Geçmişten Günümüze En Çok İzlenenler.

Sponsorlu Bağlantılar

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Geçmişten Günümüze En Çok İzlenenler.
Evet Arkadaşlar.Türkiye'de Geçmişten Günümüze En Çok İzlenen,Beğenilen Dizileri Sıralıyacağım.Yazmış Olduklarım Alıntı Deildir.Tamamı Haftalardır Ugrastıgım Arastırmanın Sonucudur.

1.YALAN RÜZGARI
:Amerikan yapımı bir pembe dizidir.İlk olarak 26 mart 1973de yayınlanmıstır.Ülkemizde oldukça beğeni toplayan bu dizi TRT ATV ve SHOW TV de gösterilmiştir.Dizi Hala Devam etmektedir.8.673.bölümü 2007de çekilmiş ve dizi 3 yıllık bir tatile girmiştir.

2.DELİYÜREK:1999 yılına damgasını vuran Deliyürek,Kenan İmirzalioğlu'nun ilk sinema sektörüne atılısının temelleridir.Osman Sınavın yapımcılıgını ve yönetmenliğini yaptıgı dizi
TRT,KANAL7,KANAL7 AVRUPA,TNT,TÜRKMENELİ TV,ÇAY TV,KANAL AVRUPA,ATV,SHOW TV gibi kanallarda yayınlanmıstır.Osman Sınav ın ekonomik sorunları nedeniyle dizi bitirilme kararı ile 2001de yayın hayatı sonlanmıstır.

3.ÇILGIN BEDİŞ:1996 yılında Kanal D'de yayınlanan genç kız dizisidir.2001 yılında SHOW TV'ye geçen dizi,2002 yılında bitmiştir.1900 lü yılların en çok seyredilen 2.dizisidir.

4.ÜVEY BABA:2000 yılında yayın hayatına STAR TV de baslayan dizi çok büyük hayran kitlesi toplayarak 8binden fazla bölüm çekilmiştir.zamanla kanal değişiklikleri,ekonomik sorunlar yüzünden dizi bitirilmek zorunda kalmıstır.

5.BÜCÜR CADI:1999 yılına damgasını vuran dizilerden biridir.burnunu oynatarak sihir,büyü yapabilen bir aile anlatılır.çocuklar tarafından begeni ile izlenen dizi 3 yıl yayın hayatında kalabilmiştir.

6.EKMEK TEKNESİ:eminimki izlemeyenimiz yoktur.2002 yılında ATV de baslayan dizi Osman Sınav'ın Türk Halkına bir armaganı olmustur adeta...hiç unutmuyorum.dizi baslayacagı zaman mahallemizde bir sessizlik hakim olurdu.kiminin evinde tv yoktu.komsularına giderlerdi izlemek için.milyonları ekrana kilitleyen dizi 2004 yılında SHOW TV ye geçmiş,ve aynı yıl sona ermiştir.

9.KURTLAR VADİSİ:15 ocak 2003 de SHOW TV de ''BU BİR MAFYA DİZİSİDİR.''sloganıyla olaylı şekilde baslayan dizi büyükten küçüge herkesin severek izlediği bir dizi olmustur.Osman Sınavın büyük bir çalısması olan ,
Dizi birçok kez kanal değişikliği yapmak zorunda kalmıstır.Kurtlar Vadisi SHOW TV de yayınlanırken kanal birçok kez uyarı almış,kapanma noktasına dahi gelmiştir.Dizi Halen yayın hayatını sürdürmektedir.
(Osman Sınavın 3.ses getiren dizisidir.1.Deliyürek,Ekmek Teknesi,3.Kurtlar vadisi)

7.SUSAM SOKAĞI:küçükten büyüge herkesin sevgilisiydi.2004 yılında yayına abd de baslayan çizgi animasyon,aynı yıl TRT de yayınlanmaya baslamıstır.Begeni toplayan yapı,TRT ÇOCUK ekranlarında halen yayınlanmaktadır.

8.ACI HAYAT:2005 yılında SHOW TV ekranlarında yayınlanmaya baslayan dizi Osman Sınavın bir çalısmasıdır.yayına basladıgı günden bitiş tarihine kadar pazartesi günlerinin en çok seyredilen ve reyting alan dizisidir.59 bölüm süren dizi Halen bile KANAL7 ekranlarında gösterilmektedir.

9.ARKA SOKAKLAR:2006 yılında Kanal D ekranlarında yayına baslayan reytıng rekortmeni dizi,yayınlanmaya KANALD ekranlarında devam ediyor.

10.HATIRLA SEVGİLİ:2006 yılında yayına ATV ekranlarında baslayan dizi,siyaset ağırlıklıdır.2008 yılında sona ermiştir.

11.SELENA:Hiç sevmediğim dizilerden birisi.2006 yılında baslamıs bilim kurgu dizisidir.ATV de baslayıp,ATV de bitmiştir.çocukların begeni ile izlediği dizi 104.bölümde zorla ATV tarafından bitirilmiştir.(halktan gelen şikayetler yüzünden yayınına sonverildi 2009 )

12.YAPRAK DÖKÜMÜ:2006 yılında KANALD de yayınlanmaya baslayan dizi,milyonlarca hayran kitlesini arkasına alarak halen yayın hayatını sürdürmektedir.dizi daha öncede 1988de TRT ekranlarında yayınlanmıstı.

13.ÖLÜMSÜZ KAHRAMANLAR:2006 yılında yayına baslayan dizi,SAMANYOLU ekranlarında halen yayınlanmaktadır.sunucusu:ugur ısılak.

14.ARKA SIRADAKİLER:
30 Eylül 2007 tarihinde FOX TV'de yayına girmiştir. 2009-2010 döneminde 3. Sezon'u ekranlarda yayınlanmaktadır.

15.TEK TÜRKİYE:2007 yılında SAMANYOLU TV de yayınlanmaya baslayan dizi,2008 yılında yıldızını parlattı.2008 en çok izlenen diziler sıralamasında 1.sırayı aldı.halen yayınlanıyor...

16.AŞK-I MEMNU:4 eylül 2008 de Kanal D de yayınlanmaya baslamıstır.dizide yayınlanan sex ve sevişme sahneleri yüzünden birçok kez uyarı aldı.uyarılar neticesinde seneryo kısaltılarak dizi erkenden bitirildi.

17.ÇOCUKLAR DUYMASIN:Hepimizin severek izlediği dizi.bu dizinin geçmişi biraz uzun.sabredip okuyalım lütfen :)
Çocuklar Duymasın, 2001-2005 yılları arasında yayınlanmış, Mint adlı yapım şirketinin hazırlamış olduğu bir Türk televizyon dizisidir. Birbirine katlanamayan, ayrılığın eşinde yaşayan karı koca ve bu evliliğin devamını zorunlu hale getiren iki çocuklu bir ailenin birbirleri ve dostlarıyla olan ilişkilerini anlatmıştır.
Çocuklar Duymasın, Eylül 2001 yılından itibaren TGRT de 13 bölüm yayınlandı.1 Haziran'da atv'ye geçerek 2003 haziran ayına kadar Atv'de yayımlandı. Ardından 2003 yılı Eylül ayında Star TV'ye transfer oldu. ve bu sezonun ortasında dizinin harika gidişatı başrol oyuncularından biri olan Pınar Altuğ'un ayrılmasıyla birden bozuldu. 9 Ocak 2004 gününde ayrılma sebebi ise dizi yazarının "Bu bir aile dizisi olduğundan oyuncularımızın özel yaşamındaki olumsuz bir gelişme, diziyi olumsuz yönde etkileyeceğinden o oyuncunun ayrılması en uygun davranış olacaktır" demiş olması, ve gazetecilerin bu olayı gündeme getirmeleri oldu. Aynı durum Tamer Karadağlı'nın başına da gelince diziden ayrılmak zorunda kaldı. 2004-2005 sezonunda çocuklar ne olacak ? adıyla devam etti ve dizi 2005 Mayıs'ında Tamer Karadağlı'nın dönüşü ile final yaptı. 5 Ağustos 2010'da yeniden basladı.

18.EZEL:28 eylül 2009 da SHOW TV de ''ihanet onları ayırdı,intikam birleştirecek''sloganıyla baslamıstır.25 ocak 2010 tarihi itibari ile ATV de yayınlanmaktadır.dizinin seneristi kerem deren 'in 11 Mart’ ta beyin kanaması geçirmesi nedeniyle 2 hafta zorunlu ara veren dizi 12 Nisan tarihinde yeni bölümüyle yayınlanmaya devam etti.Ezel, 2010'da ilk kez düzenlenen İsmail Cem Televizyon ödüllerinde aday gösterildigi 14dal içinden 9 ödül kazanarak büyük başarı kazandı. (En İyi Drama Dizisi, Dizi Film Yönetmeni, Özgün Senaryo, Drama Erkek Aktörü, Görüntü Yönetmeni, Kurgu, Dizi Film Müziği, Film Fragmanı, Unutulmaz Sahne)

___________________________________________________________________________
tümü kendi arastırmalarımdır.haftalardır araştırıyorum bu bilgileri.sonunda bitti. :)
___________________________________________________________________________

geçmişten günümüze en çok seyredilen diziler bunlardı.Tabiki diğer dizilerin hakkını yememek gerekir.ancak ben belli bir reytıng oranına ulasmıs ve severek izlenen dizileri arastırdım.
____________________________________________________________________________
yorumlarınızı bekliyorum.


 
  • Beğen
Tepkiler: PhyscoDevil


¦ ° pî§køpât °¦

¦ ° pî§køpât °¦

Üye
Sonlara doğru süper diziler :ehe
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
zamanın teknolojisine ve imkanlarına baktıgımızda,çok basarılı diziler çekilmiş geçmişte.özellikle Osman Sınav'ın dizileri....
 
PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
güzel konu olmus saol:oke:
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim
 
Samsun55''

Samsun55''

Üye
Teşekkürler
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
19.YILAN HİKAYESİ:1999-2002 arasında gösterilmiş televizyon dizisidir. Dizide köyden kaçan Zeyno'nun Memoli ile karşılaşıp birlikte yaşadığı maceralar anlatılmaktadır. Meltem Cumbul diziden 2001 yılnda ayrılmıştır. Reyting rekorları kıran dizi 90. Bölümü ile ekranlara veda etmiştir.

20.CENNET MAHALLESİ:Dans, müzik, aşkların bol olduğu bir yerdir burası. En güzel kızlar, en afili delikanlılar, en hoş sohbet duygulu insanlar burada yaşar.Bu mahallenin gülü güzeller güzeli dansöz Sultan ile yanık sesli kemancı Ferhat birbirlerine deliler gibi aşıktır ama iki taraf aileleri arasında 4 göbek önceden başlayan düşmanlık bu iki sevgilinin aşkına mani olmaktadır.Sultan'ın anası bohçacı Penbe ile Ferhat'ın babası zurnacı Yunus'ta yıllar önce birbirlerine büyük sevda ile bağlanmışlar ama bu düşmanlık onlarında mutluluğunu bozmuştur.

21.zerda: 2002

22.asmalı konak:2002

23.melekler adası:


 


Üst Alt