Gökkuşağı demiş ki,

Sponsorlu Bağlantılar

FatoŞ

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi
Gökkuşağı demiş ki,
Dünyanın bütün renkleri birgün biraraya toplanmışlar ve hangi rengin en önemli en özel olduğunu tartışmaya baslamışlar ;

YEŞİL demiş ki : "Elbette en önemli renk benim... Ben hayatın ve umudun rengiyim. Çimenler, ağaçlar ve yapraklar icin seçilmişim. Şöyle bir yeryüzüne bakın, her taraf benim rengimle kaplı..."

MAVİ hemen atılmış : "Sen sadece yeryüzünün rengisin, ya ben? Ben hem gökyüzünün hem de denizin rengiyim. Gökyüzünün mavisi insanlara huzur verir ve huzur olmadan siz hicbir işe yaramazsınız..."

SARI söz almış : "Siz dalga mı geçiyorsunuz? Ben bu dünyaya sıcaklık veren rengim. Güneşin rengiyim. Ben olmazsam soğuktan donarsınız hepiniz..."

TURUNCU onun sözünü kesmiş: "Ya ben? Ben saglık ve direncin rengiyim. İnsan yasamı icin gerekli vitaminler hep benim rengimde bulunur. Portakalı, havucu dusunun.. Ben pek ortalarda görünen bir renk olmayabilirim ama güneş doğarken ve batarken gökyüzüne o güzel rengi veren de benim unutmayin..."

KIRMIZI daha fazla dayanamamış : "Ben hepinizden üstünüm! Ben kan rengiyim! Kan olmadan hayat olur mu? Ben tehlike ve cesaretin rengiyim! Savasın ve ateşin rengiyim! Askın ve tutkunun rengiyim!!! Bensiz bu dünya bomboş olurdu..."

MOR ayaga kalkmis: "Hepinizden üstün olan benim. Ben asalet ve gücün rengiyim. Bütün krallar, liderler beni secmislerdir. Ben otorite ve bilgeligin rengiyim, insanlar beni sorgulamaz... Dinler ve itaat ederler..."

....Ve bütün renkler hep bir agizdan kavgaya tutusmuslar... Her biri digerini itip kakıyorken ;

"En büyük benim" diyormuş...

Derken bir anda simsekler cakmis,ve yagmur damlaciklari gokten dusmeye baslamis... Bütün renkler neye ugradiklarini sasirmis, korkuyla birbirlerine sarilmislar..

Ve YAGMUR'un sesi duyulmus... "Sizi renkler. Bu kavganizin anlami ne? Bu ustunluk cabaniz neden? Siz bilmiyor musunuz ki her biriniz farkli bir görev icin yaratildiniz, birbirinizden farklisiniz ve her biriniz kendinize ozelsiniz... Simdi elele tutusun ve bana gelin!"

Renkler bunun uzerine kendilerinden cok utanmislar. Elele tutusup birlikte gokyuzune havalanmislar ve bir yay seklini almislar...

Yagmur onlara ; "Bundan boyle..." demis. "Her yagmur yagdiginda siz birlesip bir renk cumbusu halinde gokyuzunden yeryuzune uzanacaksiniz ve insanlar sizi gordukce huzur duyacaklar, güc bulacaklar. İnsanlara yarinlar icin umut olacaksiniz... Gokyuzunu bir kusak gibi saracaksiniz ve size GOKKUSAGI diyecekler. Anlastik mi "

Bu yuzden ne zaman dunyamiz yagmurla yikansa, ardindan gokyuzunde GOKKUSAGI belirir..

Biz de gokkusagindaki o renkler gibi birbirimizden farkliyiz ve hepimiz çok özeliz...

Bunu bilerek etrafimizla uyum icinde yasamalıyız...


 


Anil-D

Anil-D

Üye
dogada hersey bir zıncır ıcınde zaten
 
  • Beğen
Tepkiler: FatoŞ
hikmet366

hikmet366

Üye
Renk Gözümüzü Canlandırır Neşemızi Neşeye Katar Renkli hayat :tebessüm:
 
  • Beğen
Tepkiler: FatoŞ
Anil-D

Anil-D

Üye
her yer siyah beyaz olsaydı hayat olmazdı zaten
 
  • Beğen
Tepkiler: FatoŞ


Üst Alt