Gereğini yapacağız

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Gereğini yapacağız
"Rapor şahsıma ulaşınca gereği neyse onu yapacağız. Bu borç hepimizin gözü önünde oldu. Bundan ders almalıyız"
Beşiktaş kulübünün Olağanüstü Mali Genel Kurul'u dün yapıldı. Toplantıda konuşan başkan Fikret Orman, kulübün sıkıntıda olduğunu, sermaye artırımına gideceklerini söyledi. "Uluslararası bir denetim kuruluşuna denetleme yaptırdık. Kimseyi karalamadan veya aklamadan borcun ne kadar olduğunu anlattık. Yeni bütçeyi de açıkladık" diyen Orman şöyle devam etti: "BEŞİKTAŞ A.Ş'nin gelirlerinin hepsi temlik altında olduğu için sermaye artırımına gideceğiz. Beşiktaş bütçesi içinde yönetilecek artık borçlanmayacak, kaynak yaratacak. Tasarruf yapacağız." Nazik olduğunu ancak hiç bir şeyi gizlemeye çalışmadığını da vurgulayan Orman, "Son 8 senenin incelemesini yaptırıyoruz. Rapor elime ulaşınca gereği neyse onu yapacağız" diye konuştu.

'HEPİMİZ SEYİRCİ KALDIK' İTİRAFI

Beşiktaş'ın borcunun arttığını, bunların bir günden bir güne olmadığını da kaydeden Fikret Orman, "Bu genel kurulun gözü önünde oldu.
Bundan hepimiz bir ders çıkarmalıyız. Artık en kısa sürede bir tüzük tadili yapacağız. Bir daha borçlanmada yönetim kurulunun karşılaması ve Beşiktaş'a kimsenin zarar vermemesini teminat altına alacağız" ifadelerini kullandı.

TOPLAM BORÇ 581 MiLYON LiRA!
Olağanüstü Kongre'de Beşiktaş kulübünün 31 Mart 2012 itibariyle net borcunun 580 milyon 994 bin 498 lira (100 milyon lirası Yıldırım Demirören'e) olduğu açıklandı. Yönetici Berk Hacıgüzeller, dava ve icra takibi nedeniyle borç tutarının 50 milyon lira olduğunu belirterek, "Kulübe 142 dava açıldı. Borçların inkar edilmesi ve ödemelerin geciktirilmesi borç yükünü yüzde 50 artırdı" dedi.

İŞTE ACI TABLO
Fulya ve plaza kira gelirleri 2016 Eylül tarihine kadar temlikli.
Fulya projesinde bugüne kadar yönetimsel zaafiyet nedeniyle kaybedilen tutar yaklaşık 20 milyon euro.
Federasyon gelirleri 2016-17 sezonu dahil kredi sözleşmesi gereği temlik edilmiş durumda.
Gelecek yıllara ait sponsor gelirlerinin 20 milyon 109 bin 338 lirası peşin tahsil edilip kullanılmış.
UEFA'da 2012-2013 sezonu söz konusu olmayacağı için gelir kaybı yaklaşık 15 milyon lira.
Gişe hasılatları 2014 sezon sonuna kadar kullanılamayacak.
31 Mart 2012 itibariyle temlik verilmesi suretiyle kullanılamayacak, teminat verilemeyecek gelir tutarı 190 milyon 406 bin 207 liradır.

699 KİŞİ KATILDI
Beşiktaş kulübünün Olağanüstü Genel Kurul'u Akatlar'daki Beşiktaş Milangaz Arena'da gerçekleştirildi. Kongreye ilgi az olurken, toplam 699 üye katıldı. Kürsüye gelen konuşmacıların büyük bölümü katılımın az olmasını eliştirdiler.

DAVA AÇMA YETKİSİ
Kongrede, kulübün hesaplarında yapılan incelemede idari ve mali anlamda, hile, basiretsizlik ve evrakta sahtecilik tespit edilmesi halinde buna sebep olan eski yöneticiler hakkında dava açılması için yönetime yetki veren önerge de kabul edildi.

BAĞCILAR'DA OYNARDI
Fikret Orman, Nihat Kahveci için Beşiktaş defterinin kapandığını tekrarladı: "Beşiktaş olmasaydı Bağcılar'da bir yerdeydi. 400-500 bin euro faiz istemenin hakla alakası yok."

KOÇ'TAN ÖNERİ
Beşiktaşlı olan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, zor günler geçiren Beşiktaş'a yapılacak yardımların vergiden düşülmesini önerdi.
Koç, "Beşiktaş'a bağışta bulunanlar için Maliye vergiden düşecek şekilde bir çalışma yapılırsa bağışlar artar" dedi.

SANTOS FAVORİ
Beşiktaş'ta başkan Fikret Orman'ın 'haftaya sonlandıracağız' dediği hoca arayışında favori Yunanistan'ı çalıştıran Fernando Santos. Portekizli teknik adamda sorun çıkarsa yerli hoca ile anlaşılacak. Rıza Çalımbay yönetimden haber bekliyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt