Gerçek İşsizler 5 Milyonu Geçti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A1234567A

A1234567A

Üye
    Konu Sahibi
Gerçek İşsizler 5 Milyonu Geçti

İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) işsiz sayısını 3 milyon 396 bin olarak açıklamasına karşın, gerçek işsiz sayısının 5 milyon 287 bin kişi olduğu belirlendi. Gerçek işsiz sayısı bir yılda 825 bin kişi artarken, gerçek işsizlik oranı resmi verilerdeki gibi yüzde 13.4 değil, yüzde 19.4 olarak gerçekleşti. Gerçek işsizlik kadınlarda yüzde 26.1 oranı ile 2 milyon 173 bin, erkekte yüzde 27.9 oranı ile 3 milyon 114 bin kişi oldu.

Sayım farkı

TÜİK verilerinden yapılan hesaplamaya göre; Ağustos-Eylül-Ekim dönemini kapsayan Eylül döneminde gerçek işsiz sayısı 5 milyon 287 bin, gerçek işsizlik oranı da yüzde 19.4 oldu.

TÜİK, aralarında iş bulma umudu olmayanların da yer aldığı işsizlik oranına iş aramayıp, çalışmaya hazır olanlar ile mevsimlik çalıştığı için işsiz durumda bulunanları dahil etmeksizin işsizlik oranını belirliyor. Bu hesapla TÜİK, Eylül döneminde işsizlik oranını yüzde 13.4, işsiz sayısını da 3 milyon 396 bin kişi olarak açıkladı. Resmi verilere göre kadınlarda işsizlik yüzde 14.7 ile 1 milyon 65 bin, erkekte yüzde 12.8 oranı ile 2 milyon 331 bin oldu.

2.4 puan artış

Anılan iki grup dahil edilerek yapılan hesap ise gerçek işsizliğin, resmi sayının çok üzerine çıktığını gösterdi. Buna göre; iş aramayıp çalışmaya hazır olan 1 milyon 850 bin kişi ile mevsimlik çalıştığı için halen işsiz durumda bulunan 41 bin kişi eklenerek hesaplanan gerçek işsiz sayısı Eylül döneminde, bir yıl öncenin aynı dönemine göre 825 bin kişi artarak 5 milyon 287 bin oldu. Gerçek işsizlik oranı da geçen yılın aynı dönemine göre 2.4 puan artışla yüzde 17’den yüzde 19.4’e çıktı.

İşsizlik oranı 27.9

Eylül döneminde erkeklerde gerçek işsiz sayısı 3 milyon 114 bin, işsizlik oranı da yüzde 27.9 oldu. Bir yıllık dönemde erkeklerde işsiz sayısı 552 bin kişi, işsizlik oranı da 3.8 puan artış gösterdi. Eylül döneminde kadınlarda işsiz sayısı 2 milyon 173 bin, işsizlik oranı da yüzde 26.1 oldu. Bir yıllık dönemde kadınlarda işsiz sayısı 272 bin kişi, işsizlik oranı da 1.6 puan artış gösterdi
.

• Beğen
Tepkiler: tolgakutukcu

EroL

EroL

Emekli Yönetici
hazirandan sonra benim sınıfımdaki 58 kişiyide üniversteli işsizlere ekleyebilirsiniz

haltie

haltie

Üye
her yıl artıcak basbakanımızda hala en az 3 çocuk yapın diyor en büyük sorunumuzda bu iken

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Her geçen gün daha da kötüye gidiyor Allah sonumuzu hayır etsin

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
memlekette 4 kişiden 1 i işşiz ondan sonrada PKK niye önü kesilemiyor diyorlar.Başlı başına bu yeter

Odysseus

Odysseus

Üye
İşkur Web sitesinde, Yenibiriş.com'da, Kariyer.net'te, Secrecv.com'da, Mülakat.net'te onbinlerce iş ilanı varken bizim İŞSİZ halkımız kahvelerde okey çevirirse işsizlik rekora koşar. Kimseyi suçlamaya gerek yok. Emeksiz yemek olmuyor.

--------------- Ekleme ---------------

memlekette 4 kişiden 1 i işşiz ondan sonrada PKK niye önü kesilemiyor diyorlar.Başlı başına bu yeter

Bütün işsizler dağa mı çıkıyor demek bu. Konuyla pek bağdaştıramadım.

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
İşkur Web sitesinde, Yenibiriş.com'da, Kariyer.net'te, Secrecv.com'da, Mülakat.net'te onbinlerce iş ilanı varken bizim İŞSİZ halkımız kahvelerde okey çevirirse işsizlik rekora koşar. Kimseyi suçlamaya gerek yok. Emeksiz yemek olmuyor.

--------------- Ekleme ---------------

Bütün işsizler dağa mı çıkıyor demek bu. Konuyla pek bağdaştıramadım.

5 milyon 287 bin kişinin 87 bin kişisi devletine düşmanlık besleyip dağa çıksa bile nasıl önünü alacaksın terörün
Birde işşiszlerin çoğu kırsal kesimde tamam işkurda falan iş ilanları varda hep şehirlerde kırsal kesimde acından ölsen elini tutan olmaz

Odysseus

Odysseus

Üye
Devlet güvenilir yüzünü o insanlara gösterdiği sürece kimse dağa çıkmaz. Oradaki insanlar kalbinin temizliğinden midir, saflığından mıdır bilemem birileri devlet sizin düşmanınız dediği için delete düşman oluyor. Oysa devletine güvenen halk bu bölücülere inanmayacak ve onları barındırmak zorunda kalmayacak. Şu andaki politika oradaki halkın refah seviyesini yükseltmeye yönelik. Bu sağlandığında da ne terör kalacak, ne işsizlik ne de kardeş kavgası.

Siyaseti fanatizm olarak düşünmek doğru değil. Benim görüşüm budur, diğerleri hep yanlış yapıyor diye birşey söylemek haksızlık olur. Kim doğrusunu yapıyorsa onun arkasında olmak gerekir. Sonuçta futbol takımı tutmuyoruz, bir siyasi görüşü savunuyoruz.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
sonuna kadar katılıyorum Adem..

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
sonuna kadar katılıyorum Adem..

Ama gerçekten şehirde yaşamak varmış herşeye rağmen.İnsan bir şekilde iş buluyor orada.Gerçekten kırsal kesimdeki işssizlik şehirdekilerden daha fazladır

Odysseus

Odysseus

Üye
Hiçbir eğitimi olmayan, kendini geliştirmemiş insanların işsizlik var demesini saçma buluyorum. Eğitim almamışsın ama masa başında imza atıp 8 saat çalışabileceğin iş istiyorsun sonra işsizlik var diyorsun. İşsizlik yok, cahillik var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt