<div class='quotetop'>(ardadoganer @ Apr 27 2006, 02:18 PM) [post=323756]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(salihyet @ Apr 25 2006, 11:41 PM) [post=322881]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
bence symbian bi ihtiyaç değildir sözlük,msn gbi programlar artık her telefona uyumlu hale getirildi ve symbiansız telefonlarda virüs sorunu var bide arka plan koyunca çok çabuk şarjı bitiyo ama ben bi w800i ile bi k700i ile tek çizgi şarjla bi gece geiçriyorum . yani bence telefondan gerçek anlamda yararlanmak için symbianı tercih etmeyin.ben tam ekran cyber-shot kamera hiç bi symbianlı telefonda görmedim carlsaize koydular ama oda fos çıktı demem o ki bence işletim sistemi olayı bana ters siz ne düşünüyosunuz.
yeni konu açtım eskiden böyle bi konu açıldımı bilmem ama fikirler zamanla değişir milleti zor durumda bırakmayalım.
[/b][/quote]
şimdi bak salihciim
kesinlikle cyber-shot u symbiana göre bir artı kabul edemezsin aynı şekilde şarj olayınıda.. nedenmi çünkü actığın başlıkta 'symbianı tartısalım' demişsin.symbian bir yazılımdır ve senin bu dediklerin donanımdır.yani cyber-shot olmaması ve symbianlı tellerin kamerasının kötü olması kesinlikle!!! symbianın sorunu deildir.Bu nokianın sorunudur.symbianlı bir tele iyi kamera koydunda yazılılmmı kabul etmedi? hayır! yani lütfen donanımı veya s.e nin avantajlarını sayma.yada başlığını değiştir.
symbiana gelince...
karşısına koyduun (k750 w800 vs) bunlar java platformdur.şidmi bugün gidipte bir nokia aldığında (3250 mesela) sonucta 2 platforma sahip olacaksın.Biri java diğeri symbian.Burası sana kalmış.sonucta 2sinde java midp2.0 ı kullanıyor.
eğer madem javayı cok seviyorsun o zaman symbian özelliğini kullanmazsın sadeve java özelliğni kullanır .jad uzantılı uygulama ve oyunlarla mutlu mesut yaşarsın
ha yok java beni tatmin etmiyor ben daha kaliteli! oyun ve uygulama istiosan bu sefer gider sis uzantılı uygulamalar kullanırsın daha mutlu mesut yaşarsın
yani w800i nin kamerasının 6630dan daha iyi olası ne javanın bir avantajı nede symbianın bir eksisidir.yarın nokia gidipte Nikon gibi optik alanının uzmanı bi firmayla anlaşıp onun lensini kullanırsa nolcak?
film olayına gelince hiç bir zaman .avi kalitesi kadar izleyemezsin bunun içinde (smartmovie)
virüs olayına gelince korunması cok bi sorunmuş gibi bahsediosunuz.kardeşim alışveriş merkezindeyken cebinde bluetooth acık dolaşmayo ver! yada madem dolaşıyosun jhf327tı.sis diye bi uygulama geldiğinde bunu kurcak kadar embilsen zaten 3310 kullan işletim sistemini boşver gez dolaş kırlarda ha oldu kabul ettin bissürü antivirus var.şimdi virüs var diye symbianmı kullanmayalım? o zaman windows en cok virüs bulaşan işletim sistemi PClerde o zaman windowslarımızı silip linux kullanalım dimi
müzik : 1.5 dk cok abartı ben 100 tane şarkı ile 10 sn bile sürmüyor o senin telinden kaynaklanan bi sorun symbianın hatası deil
msn: ki bence cok önemli örneğin ben yazlıktauken orda pc internet gibi bir imkanım yok.çok cüzi bir ücret ztn cepten msne girmek.acıyorum agile'i catır catır muhabbet ediorum arklarımla.mesajlasmaya kalksam ödemek zorunda olduum ücretle msni karsılastırmıyorum bile... msn cok önemli!
dosya sistemi:zaten bir işletim sisteminin işletim sistemi olmayan bi tel kadar kolay olmasını bekleme... ama cok zor olduuna kesinlikle karsıyım bugün en cok kullanılan tel nokia ve en rahat kullanılan tel.kullanamıosan o ayrı.ama bugün dağdaki cobanda nokia kullanıo (6600 özellikle)
eğer donanım özelliklerini dahil etcek olursak ben symbian taraftarı olarak n91i veya n80 i alırım yanıma.hanginizde 4 gb harddisk veya wireless var derim ama bunlar donanımsal girmiyorum o yüzden..
oyun uygulama:işte symbianın en büyük farkı.256k java oyunlarının yanına yüksek kaliteli symbian oyunlarını bi koy bakalım.olmadı ngage oyunlarını koy farkı görürsün.hiç olmadı açar emülatör oyunlarını oynarsın hiç hiç olmadı senin telinde oynadığın java oyunlarını oynarsın.ki bukadar geniş bir yelpazede java oyunlarına hiç gerek duymacaksın.programda aynı şekilde.symbian programlar kesinlikle tele daha cok nüfuz edebilen programlar.örneğin bi smartmovie bi ogg player yada bi msn javada daha doğru düzgün msn bile yok.şimdi diyebilirsinki k750de 3 boyutlu oyun desteği var.evet var ama cok kısıtlı.doğru düzgün oyun yok.hala benim telde bitirdiğim ngage tombraider yada fifa 2005 kalitesinde bi oyun gösterebilirmisin?yada rally pro contest.
yada şuraya bak.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
gördüğün gibi n-gage, sis, java, emulatör gibi geniş bi yelpaze var.sen sadece burdaki javaları indirebilecekken ben hepsini indirebeliceğim aramızdaki en belirgin farkta bu
aman allahım u ne uzun yazıdır dönem ödevim bilde daha kısaydı
[/b][/quote]
Süper Anlatmışın arkadaşım. Şarz sorunu kamera sorunu donanımsal nokianın dangalaklığı geliştirmiyor bi türlü bataryaları. symbianlıyada aynı bataryayı koyuyor javayada. işletim sistemi oluncada şarz cabuk bitiyor. mp3 açma hızıda telefonla alakalı değil kartının markası cok önemli. ben kingston kullanıyorum cokcokcok hızlı 1gb. arkadasım farklı bi marka kullanıyor 512 lik benim kartım 2 katı kapasitesi olmasına rağmen ondan 2 kat daha hızlı. bunlar donanımla alakalı malesef symbianla değil. Birde şöyle bir kıyaslama yapayım 6630 la 6680 aynı hızda fakat 6630 daha hızlı. buda ekran çözünürlüklerinden kaynaklanıyor. 6680 inki daha yüksek ama yavaş kalıyor 6630 a göre donanımdır telefonu yavaşlatan.