Genel Haller---Yıldız Tilbe

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arslansem

arslansem

Üye
    Konu Sahibi
Genel Haller---Yıldız Tilbe

Genel Haller..

Genel Haller...

Güzel başlamak, doğru anlaşılmak… Her sorunun doğru bir cevabı vardır anlamak isteyen için… Anlamak istemeyenler vardır, bir de gerçekten anlamayanlar. Gerçekten anlamayanlar, anlayamadıkları şeyin negatif veya pozitif olduğunu hisleriyle anlarlar; anlamak istemeyenler ise, anlamak istemedikleri için, her söylediğinizin bir karşılığı vardır... Fakat sadece onlar için geçerli olan bir karşılıktır bu. Bunu kendileri de bilir; fakat kendilerine bile itiraf edemezler.
Çocukken oyun oynardık, kızları da erkekleri de yenerdim genelde. Örneğin maç yapacaksak iki taraf da önce beni alırdı; meşe, bazı yerlerde bilye derler, oynanacaksa beni alırlardı önce vs vs. Ben de sevdiğim arkadaşlarım ne taraftaysa orada olmak isterdim; fakat onlar karşı takımda olunca bana girişirlerdi. Hiçbirine elim kalkmamıştır. Büyüdüğüm zaman ise işin içine akıl ve çıkar oyunları girince değişen bir şey olmadığını gördüm; fakat çocukken birbirimizin karşısına dikilip kavga ettiğimiz gibi değil hiçbir şey.
Orada oyun kuralına göre oynanıyordu. Rakip rakipti, arkadaşım bile olsa beni oyundan çıkarmak için her şey yapıyordu. Sonra beraber çiğdem yiyip gazoz içiyorduk. Oysa şimdi “Rakip değiliz.” diyorlar, bütün yollarınızı kapatmak için her şeyi yapıyorlar. “Seviyoruz.” diyorlar, sevmeyenlerin yaptıklarını yapıyorlar. Dilleri “Savunuyoruz.” derken halleri ve yaptıklarını reddediyor, seven bir insanın nefretle bakıp yapmacık konuşması mümkün müdür? Değildir; bu, neyi severseniz sevin, böyledir.
Ancak işin içine torpil, çıkarlar girince ana oğlunu öldürüyor Hürrem Sultan gibi. Hiçbir amaç bir diğerini yok etmek üzerinden başarıya gidemez. Sen, ben, o, şu, bu, öteki, beriki, diğeri, ordaki, burdaki, şurdaki ve yeryüzündeki bütün insanların kendi bedenleri, duyguları, düşünceleri üzerinde kimsenin hakkı yoktur; olamaz da… Herkes istediğini sever, istemediğini sevmez, ister konuşur ister susar, ister kalır ister gider, ister arar istemez sormaz. Bunlar, kişinin kendi bileceği iştir. Çünkü insan önce kendisinindir, sonra da istediği biçimde ve şekilde olmak istediklerinindir.
Mübarek Mevlana’nın kıymetli gerçek nasihati: "Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol". Olduğun gibi görünüyorsun, görmezden geliyorlar; göründüğün gibi oluyorsun, makine sanıyorlar. Merhabalar,selamlar. Heyecanla ilk kez yazdım. Umarım geliştirerek devam ederim. Yazarak düşüncelerimi paylaşmak istedim. Yazar değilim; çizer değilim; düşüncelerimi, hissettiklerimi paylaşacağım buradan kabul edenle. Kabul etmeyen de okumaz, rahatlar. sacitaslan.com’a teşekkür ederim. Tekrar merhaba, şimdilik hoşça kalın.
Yıldız Tilbe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt