Gençler 'Çıktıklarıyla' Evlenmek İstemiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nazlican

Üye
    Konu Sahibi
Gençler 'Çıktıklarıyla' Evlenmek İstemiyor
Günümüz gençleri, "görücü usulü" ile evlenmeyi kendilerine bir saygısızlık olarak kabul ediyor. Evlenecek yaşa gelmiş gençler, hayat arkadaşlarını seçerken (kendi deyimleri ile) "tecrübelerinin elverdiği ölçüde 'titiz' ve 'hassas' davranmaya çalışıyorlar.

Ancak, gençlerin kendilerini tarif ederken kullandıkları "titizlik" ve "hassasiyet" kızlarda farklı,erkeklerdefarklı anlam taşıyor.

Gençerkeklerin büyük çoğunluğu okul yıllarında çıktıkları kızlarla "asla" evlenmemeye özen gösteriyorlar ve bunu da "hassasiyet" olarak isimlendiriyorlar. Çünkü gençerkekler için evlenmeyidüşündükleri kızlarda aranan en önemli özellik "ilk ve tek" olmak. Hatta yaşantı itibarı ile çok özgürceyaşayan gençerkekler bile evlenecekleri kızlarda "özel" olmayı tercih ediyor. Bundan dolayı gençler; "Eğer bir kız benimle çıkıyorsa başkaları ile de çıkabilir." diye düşünüyor. Gençlerle yapılan görüşmelerde ve terapi odalarındaki ortak itiraflarda, işte bu nedenle "çıkılan kız" ile "evlenilecek kız" arasında ciddi farklılıklar bulunuyor.

Gençerkeklere göre çıkılan kız; "boş vakit geçirme" ya da "gönül eğlendirme" aracı olarak görülüyor.Genç erkeğin canı sıkıldığı an telefonda karşısına çıkabileceği, rahatlıkla her şeyini konuşabileceği, her türlü derdini açabileceği, "gel hadi" dediğinde itiraz etmeden geleceği kızlar "çıkılacak kızlar" kategorisinde yer alıyor. Aynı gençlere "Nasıl bir kişi ile evlenmek istersin?" sorusu sorulduğunda ise, "hayatında daha önce kimse olmamış" olma şartı ilk başta geliyor ve hemen diğer özelliklersıralanıyor, "gel hadi denildiğinde gelmeyen, herkesle her şeyi konuşmamış olan" şeklinde tanımlamalar yapılıyor.

Genç kızlarda ise evlenilecek erkeklerdeki "hassasiyet" daha farklı anlam taşıyor. Kızlar için "çıkılanerkekler"de olması gereken özellikler, daha çok; "kendini neşelendirecek, yanında bir 'partner' olmanın imkanlarını kendilerine yaşatabilecek; örneğin tek başına gidilemeyecek yerlere birlikte gidebileceği ya da yanında bir erkek olmanın avantajını kullanarak sınırlarını aşmasına yardım eden kişiler 'çıkılan erkek' kategorisine giriyor.

Kızlar, çıktıkları erkeklerde olması gerekli olan özellikleri sıralarken de şunları söylüyor; "Kendilerine yapışmamaları", "ayrılmak istediklerinde zorluk çıkartmamaları", "kıskanç olmamaları" ve ne olursa olsun "özgürlüklerini kısıtlamamaları". Ancak, genç kızlar da tıpkı gençerkekler gibi, "çıkılan erkek" ile "evlenilecek erkek"i ciddi çizgilerle birbirinden ayrı tutuyorlar. Örneğin, genç kızlar her ne kadar çıktıkları erkeklerde, "kendilerine yapışmamaları"nı; ayrılma zamanı geldiğinde zorluk çıkartmadan ayrılmalarını istiyorlarsa da evlenmek istedikleri kişilerde, "asla kendisinden kopmama"larını ve "kendisini asla terk etmemelerini bekliyorlar.

Yine kızlar, çıktıkları erkeklerde "özgürlüklerini kısıtlamamalarını" beklerlerken, evlenecekleri kişiler için; "sevebileceğim bir eşim olursa her şeye razı olabilirim" ya da "Onun için her türlü fedakârlığa göğüs gererim" veya "Ben sevdim mi tam severim" diye tanımlamalarda bulunuyorlar. Bütün bunlara bakıldığında, görülüyor ki, gençler her ne kadar "çıktıkları kişilere" şiirler yazsalar ve sevgi nameleri dökseler de bilinçaltında bir yerlerde, karşısındaki kişinin, hiç de "evlenilecek kişi" olmadığı düşüncesini taşıyorlar.

Uzman Pedagog
 


greenmile

greenmile

Üye
evlilik ha deyince olacak birşey değil,bir anlık hata hayatı karartmaya yetiyor o yüzden biraz tecrübe şart gençler karşı cinsi daha fazla tanımalı.
 
  • Beğen
Tepkiler: nazlican

nazlican

Üye
    Konu Sahibi
evlilik ha deyince olacak birşey değil,bir anlık hata hayatı karartmaya yetiyor o yüzden biraz tecrübe şart gençler karşı cinsi daha fazla tanımalı.

tanımalıda işte tanıdıktan sonra o kişiyi istemyrlarmş bazı gençler..
 
  • Beğen
Tepkiler: greenmile
maxirabit

maxirabit

Üye
Çok kişi olması iyi değil neden mi? çünkü;başklarına vakit bile bulamazsanız bir yerden sonra geriye kalan zaten bir aileniz bir de eşiniz oluyor,bu bir gerçek.
Arkadaş fazlalılığına gerek yok zaten fazlası baş bile ağrıtıyor,ben de bu nasıl mı?
Bir Ailem birde sevgilim var,ailemle özel konuşmadıklarımı sevgilimle konuşuyorum,biz yeri gelince arkadaş yeri gelince sevgili oluyoruz yani birbirimizin canını sıkmayız:)
Zamanında çuvalla arkadaş vardıda şimdi ne kaldı geriye:) Onlardan hatta bir çoğundan koptum ama en sağlam olanları durmuyor mu? Tabiki duruyor ama onlar diğerleri gibi çürük yumurta değil:)
Bir elin parmağını geçmeyecek şekilde bu kişiler ama dediğim gibi ''sağlam'':)
Şu var;Hepsi gitse de Bir aileniz birde,eşiniz kalıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: nazlican
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt