Haber Geliştiriciler İçin Windows 10 SDK'sı ve Araçları Yayınlandı!

Sponsorlu Bağlantılar

alaca61

Üye
Geçe kimse uyumadı galiba in çin top oynuyor burada

Bay H

Bay H

Üye
#Windows10 SDK nın giyilebilir cihazlara ve ARM64 mimarisine tam destek sunduğu belirtiliyor.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
#Windows10 SDK nın giyilebilir cihazlara ve ARM64 mimarisine tam destek sunduğu belirtiliyor.

Tek SDK üzerinden Windows'un bulunduğu bütün platformlara uygulama geliştirilebilecek. :tebessüm:

"Universal Apps" :eller:

• Beğen
Tepkiler: saylhamiosun ve Bay H
dakamon

dakamon

Üye
Uygulama sayısı Windows 10 ile iyi bir sıçrama yapabilir :)

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

symbianbelle

symbianbelle

Üye
Bu sdk ile perşembe gelecek (Allah söyletti) güncelleme aynı özellikleri barındırıyor mu

skynet

Üye
Başka ss yokmu yav :eller:

teAtalay

teAtalay

Üye
Önceki sunumlardan farklı bir sunum oldu. Çünkü bu sefer gerçekten yaptıkları bir şeyi tanıttılar. Gerçek Universal App!

Global Sistem

Tek işletim sistemi, market, UI'ın yanında tek Dev Center özelliği belirtildi (Gerçi tek marketin tek dev center'ı olur ama özellikle belirtildiğine göre artısı vardır).
Gerçek UniversalApp
Tek paket, tek build, tek ön yüz (Yeni component’ler sayesinde, splitview, relativepanel vb.) ile tüm Windows 10 cihazlarda çalışıyor.
Hosted Web App
Javascipt’te çalışan Windows API’ları ile var olan internet sitesi uygulamaya dönüştürülebiliyor. Windows API’ları sayesinde toast notification, takvim, rehber gibi native özellikler kullanılabiliyor. Uygulama güncellemesi sadece hosting’deki dosyaları değiştirilerek yapılabiliyor.
Sanırım diğer sunumlar kodlama ile ilgili. Bir sonraki güncelleme ile Project Spartan’ın geleceği söylendi. Ayrıca uygulama sayısının 400.000’i aştığı, Windows işletim sistemi kullanıcıları sayısının 1.5 milyar olduğu belirtildi, en önemlisiyse Windows 10'un ücretsiz güncelleme ile geleceği.

• Beğen
Tepkiler: Sensation, ceza87 ve bulutsuzgece
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Önceki sunumlardan farklı bir sunum oldu. Çünkü bu sefer gerçekten yaptıkları bir şeyi tanıttılar. Gerçek Universal App!

Global Sistem

Tek işletim sistemi, market, UI'ın yanında tek Dev Center özelliği belirtildi (Gerçi tek marketin tek dev center'ı olur ama özellikle belirtildiğine göre artısı vardır).
Gerçek UniversalApp
Tek paket, tek build, tek ön yüz (Yeni component’ler sayesinde, splitview, relativepanel vb.) ile tüm Windows 10 cihazlarda çalışıyor.
Hosted Web App
Javascipt’te çalışan Windows API’ları ile var olan internet sitesi uygulamaya dönüştürülebiliyor. Windows API’ları sayesinde toast notification, takvim, rehber gibi native özellikler kullanılabiliyor. Uygulama güncellemesi sadece hosting’deki dosyaları değiştirilerek yapılabiliyor.
Sanırım diğer sunumlar kodlama ile ilgili. Bir sonraki güncelleme ile Project Spartan’ın geleceği söylendi. Ayrıca uygulama sayısının 400.000’i aştığı, Windows işletim sistemi kullanıcıları sayısının 1.5 milyar olduğu belirtildi, en önemlisiyse Windows 10'un ücretsiz güncelleme ile geleceği.

İlk izlenimleri için teşekkürler Emre Bey.
Sanırım yeni SDK ile güzel imkanlar ve uygulamalar bizleri bekliyor.
Önümüzdeki süreçte (Final'e doğru) ek paket güncellemeleri ile sağlanan imkan ve destekler daha da genişletilecektir sanırım.

teAtalay

teAtalay

Üye
İlk izlenimleri için teşekkürler Emre Bey.
Sanırım yeni SDK ile güzel imkanlar ve uygulamalar bizleri bekliyor.
Önümüzdeki süreçte (Final'e doğru) ek paket güncellemeleri ile sağlanan imkan ve destekler daha da genişletilecektir sanırım.

Rica ederim, yakın zamanda SDK'yi kurup bilgilendirmeler yapacağım.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim, yakın zamanda SDK'yi kurup bilgilendirmeler yapacağım.

Beklemedeyiz.

Ben de dün biraz izledim, bayağı bir yenilik var gibi.
Ama geliştirici gözüyle kod ve imkanlar açısından nelerin geldiğini sizler sayesinde daha detaylı öğreniriz artık.

ON9

ON9

Üye
İnsanları anlamak çok zor, küçük ama kullanışlı şeyler olmayınca şikayet ediyorlar, o özellik gelince de alay ediyorlar. Telefon tost falan mı yapsın Windows 10 gelince anlamıyorum ki!
Tostu şu anda Htc One m9 'la yapmak daha akıllıca olur. Alıcan iki tane. Koycan arasına ekmeği çift kaşarlı. Offf! Tadından yenmez var ya.

• Beğen
Tepkiler: yunus-emre-6606 ve emz
sebahattinART

sebahattinART

Üye
Ya ben nasıl yükleyecem win10 u. L820

remzi33

remzi33

Üye
Ya ben nasıl yükleyecem win10 u. L820

Windows 10 Teknik Önizleme sürümü şuan için sadece 630 ve 830 için kullanılabilir durumda. Diğer modeller için yayınlandığında forumda bilgilendirme yapılır zaten. Beklemede kal ;)

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Yapı 10030:
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43, emz, braayn ve 7 diğerleri
parberk99

parberk99

Üye
Tostu şu anda Htc One m9 'la yapmak daha akıllıca olur. Alıcan iki tane. Koycan arasına ekmeği çift kaşarlı. Offf! Tadından yenmez var ya.

Snap 810'un ısısıyla güzel erir

• Beğen
Tepkiler: ON9
Bay H

Bay H

Üye

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: zaakaan

Üst Alt