya teslimiyetini sürdürdüğü,
vatanın bütünlüğünü ,ülke istikrarını nasıl bölebileceği konusunda planlar bir bir ortaya çıkıyor.

Ülkemizde askerinden ,meydaya, siyasetçisinden yöneticisine kadar satılmış insanlar olduğu sürece ülke ne istikrar ne de aydınlık gelecekler gösterilmeycekmiş gibi görünüyor.

Adamlar direk iç işlerine karışmak yerine satın alıp ülkeyi içten parçalıyor, siyasette bu yana kayıyor. Ne dış politikalar ,ne de iç siyasetin gelişimi için bişey yapamaycak konuma getiriliyorlar.

irun

irun

Üye
Onlar istedikleri haritada istedikleri uyduruk sınırları çizsinler, ortada bir gerçek var ki; biz yurdumuzun sınırlarını masa başında çizmedik..
Hoşlarına gitsede gitmesede, hepsi bizim topraklarımız ve sonsuza kadar da öyle kalacak.. Bundan rahatsız olan varsa, beter olsun..

Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
Kendi Kendilerine Gelin / Güvey Oluyorlar ..

Anlamadım Ki ?

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Meselenin sebebi Tayyip, değil.

Sözde Ermeni soykırımına gereken siyasi tepkiyi veremememizin sebebi başta Abdullah Gül'ün beceriksizliğidir. Ama Tayyip'e göre Abdullah Gül en başarılı Bakanlardan birisi. Ben de yedim ...

PKK konusunda da askeri, "Amerika terörü durduracak" diye oyalan onlar değil mi? Bülent Ecevit'in döneminde hemen hemen her hafta düzenlenen operasyonlar Amerika müdahale edecek diye ortalama ayda bire düştü. Sonuç: 5 yılda yaklaşık bin asker şehit; onlarca süt kokan çocuk dağa kaçırıldı ya da öldürüldü. Bunları ortaya çıkartan düşünce kimin? Kurulduğundan beri Türklere bir yararı olmayan Amerika'dan medet uman düşünce kimin?

Şu anda Amerika'daki Üniversitelerde Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesi'nin yarısı "Kürdistan" diye öğrencilere öğretiliyor, kaç yıldan beri? 5 yıldan beri. Eğer baştakiler bu işi gerçekten ciddiye alsaydı şu anda GDA ve DA'dan o şekilde bahsedilmeyecekti..

Ülkeyi kalkındıracağım diye sadece İstanbul Boğazı'nın kıyı arsalarının %35'ini yabancılara sattı; yalan mı? Hani kalkınma? Oralardan alınan paralarla İMF'ye olan borcu bile ödeyemediler, oysa Boğazlardaki topraklar gerek bu ülkenin gerekse Avrupa'nın en pahalı ve en gözde toprakları.

Kendi ülkemdeki bölgeleri geliştireceğim diye başa geçenler Mısır'ı kalkındırmakla uğraşıyor; benim halkım sürünsün; elalem kalkınsın. Tayyip'ın başka derdi var mı? Daha Diyarbakır'a kurulan 2 fabrikanın bile kalkındırılması yapılmadı bırak bölgeyi ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...