Haber Google Asistan, Artık Şarkı Tanıma Özelliğine Sahip!

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Google Asistan, Artık Şarkı Tanıma Özelliğine Sahip!
Google'ın yardımcı asistan uygulaması, çalan şarkıları dinleyerek tanıma özelliği kazandı. Özellik, öncelikle Pixel cihazlarda sonrasında ise tüm Android cihazlarda kullanıma sunuldu.



Google, Android cihazlar için geliştirdiği Google Asistan uygulamasına, çevrede çalınan müzik ve şarkıları tanıma yeteneği eklemişti. Ne var ki geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulan bu özellik, başlangıçta sadece Pixel serisi akıllı telefon modelleri tarafından kullanılabiliyordu.

Google, bugün yaptığı açıklamada müzik ve şarkı tanıma özelliğini Pixel olmayan tüm akıllı telefon modelleri için de kullanıma sunduğunu duyurdu. Shazam veya SoundHound gibi çalışan özellik bugüne kadar yalnızca Pixel 2 akıllı telefonlarda mevcuttu.

Kullanıcılardan gelen bilgiler, bu yeni özelliğin veya işlevselliğin, OnePlus ve Nextbit gibi diğer üreticiler tarafından geliştirilen cihazlarda da çalıştığını doğruluyor. OnePlus 5 akıllı telefondsn alınan aşağıdaki ekran görüntüleri de bu bilgiyi doğruluyor.



Cihazınızdaki Asistan uygulaması henüz müziği tanıma özelliğine sahip değilse bunun nedeni büyük olasılıkla yeni uygulama güncellemesinin henüz cihazınızda yüklü olmadığı içindir. Google, yeni özelliğin dahil edildiği uygulama güncellemesinin geçtiğimiz hafta sonu dağıtılmaya başladığını belirtiyor. Bu nedenle, Google Asistan üzerinde şarkı ve müzik tanıma özelliğini kullanmak için bir kaç gündür n daha beklemeniz gerekebilir.



Bu arada bilindiği üzere Google Asistan, Türkçe dahil bir çok dilde kullanılabilir durumda değil. Google Asistan için Türkçe dil desteğinin ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor. Bu nedenle Google Asistan uygulamasını kullanmak isteyenler telefon dilini İngilizce yaparak, uygulamayı kullanmaya başlayabilir.
 
Son düzenleme:


Üst Alt