Gökyüzünde garip kozmik olaylar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
d€rVish

d€rVish

Üye
Gökyüzünde garip kozmik olaylar
Yirminci yüzyılın son yılı olan 1999'da, gökyüzünde her zaman rastlanmayan türden garip olaylar meydana gelecek. Bu yılın ağustos ayında Güneş sistemi'ni oluşturan gezegenler ve dünyanın uydusu Ay, gökyüzünde adeta bir haç oluşturacak şekilde dizilecek. Dünya'nın bu haçın tam kesişme noktasında yer alacağı bildirildi. Astronomi kayıtlarına göre, gezegenler ve Ay, milattan önce 110 yılında da gökyüzünde bir haç oluşturacak biçimde dizilmişlerdi.



Öte yandan ocak ve mart aylarında ikişer kez dolunay görülecek. Şubatta ise hiç dolunay meydana gelmeyecek. Astronomlar, bu duruma ancak 80 yılda bir rastlanabileceğini ifade ettiler. Nisan, mayıs, haziran, temmuz aylarında ise Ay, dolunaya çok yakın konumlarda olacağından gökyüzünün hayli seyirlik olacağını belirttiler. Bu olay, son kez 1915 yılında meydana gelmişti. Astronomlar, normal bir doğa olayı olan bu durumların bazılarınca iddia edildiği gibi bir ‘‘felaket habercisi’’ olmadığını belirterek halkı sakin olmaya davet ettiler. Geçen yıl yaz ve sonbahar aylarında yaşanan meteor yağmurunun bu yıl da meydana geleceği bildirildi.


Bölye bir şey hatırlayanız var mı? Benim bildiğim dolunayın tek görülmediği ay sanırım 1884 Şubat ayı idi. Bu ahber 4OCak 1999 Hürriyet gazetesinde yer almış bir haberdir. Zaten gazete okuma oranının az olduğu ülkemizde gazetedeki haberlein yarısının atmasyon olduğunu görünce insan gazete okumaktan daha da soğuyor değil mi? :heyo::heyo:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt