slayer1233
Üye
Gio rootladım. Ne yapayım ?
Merhaba arkadaşlar 2 hafta önce Samsung Galaxy Gio almıştım. 1 hafta önce telefonumu rootladım(yanlış kullanım var kusura bakmayın
rootlamak nedir ? neyse siz beni anladınız
). Rom yüklemeyi düşünmüyorum. Şimdi benim bir kaç sorum var. Forumda arama yaptım bazı sorularıma cevap buldum. Şimdi ise hala cevap bulamadığım sorularıma bakalım:
1-Titanium backup diye bir program yükledim. Programda kırmızı yazılarla bir sürü yazılım var telefon hafızasında olan. Bunların içinden google haritaları sildim. Şimdi yine sileceğim ama sistem dosyası silerim diye korkuyorum. Telefondan daha fazla verim almak için buradaki yazılımlardan hangilerini sileyim ? Sisteme zarar vermeyen hangi yazılımları silersem , telefon hafızasına ve performansına faydası olur?
2-2 GB hafıza kartım var bu yeterli olur mu ? (Gangstar tarzı oyunlar da yükleyeceğim yetersiz olur gibi görünüyor) Daha yükseklerini alırsam telefon performansına etkisi ne olur ? Mesela 16 GBlik aldım ve 10 tane 400 mblik(totalde 4gb ediyor) oyun yükledim, telefon çok kasar mı ?
3-Telefon performansını artırmak için başka neler yapabilirim ? Bu önereceğiniz şeyi nasıl yapabilirim ?
4-Telefonun kaldıracağı önerebileceğiniz oyun ya da program var mı ? Her tarzda olabilir.
Sorularımı cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler.
Dipnot: Adminler konuyu yanlış yere açmış olabilirim. Eğer böyleyse doğru yere taşırsanız sevinirim.
rootlamak nedir ? neyse siz beni anladınız
). Rom yüklemeyi düşünmüyorum. Şimdi benim bir kaç sorum var. Forumda arama yaptım bazı sorularıma cevap buldum. Şimdi ise hala cevap bulamadığım sorularıma bakalım:1-Titanium backup diye bir program yükledim. Programda kırmızı yazılarla bir sürü yazılım var telefon hafızasında olan. Bunların içinden google haritaları sildim. Şimdi yine sileceğim ama sistem dosyası silerim diye korkuyorum. Telefondan daha fazla verim almak için buradaki yazılımlardan hangilerini sileyim ? Sisteme zarar vermeyen hangi yazılımları silersem , telefon hafızasına ve performansına faydası olur?
2-2 GB hafıza kartım var bu yeterli olur mu ? (Gangstar tarzı oyunlar da yükleyeceğim yetersiz olur gibi görünüyor) Daha yükseklerini alırsam telefon performansına etkisi ne olur ? Mesela 16 GBlik aldım ve 10 tane 400 mblik(totalde 4gb ediyor) oyun yükledim, telefon çok kasar mı ?
3-Telefon performansını artırmak için başka neler yapabilirim ? Bu önereceğiniz şeyi nasıl yapabilirim ?
4-Telefonun kaldıracağı önerebileceğiniz oyun ya da program var mı ? Her tarzda olabilir.
Sorularımı cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler.
Dipnot: Adminler konuyu yanlış yere açmış olabilirim. Eğer böyleyse doğru yere taşırsanız sevinirim.