Google ' dan 3 Kat Daha İyi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Google ' dan 3 Kat Daha İyi
Yepyeni bir arama motorunun duyurusu yapıldı. İddialara göre Cuil, Google'dan daha büyük, daha hızlı ve çok daha iyi. Mimarisinin arkasında da eski bir Google çalışanı var...

Stanford üniversitesi'nde profesör olan Tom Costello ve Google Arama'nın mimarisini oluşturmada yer alan Anna Patterson, Google'ın Altavista'dan devraldığı arama işine Cuilile talip oluyor.

En iddialı oldukları konu ise Google veya bir diğer arama motoruna oranla çok daha fazla sayıda sayfayı indeksleyerek kullanıcılara daha etkin arama sayfaları sunmak. Google'daki sıralama sisteminden farklı olarak sayfalara bir öncelik sırası belirlemeyen Cuil, web sayfalarının içeriklerini analiz ederek arama sorgularıyla bağlantılı olacak şekilde getiriyor.

Costello, Cuil'in semantik aramalardan farkını ise aramanın "bağlam" yani şartlar ve çevreye göre şekillendiğini ifade ederek "Biz webi değil, gerçek dünyayı anlamaya çalışıyoruz" diyor.

Nasıl çalışıyor?
Bunun anlamı ise sonuçların otomatik olarak kategorilere ayrılması. Mesela çok bilinen bir ismi arattığınızda Cuil size sonuç sayfasının üst bölümünde sekmelerde yer alan bir grup isimleri sıralıyor. Aynı zamanda bunların her biri de alt başlıklara bölünüyor.
Örneğin Harry diye arattığınızda Harry Potter ve Galler Prensi Harry ile ilgili ayrım gibi. Harry Potter sekmesine girdiğinizde üstteki sekmeler de bu sefer Harry Potter kitapları, filmleri vb. gibi farklı sekmelere dönüşüyor. Sağ kesimde yer alan çekmece şeklindeki sekmelerde de kategori isimleri ve alt başlıklar sıralanıyor.

Google'dan daha iyiyiz iddiası
Hizmet aynı zamanda web sonuçlarının yanında, eğer varsa ilgili resimleri de getiriyor. Ve üreticilerinin aktardığına göre Google'dan çok daha etkileyici ve kullanışlı bir arayüzle sonuçlar kullanıcılara sunuluyor.
Google'dan farklı olarak her bir tıklamanın kendi indekslemesi için değerlendirilmesi durumu Cuil'in arama yönteminde yer almıyor. Cuil'de şu an için 120 milyarın üzerinde indekslenmiş sayfa yer alıyor. Costello bu rakamın Google'da 40 milyar civarında olduğunu aktarıyor. Benzer şekilde Google'ın örümcek adı verilen arama robotlarından 3 kat daha hızlı çalışan bir sisteme sahip olduklarının altını çiziyor.

Sonuç
Denemeye değer bir arama motoru olduğu şüphesiz. Ancak Google, aramanın yanında harita, resim, e-posta ve benzeri çok farklı servisleriyle kullanıcılara seçenekler sunuyor. Dahası bu servisleri çapraz birbirine bağlayarak kullanıcının internetteki yaşam alanını kendi sistemi üzerinden genişletiyor. Cuil'in bu noktada Google'a rakip olabileceğini düşünmek şu an için imkansıza yakın. Ancak ilerleyen dönemde neler değişir bunu zaman gösterecek. Nitekim Costello da "Altavista'nın arama gücünü Google almıştı. Google'ın bu konudaki gücü de elbette bir başkası tarafından devralınabilir diye konuşuyor"


Denemek için


Haber güncelleme: Tüm dünya genelinden gelen yoğun ziyaretçi trafiği sonrasında Cuil sunucularına aşırı yüklenme olduğu ve zaman zaman sayfanın hizmet veremediğine dair uyarı mesajıyla karşılaşılabiliyor. Cuil, kapasitenin artırılacağını ve kısa bir süre sonra yeniden hizmet vereceğini bildiren bir mesajla kullanıcılara ilgi ve sabırları için teşekkür ediyor.
 


Nazy

Nazy

Üye
3 kat dahamı iyi
10 arama denedim bulamadı
sonrada kendisini arattım yine bulamadı
 
schumici

schumici

Üye
valla be beğenmedim pek işim olmaz cuil le
 
degerli43

degerli43

Üye
bence google çok daha iyi
 
Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
    Konu Sahibi
Yani Google'a Alıştı Herkes.. Hem Sade Bir Yapısı Var.. Her Yıl Dünya'nın En GüveniLir İnternet Adresi SeçiLiyor.. Google'dan Şaşmam Ben de..
 
nurikaratas

nurikaratas

Üye
Gooooooooogle:oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt