Google, Android’den ne kadar gelir elde etti?

Sponsorlu Bağlantılar

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
Google, Android’den ne kadar gelir elde etti?
Google’ın Android’den şu ana kadar elde ettiği gelir rakamları ortaya çıktı.

Google, bir süredir mobil pazarda Android adındaki işletim sistemini geliştirirken, bu işletim sistemi şu anda hem akıllı telefon hem de tablet pazarında en çok kullanılan işletim sistemi olmakta.

Android’in açık kaynak kodlu yapısı hem üretici, hem de kullanıcılar arasında popüler olmasına neden oldu.

Akıllı telefon üreticileri, Android’in kendilerine göre özelleştirerek sunabiliyorlar ve ayrıca Custom ROM’ların varlığı, Google Play Store uygulama mağazaları üzerinden binlerce uygulama ve oyun seçeneği kullanıcılar açısından da Android’in güçlenmesinde en önemli sebep olmakta.

Google’ın şu ana kadar Android’den ne kadar gelir elde ettiğine dair resmi bir açıklama gelmedi ancak bu yönde bilgiler Oracle tarafından sunuldu. Bloomberg üzerinden gelen bu bilgilere göre Google, şu ana kadar Android mobil işletim sisteminden 31 milyar dolar gelir elde ederken, kar rakamının ise 22 milyar dolar seviyesinde olduğu kaydedilmekte.

Oracle, aslında Java’yı geliştiren firma ve Google’ın da Java’yı Android’i geliştirirken kullandığını belirtirken, telif hakkını da ödemediğini iddia ediyor. Bu suçlama ile ilgili olarak da henüz kesinleşmiş bir yargı kararının olmadığını da belirtelim.

Google son Android işletim sistemi sürümünü ise Ekim ayında sunarken, Android 6.0 Marshmallow olarak gelmişti. Diğer taraftan firma Android Wear olarak da akıllı saatler başta olmak üzere giyilebilir cihazlar için de mobil işletim sistemi sunuyor.

Android işletim sistemi pazarda sayısız üretici tarafından kullanılırken, en büyük üretici ise Samsung olmakta. Ayrıca Sony, HTC, Huawei, LG gibi bir çok firma da Android ile cihazlarını sunmakta. Yeni firmalar da aileye dahil olmaya devam ederken, Blackberry de kısa süre önce Priv adındaki modeli ile Android işletim sistemine geçiş yapmıştı.
http://www.maxicep.com/cep-telefonl...roidden-ne-kadar-gelir-elde-etti-h215795.html
 
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
Adamlar paranın dibine vurmuşlar :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat Alper ve ___kaptan___

Benzer Konular

Buğra
Cevap
2
Görüntüleme
446
MAERKEK
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
460
Eren Değerli
hamzadernek
Cevap
0
Görüntüleme
343
hamzadernek


Üst Alt