Gerçek Dostluk Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Gerçek Dostluk Hakkında
Çölde yolculuk eden iki arkadaş hakkında bir hikaye anlatılır.
Yolculuğun bir aşamasında iki arkadaş tartışırlar biri ötekine bir tokat atar. Tokadı
yiyenin canı çok yanar ama tek kelime etmez ve kum üzerine şu sözleri yazar

"BUGÜN EN IYI ARKADASIM BANA BIR TOKAT ATTI."

Yıkanabilecekleri bir vahaya rastlayana dek yürümeyi sürdürürler. Tokadı yiyen yıkanırken bir batağa saplanır, boğulmak üzereyken arkadaşı tarafından kurtarılır. Boğulmak üzere olan arkadaş tam kurtulduktan sonra bir kaya parçası üzerine şu sözleri kazır:

"BUGÜN EN IYI ARKADASIM BENIM HAYATIMI KURTARDI."

Tokadı vuran ve sonra arkadaşının hayatını kurtaran kişi ona şöyle der; senin canını yaktığımda bunu kum üzerine yazın ama şimdi kayaya kazıyorsun. NEDEN?
Öbür arkadaş ona şöyle cevap verir:"Biri bizi incittiğinde bunu kum üzerine yazmalıyız ki bağışlama rüzgârı estiğinde onu silebilsin. Ama biri bize İYİ bir şey
yaparsa onu kayaya kazımalı ki onu hiçbir rüzgâr yok etmesin."
"INCINMELERINIZI KUMA, GÖRDÜGÜNÜZ IYLIKLERI KAYALARA KAZIMAYI ÖGRENIN."
Denilir ki özel birini bulmak bir dakikanızı alır, onu değerlendirmeniz bir saat içinde olur, onu sevmek için bir gün yeter ama sonra onu unutabilmek için bir ömrün geçmesi gerekir. Bu sözleri hiç unutamayacağınız kişilere gönderiniz ve bu sözleri size gönderen kişiye de göndermeyi unutmayınız. Bu onları asla unutmayacağınızı bilmelerini sağlayan bir mesajdır.

Eğer kimseye göndermediyseniz bu demektir ki telaş içindesiniz ve dostlarınızı zaten unutmuşsunuz.

jöly

Üye
çok güzel bir konu...arkadaş çok bulunur ama dost zor bulunur...dostlarımızın kıymetini bilmeliyiz....:oke:

c3r3n

c3r3n

Üye
Manadar bir paylaşım, çok güzel.Teşekkürler

Daisy

Daisy

Üye
Hoş ve anlamlı bir yazı. (:
Arkadaşlık ve dostluk gibi kavramlar anlamlarını yitirdiler. Her önüne gelebilene dostum diyebiliyor insanlar. 2 gün sonra ters düştüklerinde de zamanında dostum dedikleri insana ağızlarına geleni söyleyebiliyorlar. İlişkilerin belli bir dengesi, sınırı vardır bence; onu koruyabilmek gerekir.

Paylaşım için sağol. (:

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Çok güzel bir yazı dostluk çok zor bulunuyor.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Kanka sözcüğü de dost yerine kullanılmaya başladı, önüne gelen kanka diyor. Anlamını bilmeden kullanılmasına karşıyım kelimelerin. Ayrıca çok etkileyiciydi. :oke:

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Gerçek dostluğu bulmak çok zor.

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Konu Çok Hoş Teşekkürler Ama İmzan Daha Bir Güzel.. :ehe

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Konu Çok Hoş Teşekkürler Ama İmzan Daha Bir Güzel.. :ehe
Teserkürler furkan imzamıda yapılacak olası bir imza yarısmasında sergilemek istiyorum zaten:)

--------------- Ekleme ---------------

Kanka sözcüğü de dost yerine kullanılmaya başladı, önüne gelen kanka diyor. Anlamını bilmeden kullanılmasına karşıyım kelimelerin. Ayrıca çok etkileyiciydi. :oke:
Doğru söylüyorsun Bende durum daha karısık kanka müdür hacı Ne olduğumu kestiremiyorum:)