Gelin Symbianı Tartışalım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
Gelin Symbianı Tartışalım
bence symbian bi ihtiyaç değildir sözlük,msn gbi programlar artık her telefona uyumlu hale getirildi ve symbiansız telefonlarda virüs sorunu var bide arka plan koyunca çok çabuk şarjı bitiyo ama ben bi w800i ile bi k700i ile tek çizgi şarjla bi gece geiçriyorum . yani bence telefondan gerçek anlamda yararlanmak için symbianı tercih etmeyin.ben tam ekran cyber-shot kamera hiç bi symbianlı telefonda görmedim carlsaize koydular ama oda fos çıktı demem o ki bence işletim sistemi olayı bana ters siz ne düşünüyosunuz.
yeni konu açtım eskiden böyle bi konu açıldımı bilmem ama fikirler zamanla değişir milleti zor durumda bırakmayalım.

free

free

Üye
bundan 1 sene önce bu tip bir konu açmıştım (symbianlı nokia mı,javalı k750 mi)
ordaki yazılanlardan kısa bir özet yapayım

SORU-symbianda olmazsa olmaz programlar neler
CEVAP-mp3 -sınırsız video-ogg-msn-dosya-smartmovie-foto-msn-virüs-çağrı engel ve iyi bir oyun desteği

burdan vardığım sonuç bu tip şeyler zaten k750 var

mp3............ ...................programlar k750 ses kalitesine ulaştırmayıp görsellik veriyor
video..............................zaten k750de sınır yok
msn................................s60 kadar olmasada msn var
film.................................k750dede izlenir
foto.................................k750 kalitesine ulaştırmıyor bu programlar fotoşop k750de içinde belli şekil var
dosya..............................k750 dosyası yetiyor görsellik symbianda tabi
virüs...............................k750de lazım almuyor
ogg.................................mp3ü pc yardımıyla mbı azaltmak mümkün
oyun...............................k750de 3d destekli
çağrı engel......................çağrı kabuluyle yapılır ki seni arayacak kişi başka tel kullanırişe yaramaz tam yani

sonuç....................symbian ihtiyaç değil alışkanlık diye karar verdim
not...............k700den önceki telim sx1di

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
sana katılıyorum abimde sx1 vardı ama sürekli telefonun bişeyiyle uğraşıyoduk hiç derdi bitmek bilmedi servise gönderdik dönmek bilmedi ben k700i'yi sadece 1 kere gönderdim oda joistikin bozulmaması için bakım hemde sürüm yükseltirdim

birde sorum var sürüm yükselttirince k700i'de ne tür gelişmeler oluyo ?

FİLM;ayrıca bi telefonda film izlenmezki oturup bilgisayardan izle yada al bi dvd ses sistemi+ses kartı gibi özellikler varken gidip dandik dındik telefondan izlemem.diyelim seyahat için ttelefona atıcam yani hem yer kaplıyacak hemde hiç bi zevk vermiyecek konuşmaları müzikleri duyamayacaz.bi avantajı olmayacak

Mp3 player;Bir dakika beklemek yok anında giriyorum symbianlı telefonum varken 1,5 dk. bekletiyodu.arkada bekletsem aktif durumda 10dk. şarj bitiyo

Video;Bir telefonda sony imzası varsa kamerayı tartışamazsınız film bile çektik ve w800i ile.

msn;eüer kocaman ekranda zero abimizdeki gibi bi ekranınız yoksa boşa uğraşmayın o zevki vermiyo.yani symban'da çözüm değil

Virüs;en nefret ettiğim symbianın saçmalıklarından bi demet ya telefon bu ne virüsü,temizlemeye uğraşana kadar gitti 10 ytl

Ogg;mp3'ün kalitesine ulaşacaksa diyeceğim bişey yok.

Foto;bi symbianlı telefona makro koydunuzmu?

Dosya;bunu tartışmaya bile gerek yok böyle karman çorman bi dosya sistemi istemem temam attığım anda yüklenir oyunularımda öyle.

Oyun tema ve extralar;oyun tema vb. uygulamaları yüklemesi çok kolay oluyo telefona atıyosun yükleniyo.ayrıca telefonda oynan oyunun bi limiti vardır pc'de aldığım zevkin 1&'ini bile alamam.
o yüzden telefonumda oyun film'gibi şeyler bulunmaz dağ başına gitmiyorum ya w800i gibi walkman telefonum vede bi ses sitemi varsa takarım olur biter

Gokhan43

Gokhan43

Üye
salihyet W800i ile çektiğin film kadar berbat bir film yoktur herhalde

Shadowman07

Shadowman07

Üye
symbiana artık bende gerek duymuyorum.. eskiden symbiansız tel almam diyordum ama artık öyle bi takıntım yok.. zatenyeni cihazlar symbianı aratmıyor..

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(Gokhan43 &#064; Apr 26 2006, 03&#58;44 PM) [post=323171]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
salihyet W800i ile çektiğin film kadar berbat bir film yoktur herhalde
[/b][/quote]
sen benim altın portakallık filmime nasıl berbat dersin bee &#33; şaka yaf henüz bi senaryom yok

Lost

Üye
abi ne yaptınız siz symbianlı telefonları kaldırıp çöpe atasım geldi arkadasım 1.5 dk bekletiyor demişsin player açılanana kadar 1gb kartımı full doldurdum mp3 le(denemek için) 3 saniye bile sürmüyo 6630 la 8 saat mp3 dinledim seyahat ederken daha şarzı yarımdı. nası 10 dk da bitiyor yani anlıyamadım. hayır kullanmasam katılacağım size ama kullandığım kulaklıkta seinheiser di yani gümbür gümbür. symbianların şarzını yiyen en önemli etken vürus ekran koruyucular ve oyun oynamak. müzik konusunda katılmıyorum. Fotoğraf kaliteside Bir telefona nazaran güzel yani. gündüz çekimleri şahane gece bozuk (6630 için soyluyorum bu arada) Film konusuna gelince ses görüntü kötü oluyor demişsin sen hiç smart movie (avi) formatında film izlemedin sanırım televizyon gibi net gorunuyor. seside mükemmel ötesi. ben SE kullanmadım ama java nın iyi tarafı menü geçişlerinin hızlı olması. işletim sisteminin yeniliklere açık olması cezbediyor insanları.

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
<div class='quotetop'>(Lost &#064; Apr 27 2006, 11&#58;35 AM) [post=323663]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
abi ne yaptınız siz symbianlı telefonları kaldırıp çöpe atasım geldi arkadasım 1.5 dk bekletiyor demişsin player açılanana kadar 1gb kartımı full doldurdum mp3 le(denemek için) 3 saniye bile sürmüyo 6630 la 8 saat mp3 dinledim seyahat ederken daha şarzı yarımdı. nası 10 dk da bitiyor yani anlıyamadım. hayır kullanmasam katılacağım size ama kullandığım kulaklıkta seinheiser di yani gümbür gümbür. symbianların şarzını yiyen en önemli etken vürus ekran koruyucular ve oyun oynamak. müzik konusunda katılmıyorum. Fotoğraf kaliteside Bir telefona nazaran güzel yani. gündüz çekimleri şahane gece bozuk (6630 için soyluyorum bu arada) Film konusuna gelince ses görüntü kötü oluyor demişsin sen hiç smart movie (avi) formatında film izlemedin sanırım televizyon gibi net gorunuyor. seside mükemmel ötesi. ben SE kullanmadım ama java nın iyi tarafı menü geçişlerinin hızlı olması. işletim sisteminin yeniliklere açık olması cezbediyor insanları.
[/b][/quote]
son çıkan telefonlar 1000 altı olmadığı için henüz alamadım alırsam test edicem,ama symbianlı telefonların mp3 playeri bence başarısız sony walkman serisiyle başarı sağladı bence.hele son çıkardığı kapaklı telefon hem ucuz hem walkman.

katibim

katibim

Üye
sen o zaman birde 3250 ile müzik dinle bence ve kaliteyi gör+symbian+hızlı

CooL'n'Quiet

Üye
<div class='quotetop'>(salihyet &#064; Apr 25 2006, 11&#58;41 PM) [post=322881]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
bence symbian bi ihtiyaç değildir sözlük,msn gbi programlar artık her telefona uyumlu hale getirildi ve symbiansız telefonlarda virüs sorunu var bide arka plan koyunca çok çabuk şarjı bitiyo ama ben bi w800i ile bi k700i ile tek çizgi şarjla bi gece geiçriyorum . yani bence telefondan gerçek anlamda yararlanmak için symbianı tercih etmeyin.ben tam ekran cyber-shot kamera hiç bi symbianlı telefonda görmedim carlsaize koydular ama oda fos çıktı demem o ki bence işletim sistemi olayı bana ters ;) siz ne düşünüyosunuz.
yeni konu açtım eskiden böyle bi konu açıldımı bilmem ama fikirler zamanla değişir milleti zor durumda bırakmayalım.
[/b][/quote]

şimdi bak salihciim :)
kesinlikle cyber-shot u symbiana göre bir artı kabul edemezsin aynı şekilde şarj olayınıda.. nedenmi çünkü actığın başlıkta &#39;symbianı tartısalım&#39; demişsin.symbian bir yazılımdır ve senin bu dediklerin donanımdır.yani cyber-shot olmaması ve symbianlı tellerin kamerasının kötü olması kesinlikle&#33;&#33;&#33; symbianın sorunu deildir.Bu nokianın sorunudur.symbianlı bir tele iyi kamera koydunda yazılılmmı kabul etmedi? hayır&#33; yani lütfen donanımı veya s.e nin avantajlarını sayma.yada başlığını değiştir.
symbiana gelince...
karşısına koyduun (k750 w800 vs) bunlar java platformdur.şidmi bugün gidipte bir nokia aldığında (3250 mesela) sonucta 2 platforma sahip olacaksın.Biri java diğeri symbian.Burası sana kalmış.sonucta 2sinde java midp2.0 ı kullanıyor.
eğer madem javayı cok seviyorsun o zaman symbian özelliğini kullanmazsın sadeve java özelliğni kullanır .jad uzantılı uygulama ve oyunlarla mutlu mesut yaşarsın :)
ha yok java beni tatmin etmiyor ben daha kaliteli&#33; oyun ve uygulama istiosan bu sefer gider sis uzantılı uygulamalar kullanırsın daha mutlu mesut yaşarsın :)
yani w800i nin kamerasının 6630dan daha iyi olası ne javanın bir avantajı nede symbianın bir eksisidir.yarın nokia gidipte Nikon gibi optik alanının uzmanı bi firmayla anlaşıp onun lensini kullanırsa nolcak?

film olayına gelince hiç bir zaman .avi kalitesi kadar izleyemezsin bunun içinde (smartmovie)
virüs olayına gelince korunması cok bi sorunmuş gibi bahsediosunuz.kardeşim alışveriş merkezindeyken cebinde bluetooth acık dolaşmayo ver&#33; yada madem dolaşıyosun jhf327tı.sis diye bi uygulama geldiğinde bunu kurcak kadar embilsen zaten 3310 kullan işletim sistemini boşver gez dolaş kırlarda :) ha oldu kabul ettin bissürü antivirus var.şimdi virüs var diye symbianmı kullanmayalım? o zaman windows en cok virüs bulaşan işletim sistemi PClerde o zaman windowslarımızı silip linux kullanalım dimi :)

müzik : 1.5 dk cok abartı ben 100 tane şarkı ile 10 sn bile sürmüyor o senin telinden kaynaklanan bi sorun symbianın hatası deil

msn: ki bence cok önemli örneğin ben yazlıktauken orda pc internet gibi bir imkanım yok.çok cüzi bir ücret ztn cepten msne girmek.acıyorum agile&#39;i catır catır muhabbet ediorum arklarımla.mesajlasmaya kalksam ödemek zorunda olduum ücretle msni karsılastırmıyorum bile... msn cok önemli&#33;

dosya sistemi:zaten bir işletim sisteminin işletim sistemi olmayan bi tel kadar kolay olmasını bekleme... ama cok zor olduuna kesinlikle karsıyım bugün en cok kullanılan tel nokia ve en rahat kullanılan tel.kullanamıosan o ayrı.ama bugün dağdaki cobanda nokia kullanıo (6600 özellikle)

eğer donanım özelliklerini dahil etcek olursak ben symbian taraftarı olarak n91i veya n80 i alırım yanıma.hanginizde 4 gb harddisk veya wireless var derim :) ama bunlar donanımsal girmiyorum o yüzden..

oyun uygulama:işte symbianın en büyük farkı.256k java oyunlarının yanına yüksek kaliteli symbian oyunlarını bi koy bakalım.olmadı ngage oyunlarını koy farkı görürsün.hiç olmadı açar emülatör oyunlarını oynarsın hiç hiç olmadı senin telinde oynadığın java oyunlarını oynarsın.ki bukadar geniş bir yelpazede java oyunlarına hiç gerek duymacaksın.programda aynı şekilde.symbian programlar kesinlikle tele daha cok nüfuz edebilen programlar.örneğin bi smartmovie bi ogg player yada bi msn javada daha doğru düzgün msn bile yok.şimdi diyebilirsinki k750de 3 boyutlu oyun desteği var.evet var ama cok kısıtlı.doğru düzgün oyun yok.hala benim telde bitirdiğim ngage tombraider yada fifa 2005 kalitesinde bi oyun gösterebilirmisin?yada rally pro contest.
yada şuraya bak.

gördüğün gibi n-gage, sis, java, emulatör gibi geniş bi yelpaze var.sen sadece burdaki javaları indirebilecekken ben hepsini indirebeliceğim aramızdaki en belirgin farkta bu

aman allahım u ne uzun yazıdır dönem ödevim bilde daha kısaydı :Pp

Lost

Üye
<div class='quotetop'>(ardadoganer &#064; Apr 27 2006, 02&#58;18 PM) [post=323756]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(salihyet &#064; Apr 25 2006, 11&#58;41 PM) [post=322881]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
bence symbian bi ihtiyaç değildir sözlük,msn gbi programlar artık her telefona uyumlu hale getirildi ve symbiansız telefonlarda virüs sorunu var bide arka plan koyunca çok çabuk şarjı bitiyo ama ben bi w800i ile bi k700i ile tek çizgi şarjla bi gece geiçriyorum . yani bence telefondan gerçek anlamda yararlanmak için symbianı tercih etmeyin.ben tam ekran cyber-shot kamera hiç bi symbianlı telefonda görmedim carlsaize koydular ama oda fos çıktı demem o ki bence işletim sistemi olayı bana ters siz ne düşünüyosunuz.
[/b][/quote]

şimdi bak salihciim
kesinlikle cyber-shot u symbiana göre bir artı kabul edemezsin aynı şekilde şarj olayınıda.. nedenmi çünkü actığın başlıkta &#39;symbianı tartısalım&#39; demişsin.symbian bir yazılımdır ve senin bu dediklerin donanımdır.yani cyber-shot olmaması ve symbianlı tellerin kamerasının kötü olması kesinlikle&#33;&#33;&#33; symbianın sorunu deildir.Bu nokianın sorunudur.symbianlı bir tele iyi kamera koydunda yazılılmmı kabul etmedi? hayır&#33; yani lütfen donanımı veya s.e nin avantajlarını sayma.yada başlığını değiştir.
symbiana gelince...
karşısına koyduun (k750 w800 vs) bunlar java platformdur.şidmi bugün gidipte bir nokia aldığında (3250 mesela) sonucta 2 platforma sahip olacaksın.Biri java diğeri symbian.Burası sana kalmış.sonucta 2sinde java midp2.0 ı kullanıyor.
eğer madem javayı cok seviyorsun o zaman symbian özelliğini kullanmazsın sadeve java özelliğni kullanır .jad uzantılı uygulama ve oyunlarla mutlu mesut yaşarsın
ha yok java beni tatmin etmiyor ben daha kaliteli&#33; oyun ve uygulama istiosan bu sefer gider sis uzantılı uygulamalar kullanırsın daha mutlu mesut yaşarsın
yani w800i nin kamerasının 6630dan daha iyi olası ne javanın bir avantajı nede symbianın bir eksisidir.yarın nokia gidipte Nikon gibi optik alanının uzmanı bi firmayla anlaşıp onun lensini kullanırsa nolcak?

film olayına gelince hiç bir zaman .avi kalitesi kadar izleyemezsin bunun içinde (smartmovie)
virüs olayına gelince korunması cok bi sorunmuş gibi bahsediosunuz.kardeşim alışveriş merkezindeyken cebinde bluetooth acık dolaşmayo ver&#33; yada madem dolaşıyosun jhf327tı.sis diye bi uygulama geldiğinde bunu kurcak kadar embilsen zaten 3310 kullan işletim sistemini boşver gez dolaş kırlarda ha oldu kabul ettin bissürü antivirus var.şimdi virüs var diye symbianmı kullanmayalım? o zaman windows en cok virüs bulaşan işletim sistemi PClerde o zaman windowslarımızı silip linux kullanalım dimi

müzik : 1.5 dk cok abartı ben 100 tane şarkı ile 10 sn bile sürmüyor o senin telinden kaynaklanan bi sorun symbianın hatası deil

msn: ki bence cok önemli örneğin ben yazlıktauken orda pc internet gibi bir imkanım yok.çok cüzi bir ücret ztn cepten msne girmek.acıyorum agile&#39;i catır catır muhabbet ediorum arklarımla.mesajlasmaya kalksam ödemek zorunda olduum ücretle msni karsılastırmıyorum bile... msn cok önemli&#33;

dosya sistemi:zaten bir işletim sisteminin işletim sistemi olmayan bi tel kadar kolay olmasını bekleme... ama cok zor olduuna kesinlikle karsıyım bugün en cok kullanılan tel nokia ve en rahat kullanılan tel.kullanamıosan o ayrı.ama bugün dağdaki cobanda nokia kullanıo (6600 özellikle)

eğer donanım özelliklerini dahil etcek olursak ben symbian taraftarı olarak n91i veya n80 i alırım yanıma.hanginizde 4 gb harddisk veya wireless var derim ama bunlar donanımsal girmiyorum o yüzden..

oyun uygulama:işte symbianın en büyük farkı.256k java oyunlarının yanına yüksek kaliteli symbian oyunlarını bi koy bakalım.olmadı ngage oyunlarını koy farkı görürsün.hiç olmadı açar emülatör oyunlarını oynarsın hiç hiç olmadı senin telinde oynadığın java oyunlarını oynarsın.ki bukadar geniş bir yelpazede java oyunlarına hiç gerek duymacaksın.programda aynı şekilde.symbian programlar kesinlikle tele daha cok nüfuz edebilen programlar.örneğin bi smartmovie bi ogg player yada bi msn javada daha doğru düzgün msn bile yok.şimdi diyebilirsinki k750de 3 boyutlu oyun desteği var.evet var ama cok kısıtlı.doğru düzgün oyun yok.hala benim telde bitirdiğim ngage tombraider yada fifa 2005 kalitesinde bi oyun gösterebilirmisin?yada rally pro contest.
yada şuraya bak.

gördüğün gibi n-gage, sis, java, emulatör gibi geniş bi yelpaze var.sen sadece burdaki javaları indirebilecekken ben hepsini indirebeliceğim aramızdaki en belirgin farkta bu

aman allahım u ne uzun yazıdır dönem ödevim bilde daha kısaydı
[/b][/quote]

Süper Anlatmışın arkadaşım. Şarz sorunu kamera sorunu donanımsal nokianın dangalaklığı geliştirmiyor bi türlü bataryaları. symbianlıyada aynı bataryayı koyuyor javayada. işletim sistemi oluncada şarz cabuk bitiyor. mp3 açma hızıda telefonla alakalı değil kartının markası cok önemli. ben kingston kullanıyorum cokcokcok hızlı 1gb. arkadasım farklı bi marka kullanıyor 512 lik benim kartım 2 katı kapasitesi olmasına rağmen ondan 2 kat daha hızlı. bunlar donanımla alakalı malesef symbianla değil. Birde şöyle bir kıyaslama yapayım 6630 la 6680 aynı hızda fakat 6630 daha hızlı. buda ekran çözünürlüklerinden kaynaklanıyor. 6680 inki daha yüksek ama yavaş kalıyor 6630 a göre donanımdır telefonu yavaşlatan.

CooL'n'Quiet

Üye
eyvallah :)

free

free

Üye
konu her zamanki gibi çarpıtılarak devam ediyor ve edecekte
burda java symbiandan üstün diyen bir kişi bile yokken o yana kaymış her zamanki gibi

halbuki konu teknolojinin gelişimine symbian ayak uyduramadı ve yerinde saydı kaldı
o yüzdende bir çok kişi bu symbianı alışkanlığından bırakamıyor
çeşitli programlara teknolojik gelişimler sebebiyle bazı tellerde ihtiyaç bile kalmadı direkt var

symbianın tek iyi yanı daha görsel olması sadece

ama sonuçta symbianlı çoğunluk var zaten bunuda inkar eden yok

umarım daha somut program ve verilerle konuyu incelersiniz
yoksa symbian süper
symbiansız yaşanmaz
vb
sloganlar boş laftan ibaret kalır

sokarus

sokarus

Üye
<div class='quotetop'>(salihyet &#064; Apr 26 2006, 02&#58;02 PM) [post=323110]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
sana katılıyorum abimde sx1 vardı ama sürekli telefonun bişeyiyle uğraşıyoduk hiç derdi bitmek bilmedi servise gönderdik dönmek bilmedi ben k700i&#39;yi sadece 1 kere gönderdim oda joistikin bozulmaması için bakım hemde sürüm yükseltirdim

birde sorum var sürüm yükselttirince k700i&#39;de ne tür gelişmeler oluyo ?

FİLM;ayrıca bi telefonda film izlenmezki oturup bilgisayardan izle yada al bi dvd ses sistemi+ses kartı gibi özellikler varken gidip dandik dındik telefondan izlemem.diyelim seyahat için ttelefona atıcam yani hem yer kaplıyacak hemde hiç bi zevk vermiyecek konuşmaları müzikleri duyamayacaz.bi avantajı olmayacak

Mp3 player;Bir dakika beklemek yok anında giriyorum symbianlı telefonum varken 1,5 dk. bekletiyodu.arkada bekletsem aktif durumda 10dk. şarj bitiyo

Video;Bir telefonda sony imzası varsa kamerayı tartışamazsınız film bile çektik ve w800i ile.

msn;eüer kocaman ekranda zero abimizdeki gibi bi ekranınız yoksa boşa uğraşmayın o zevki vermiyo.yani symban&#39;da çözüm değil

Virüs;en nefret ettiğim symbianın saçmalıklarından bi demet ya telefon bu ne virüsü,temizlemeye uğraşana kadar gitti 10 ytl

Ogg;mp3&#39;ün kalitesine ulaşacaksa diyeceğim bişey yok.

Foto;bi symbianlı telefona makro koydunuzmu?

Dosya;bunu tartışmaya bile gerek yok böyle karman çorman bi dosya sistemi istemem temam attığım anda yüklenir oyunularımda öyle.

Oyun tema ve extralar;oyun tema vb. uygulamaları yüklemesi çok kolay oluyo telefona atıyosun yükleniyo.ayrıca telefonda oynan oyunun bi limiti vardır pc&#39;de aldığım zevkin 1&&#39;ini bile alamam.
o yüzden telefonumda oyun film&#39;gibi şeyler bulunmaz dağ başına gitmiyorum ya w800i gibi walkman telefonum vede bi ses sitemi varsa takarım olur biter
[/b][/quote]

Bence olay goreceli ve bu olay boyle daha cooook devam eder millet te parasına bakar ama soyle dusunun bide ben ata demirerin videosunu tele yukledim avi formatında yolculuk yapın ca cok keyifli oluyo

demem oki bu olay goreceli kişiye gore degişir

sokarus

sokarus

Üye
beyler sorum olacak tek bi tane

peki turkiyede (3310 gibi ıvır zıvır degilde otekiler icin) hangi telefonlar daha cok ilgi goruyor he???

bend java kullandım sanki 4 duvar arasına sıkısmısım kişisellesme koskoca &#39;&#39;0&#39;&#39; windows mobie 2003 kullandım içine girince denizde boguluyosunuz
symbian daha iyi ama asla en iyi degil her seyin acıgıgı olacagı gibi symbianın da wardır ama nokia gelistir miyosa onun essekligi

Bu benim bakıs acım????????

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
seni bu kadar öfkelendiren nedir?

Bekci

Bekci

Üye
İster alışkanlık deyin ister bilmem ne tanımıyorum symbiandan başkasını gayet memnunum. Telefonumda yok yok!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt