Gençler Galatasaraylı, Fenerbahçeliler ortayaşlı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
Gençler Galatasaraylı, Fenerbahçeliler ortayaşlı
Bilyoner.com, 1 milyon üyesini kapsayan bir analizle “Türk Takımlarının Taraftar Yaş Ortalaması”nı çıkardı. Geçtiğimiz aylarda “Türkiye’nin Taraftar Haritası”nı çıkararak spor gündemine yön veren bilyoner.com, şimdi de taraftarların yaş analizini yaparak takımların taraftar yaş ortalamasına dikkat çekiyor.

Sosyolojik olarak da önemli sonuçlar veren analize göre en genç taraftar kitlesine sahip takım Galatasaray. Fenerbahçe taraftarları arasında ise orta yaş ve üzeri ağırlıkta. Bunun yanında Beşiktaş, her yaştan ve eşit sayılabilecek homojen bir taraftar kitlesine sahip.

31.07.2009, İstanbul

Haziran ayında açıkladığı “Türkiye’nin Taraftar Haritası” ile gündemi belirleyen bilyoner.com, bu kez de 1 milyon üyesinin tuttuğu takıma göre “taraftarın yaş analizini” oluşturdu. Araştırmaya göre 18 ile 31 yaş arasında her yaşta en çok taraftara sahip takım Galatasaray. Bu sonuç Galatasaray’ın 90’lı yıllardan itibaren özellikle Avrupa’da kazandığı başarıların taraftarlar üzerindeki etkisini de açık bir şekilde gösteriyor.
Bilyoner.com’un analizinde Fenerbahçe’nin elde ettiği sonuçlar da çok dikkat çekici. Fenerbahçe, 32 ve üzeri yaştaki taraftarlar arasında her yaşta en fazla taraftara sahip takım konumunda. Fenerbahçe’nin asıl olarak orta yaş üzerindeki taraftarlara sahip olması ise takımın köklü geçmişinden kaynaklanıyor.
Bilyoner.com’un yaptığı yaş analizi araştırmasının en ilginç sonuçlarından biri ise kuşkusuz Beşiktaş’a ait. Araştırmaya göre Beşiktaş’ı tutan taraftar her yaş grubundan ve homojen olarak dağılmış durumda. Bu da Beşiktaş taraftarlarının, sonuçlar her ne olursa olsun takımlarından asla vazgeçmediklerini göstermesi açısından önem taşıyor.
Ayrıca araştırmaya göre Galatasaray ve Fenerbahçe en yüksek orana sahip iki yaş grubunda berabere kaldı. Buna göre Galatasaray 19 yaşındaki taraftarlar arasında %42’lik ve Fenerbahçe ise 41 yaşındaki taraftarlar arasında yine %42’lik en yüksek taraftar oranına sahipler.
Galatasaray’ın %40’ın üzerine çıktığı yaş grupları: 18 yaş %40; 19 yaş %42.
Fenerbahçe’nin %40’ın üzerine çıktığı yaş grupları: 37 yaş %40; 38 yaş %41; 39 yaş %41; 40 yaş %41; 41 yaş %42; 42 yaş %40.
Beşiktaş’ın kendi içinde en yüksek oranı aldığı yaş grupları: 53 yaş %24; 60 yaş %27; 66 yaş %28; 67 yaş %24; 68 yaş %29;
Bilyoner.com’un geçtiğimiz Haziran ayında hazırladığı “Türkiye’nin Taraftar Haritası” araştırma sonuçlarına göre Türkiye genelinde Galatasaray taraftarının oranı %35, Fenerbahçe’nin %33, Beşiktaş’ın %20 ve Trabzonspor’un %4 olmuştu. Diğer takımların toplam oranı ise %8’e karşılık geliyordu.

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Bilyoner.com'daki 1 milyon üye bunu gösteriyor. Gerisini incelemek lazım.

Mebuchadnezzar

Üye
Demekki gfb liler bilyoner.Com'a takılmıyo :D

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
demekki gençfenerbahçeliler Kumar oynamıyor buna Sevindim Birilerinin Üzüntüsü Asla Bizim sevincimiz Olmaz

zibidi39

zibidi39

Üye
ben oynuom olum :D

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
oynama sende ne hayrını gördün Sanki kazandığın paradan bugüne Kadar benim arkadaşlarda oynuyor bir gün 50 alıyorsa yarın 100 veriyor hayattan kopmuşlar 24 saat iddaa iddaa

zibidi39

zibidi39

Üye
mantıklı oynadınmı benım gıbı ıddadan gelen parayla n73 koda dıjıtal foto makınası falan alabılıon :) yanı para kazanıon sımdı dıceksınız forumda neden tutturamadın dıe onlar tek mactan yatan mıslısız kuponlardı bıde 3 maaclık mislililer var ;)

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
renkdaş Ben sana her zaman Kaybedersin demiyorum bu tür illetler insanların nefsini köreltiyor mesala şunu dene sor bakalım kendi kendine iddayı tamamiyle bırakabilirmisin sistem bu şekilde işliyor seni sistemin içinde ne kadar çok tutabilirse şirketler bir o kadar büyüyor ve insanları sömürüyor eşşek gibi çalışıp alın teri ile kazanılan paraları gidip iddaya yatırıp kaybeden sadece idda için demiyorum buna benzer kumarın her türlüsüne Ben karşıyım Ne kadar Çok kazandığın Yada Ne kadar Çok kaybettiğin Fikrimi değiştirmez

zibidi39

zibidi39

Üye
tabıkı olumsuz bısey bende desteklemıyorum cuzı mıktarlarda sadece baglımlılık derecesıne gelmeden bırakmalı

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
eyv bunu duymak güzeldi ama seni yargılamıyorum yanlış anlama beni Sadece uyarı mahiyetinde

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Fenerbahçe kumar oynamıyormuş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt