1--->Öncelikle
gnubox_s60v3.sis dosyasını bilgisayarınıza internetten indirin. C: sürücüsünde gnubox adında bir klasör açın ve bu gnubox_s60v3.sis dosyasını oraya atın.
2--->
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
sitesine girip üye olun. Üye olup üyeliğinizle giriş yaptıktan yani login olduktan sonra "My Symbian Signed" 'a ardından "Developer Certificates"'e tıklayın. Orada "DevCertRequest" diye bi link var ona tıklayıp dosyayı indirin ve bu dosyayı da c:\gnubox klasörünün içine atın. Şu anda bu klasörde iki dosya oldu.
Yalnız dikkat edin masaüstünde olmayacak bu klasör C:'nin içinde olacak.
3---> Bu "DevCertRequest_30_10_2006_v2.0" adlı dosyaya çift tıklayıp kurun ardından masaüstüne attığı kısayol'a (Symbian Developer Certificate Request adlı kısayol) çift tıklayın böylece sertifikasız gnubox_s60v3.sis dosyamızı sertifikalandıracağız.
adım 1: Buradaki kutucuğa " gnubox.csr " yazıyoruz ve next diyoruz
adım 2: yukarıdaki seçeneği "no" yapıyoruz, private file kısmına "c:\gnubox\gnubox. " yazıyoruz bu syaede c:'deki gnubox klasörünün içerisinde bir . dosyası oluşucak. şifreye de
123456 yapın
adım 3: 3. adımda bilgilerinizi doldurun ülke kısmı Turkey olsun
adım 4: üstteki kutuya telefonunuzun imei kodunu yazın *#06# ile öğrenebilirsiniz. aşağıdaki kutudan da bütün seçenekleri sağa taşıyın add yaparak.
adım 5: finish yapıp bitirin.
şimdi
adresindeki 2. mesaja gelin yak adlı kullanıcının mesajının sonunda signsis.rar diye bi link var buna tıklayıp indirin. indiktan sonra zipten çıkartın ve c:\gnubox klasörünün içine atın.
Tekrar
adresine girin ve kullanıcı adı ve şifrenizle login olun. "My Symbian Signed"' a tıklayın ardından "Developer Certificates"'e tıklayın ardından da "Request"' e tıklayın. Şimdi browse'ye basıp c:\gnubox klasörünün içindeki "gnubox.csr" dosyasını seçip SEND butonuna basın.
Son olarak da "My DevCerts" butonuna basıp dosyayı indirin ama c:\gnubox klasörüne
Şimdi birkaç komut yazarak elimizdeki sertifikasız gnubox_s60v3.sis dosyasını sertifikalı hale getireceğiz ve bu sadece sizin telefonunuza özel olacak çünkü hatırlarsanız imei numaranızı girmiştiniz.
Bilgisayarınızdan başlat, çalıştır yapıyoruz ve çıkan kutuya command yazıyoruz, böylece dos açılmış oluyor. buraya "cd c:\gnubox" yazıyoruz ve gnubox klasörüne girmiş oluyoruz.
Şimdi burası çok önemli: eğer klasörü masa üstüne atmışsanız ya da dosya isimlerini yukarıda yazılanlardan farklı olarak belirlemişseniz hiçbirşey olmaz başarısız olursunuz. O yüzden önce kontrol edin ve signsis.exe şeklinde bir dosyanın klasörde olduğundan emin olun. Değilse hala zip dosyasının içinden çıkmamış demektir.
Şimdi
"
signsis -o -s -v gnubox_s60v3.sis gnuboxs.sis gnubox.cer gnubox. 123456" yazıyoruz. Bunun anlamı signsis.exe programıyla "gnubox_s60v3.sis" dosyamı gnubox.cer ve gnubox. dosyalarıyla 123456 olan şifresiyle gnuboxs.sis haline getir. gnubox"s".sis demek sertifikalı gnubox.sis demek.
Enter'a bastığınızda c:\gnubox klasörünüzde artık yepyeni sertifikalı bir gnubox'ınız duruyor hayırlı olsun.:330:
Ben bu işlemi becerebildim ama hala bağlantıyı kuramıyorum. S60 v3 kullanan arkadaşlardan bağlantıyı halledebilenler varsa paylaşmaları çok yararlı olur. Kolay gelsin...