Geçmişi Günümüze Getiriyorlar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Geçmişi Günümüze Getiriyorlar


Son model bir Mustang’i, “ilk model” bir Mustang’e çevirdiler.Evet, yanlış duymadınız! Bu kez akıllara durgunluk verecek bir modifiye tarzı ile karşı karşıyayız. Fotoğraflara baktığınızda gözünüze çarpan bütün deliller, bu aracın 1969 yılında üretilmiş bir Ford Mustang Mach 1 Fastback olduğunu işaret ediyor olabilir. Ancak yanılıyorsunuz…
Tertemiz, parıldayan sarı boyanın altında, çelik parçaların ve oynanmış fiberlerin maskelediği 2013 model bir Ford Mustang GT yatıyor!

Retrobuilt adında ki araba modifiye firması, bu tarzı kendine meslek edinmiş ve başarı ile yürütüyor. Günümüzde üretilen, hatta kimi zaman yeni çıkan Amerikan otomobillerinden özellikle Shelby ve Ford markalarını elden geçirip, eskilerden kalma birer Amerikan klasiği kıvamında beğeniye sunuyor. 7O’li yılların yadigarı araba tasarımlarındaki püf noktalarını dikkatle inceleyen firma, aynı tasarımı, aynı orjinallik ile yepyeni arabalar üzerinde sunuyor.
Retrobuilt, özellikle dikkat çeken ve eski Amerikan arabalarında mutlaka görebileceğiniz ortak tasarım ve parçaları her fırsatta kullanarak, ürünlerini ilk görenlerin “Çok iyi bakılmış bir klasik araba!” demesini sağlıyor. Yaratıcılığın sınırlarını zorlayan firma, müşterilerini ve meraklılarını şaşırtacak sürprizler yapmayı çok seviyor anlaşılan!
Eski bir araba ne kadar komforlu olabilir ki? Günümüzün araçlarıyla kıyaslandığında, oldukça rahatsız gelecektir. Ancak bu araçta elektrikli, bel destekli spor koltuklar, altı adet hava yastığı, dondurucu soğuklar yaratbilecek güçte bir klima mevcut. Tüm özellikler bununla bitse iyi; araba 2013 model olduğu için, 2013 model lüks bir otomobilden bekleyeceğiniz her türlü donanım ve aksesuar mevcut!“Sıfır kilometre Amerikan klasiği”nin motorundan bahsetmek gerekirse, 5.0 litrelik V8 motorun 420 beygir gücünde olduğunu söyleyebiliriz.Merkezi Lamar, Missouri’de bulunan Retrobuilt ekibi, Carrol Shelby’nin geçmiş yıllara ait sembolik arabalarını tepeden tırnağa yenilemesiyle ün salmış durumda. Ancak bu işi, alışılagelmiş modifiye anlayışlarına göre biraz daha tersten yapmayı seviyorlar gibi görünüyor: Eskiyen klasikleri yenileyip sıfır hale getirmek yerine, yenilenmiş modelleri, tabiri caizse “eskiterek” birçok klasik araba meraklısının yüreğine su serpiyorlar. Yaptıkları işi kendi sözleriyle tarif etmek gerekirse; “1969 model klasik arabaların tasarımı ile modern bir Ford Mustang’in teknolojisini birleştirerek otomobil hayranlarını rahata kavuşturuyorlar” diyebiliriz…
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt