Gemilerin babası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alyz

Üye
    Konu Sahibi
Gemilerin babası

Jahre Viking, 1976 yılının
Aralık ayında Sumitomo Heavy
Industries,Ltd tarafından
Oppama Shipyard'ta inşa edildi
ve o zamandan 2004
araştırmasına kadar dünyanın en büyük gemisi ünvanına
sahip. 29 yaşında olan dev
tanker hala hizmet veriyor. Geminin kargo kapasitesi brüt
260,851ton, toplam 564,761
ton. Suda kalan kısmı ise
24metre 61cm. Geminin
uzunluğu 458metre 45cm
( neredeyse yarım kilometre) . Eni ise 68metre 86cm. Bu gemi toplam 650,000 m³
petrol taşıyabiliyor. (4.1 milyon
varil)

• Beğen
Tepkiler: __xXx__

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
titanıkten bile büyük mü

___kaptan___

___kaptan___

Üye
:oha: :aha: vaay bee baba da baba yani maaşallah :tebessüm:

- - - Eklendi - - -

+ Haber için :tşk:

__xXx__

__xXx__

Üye
titanicten büyük transatlantik çok var piyasada bi kere bi gazetede okumuştum bi transatlantiğin denizin üstünde kalan kısmı 65 metre suyun altında kalan kısmı ise 20 m civarıydı titanic 2500 civarı bi yolcu kapasitesine sahipken benim dediğim gemi 8400 yolcu kapasitesine sahip toplam ağırlığı 220-250 bin groston civarıydı ve denizden 100 bin ton su taşırma kapasitesi vardı yani böyle gemiler çok ama bu gemiyi ilk defa duymdum

alyz

Üye
    Konu Sahibi
titanicten büyük transatlantik çok var piyasada bi kere bi gazetede okumuştum bi transatlantiğin denizin üstünde kalan kısmı 65 metre suyun altında kalan kısmı ise 20 m civarıydı titanic 2500 civarı bi yolcu kapasitesine sahipken benim dediğim gemi 8400 yolcu kapasitesine sahip toplam ağırlığı 220-250 bin groston civarıydı ve denizden 100 bin ton su taşırma kapasitesi vardı yani böyle gemiler çok ama bu gemiyi ilk defa duymdum

gemilerin babası yolcu gemisi olsaydı 9500 yolacu alabilirdi herhalde :D

- - - Eklendi - - -

benim asıl merak ettiğim bu dev gemilerin tamamen demirden yapılması ve bu demirlerin nasıl oluyorda batmamasıdır

__xXx__

__xXx__

Üye
gemilerin alt kısmı sivri değil geniştir buda suyun kaldırma kuvvetiyle eşlenmesine ve geminin suyun üstünde durmasını sağlar denge içinde geminin alt iç kısmına kurşun dökülür yada civa vardır

Ekşi Erik

Ekşi Erik

Üye
Millet titanic bundan tam 100 yıl önceki bir gemi. Ondan daha büyükleri çoktan yapıldı.

___kaptan___

___kaptan___

Üye
gemilerin alt kısmı sivri değil geniştir buda suyun kaldırma kuvvetiyle eşlenmesine ve geminin suyun üstünde durmasını sağlar denge içinde geminin alt iç kısmına kurşun dökülür yada civa vardır

+1 :oke: bilgilendirme için :tşk:

• Beğen
Tepkiler: __xXx__
gericikoyluyobaz

gericikoyluyobaz

Üye
turkler yapamaz.

DDorlion

DDorlion

Üye
vay canina

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...