Gönüldaşların Mekanı..

minoo

Üye
Hoşbuldum canım.
Geçmiş olsun Murat.doktora gittin mi?

teşekkürler pınar yok gitmedim geçer herhalde bu arada sende hoşgeldin

zaza

Üye
hoşgeldiniz biraz işim vardıda

Ben çıkıyorum maxicep ailesi Kendinize iyi bakın , yarın görüşmek üzere , esen kalın

minoo

Üye
Hoş buldum..sana bir öneride bulunayım mı?
antibiyotik kullanma.

görüşürüz hakan

kullanmıyorum zaten ama neden kullanmayayım?

minoo

Üye
Sağlık Bakanlığı,grip ve soğuk algınlığı için antibiyotik kullanılmasını önermiyor.Reklamlarda gördün mü?

zaza

Üye
antibiyotiksizde geçmiyor bazıları öyle alışmış almadımı bünye kabul etmiyor iyileşmeyi

minoo

Üye
heh işte antibiyotik bağımlılık başlıyor bir yerde.gerçekten antibiyotik kullanman gereken bir yerde de düşük doz etkisiz kalmaya başlıyor
kötü bir şey yani bu.

DiaBLoS

Admin
Selamünaleyküm arkadaşlar ..

zaza

Üye
heh işte antibiyotik bağımlılık başlıyor bir yerde.gerçekten antibiyotik kullanman gereken bir yerde de düşük doz etkisiz kalmaya başlıyor
kötü bir şey yani bu.
yok bu psikolojik bir sorun

as ali abi

bu arada ben çıkıyorum belki birazdan cepten girerim

minoo

Üye
Psikolojik sorun değil canım

zaza

Üye
psikolojik çünkü psikolog söyledi dediki benim bir hastam vardı antibiyotik kullanmadan rahat etmiyordu bağımlılık payı var ama genelde psikolojik çünkü insanlar kullanmazsa daha çabuk iyileşemeyeceği kanısına varıyorlar

minoo

Üye
Cicim antibiyotik kullanmak psikolojik değil demedim ben.o doğru.sadece antibiyotik de değil !laç kullanmak psikolojik bence.çoğu insan -mesela kardeşim- !laç içmeden başı ağrımasa da ağrıdığını hisseder.öhö dese !laç içer.ama antibiyotik bağımlılık yapıyor.gerçekten ciddi şekilde antibiyotik kullanmak gerektiğinde,daha önceden sık kullandığın için bağışıklık yapar ve artık düşük doz etkili olmamaya başlar.

zaza

Üye
tamam öyle olsun
ben doğru dürüst ilaç kullanmadım en ciddi yani ALLAHtan gelen en ciddi hastalığım 2 gün boyunca soğuk algınlığı bunun için bile yataktan kalkamayacak halde olsamda asla kullanmam ve kullanmaktanda nefret ederim ALLAHa çok şükür 2 yılda bir ya hastalanıyorum ya hastalanmıyorum yaralanmalar dışında

yani senin dediğine göre benimki daha iyi