Gmaile Anti-virüs Desteği

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zero

Zero

Üye
    Konu Sahibi
Gmaile Anti-virüs Desteği
Google, ücretsiz e-posta hizmeti Gmail’e anti-virüs desteği ekleyerek sistemin güvenilirliğini artırdı. Anti-virüs hizmetinin devreye girmesinden önce, çalıştırılabilir dosyalar gibi bazı dosyaların sisteme alınmamasıyla virüslere karşı korunma sağlanıyordu. Gmail yeni özelliğiyle artık daha güçlü olmasına rağmen pek çok kullanıcı, Google’ı bazı tercihleri konusunda ağır bir şekilde eleştiriyor.

Google, kullanıcıları tarafından uzun süredir beklenen virüs tarama desteğini sonunda ücretsiz e-posta hizmeti Gmail’e ekledi. Bundan böyle Gmail kullanıcıları tarafından eklenti olarak gönderilen ve alınan dosyalar otomatik bir şekilde virüs kontrolünden geçirilecek. Gmail, herhangi bir eklentide eğer virüsle karşılaşırsa ilk etapta dosyayı temizlemeye çalışacak. Eğer temizleme işlemi başarısızlıkla sonuçlanırsa dosya tamamen silinecek. Gmail kullanıcıları ayrıca virüslü dosyaları gönderemeyecekler.

Gmail’in anti-virüs sistemi devreye girmeden önce kullanıcılar merkezi engelleme yöntemiyle korunuyordu. Sisteme herhangi bir çalıştırılabilir dosya alınmazken genellikle virüs saldırılarıyla alakalı e-posta eklentileri doğrudan Google tarafından engelleniyordu. Böylece virüs ve virüs taşıma potansiyeli olan mesajlar sisteme alınmıyordu. Fakat bu yöntem pek yeterli değildi ve bazen masum mesajların engellenmesine yol açıyordu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt