Gölette boğulan 2 çocuğun cesedi bulundu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
levasinay

levasinay

Üye
    Konu Sahibi
Gölette boğulan 2 çocuğun cesedi bulundu
Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA) 1 Eylül 2010









YOZGAT'ın şebeke suyunun karşılandığı Kirazlı Göleti'ne serinlemek üzere giren 4 çocuktan suda kaybolan 2 çocuğun cesedi bu sabaha karşı bulundu.

Yozgat Belediyesi'nin yaz aylarında şebeke suyunun azalması halinde takviye olarak kullandığı Kirazlı göletine dün öğle saatlerinde bellerine plastik bidon bağlayıp giren 4 çocuktan 12 yaşındaki Abdulkerim Sağdıç ve Mehmet Uçar' sudan çıkamadı. Diğer 2 çocuğun durumu ailelerine bildirmesi üzerine polise verildi. Gelen polis, sivil savunma, itfaiye ve sağlık ekipleri, bölgede yaptıkları aramada 2 çocuğun izine rastlayamadı. Bunun üzerine çocukların evlerine dönüp dönmemeleri durumu araştırıldı ve kurtulan çocukların ifadeleri doğrultusunda araştırmalar yapıldı.

Çocuklardan, Abdulkerim Sağdıç ve Mehmet Uçar'ın suda kayboldukları tespit edildi. Ancak, cesetler bulunamadığı için aileler çocuklarının her an dönecekler umuduyla bekleyişlerini sürdürdü. İki çocuğun suda kaybolduğu tespit edildikten sonra 'da profesyonel dalgıçlar istendi. Gece Yozgat’a ulaşan dalgıç ekibi, sabaha karşı 2 çocuğun cesedine ulaştı.

DHA TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Doğan Ajansı, 16 Ağustos tarihindeki haberi ile Yozgat'ta pet şişeleri beline bağlayıp can simidi yapan çocukların tehlikeye aldırmadan içme suyu göletlerinde yüzerek serinlemeye çalışmasını görüntüleyip, olası boğulma olaylarına karşı önlem alınması konusuna dikkat çekmişti. Bugün 12 yaşındaki 2 çocuğun aynı bölgede hayatını kaybetmesi üzüntüye neden oldu. Yozgat'ta 15 gün önce yasak ve uyarılara aldırmayan çocuklar, tutundukları su bidonlarını can simidi olarak kullanıp gölette yüzerken; zabıta ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırılmışlardı. 2 hafta önce ailelerine ’balık tutmaya gidiyoruz’ diye izin aldıklarını belirten 10-12 yaşlarındaki çocuklar, boğulma tehlikesi atlatmıştı. Uyarıların dikkate alınmadığı ve tedbirlerin yetersiz kaldığı Yozgat’ta 2 aile 12 yaşlarındaki iki çocuğunu kaybedince gözyaşı döktü.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

doctorrr
Cevap
3
Görüntüleme
441
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
343
x-scarface
doctorrr
Cevap
1
Görüntüleme
375
x-scarface
Otroligt
Cevap
1
Görüntüleme
327
Mobilator


Üst Alt