geceleri zor uyuyorum..ne yapmam gerekiyor?

Sponsorlu Bağlantılar

hakan.c

hakan.c

Üye
    Konu Sahibi
geceleri zor uyuyorum..ne yapmam gerekiyor?
geceleri zor uyuyorum ve dolayısıyla sabahlarıda zor kalkıyorum, bunun bir çaresi varmı?

akşam saat 11 de yatsam 1 saat yatağın içine dönüp duruyom uykum gelmiyor,10 da yatsam yine aynı..

bazen haftasonu (cuma) matraxı dinliyorum birtek o zaman rahatça uyuyabiliyorum saat 2 gibi o zman da çok uykum geldiğinden uyuyabiliyorum sabah 10 dada zor kalkıyorum..

ne yapsam rahat uyurum?

not;çay 1 bardak içerim akşamları,cahve tarzı şeyleri haftaiçi içmem,kola çok içmem,abur cubur tarzı türlerdende per yemem.. :)

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
slm hakan

tavsiyelerim: bergamot özlü çay hazır olarak satılır. yada yağını içtiğin çaya bir iki damla at.
özellikleri: Bergamot Bitkisi: Turunçgillerden, daima yeşil kalan bir ağaç olan Bergamotun meyvesinin kabuklarından hoş kokulu Bergamot Esansı elde edilir. Bu esans özellikle Bergamot Aromalı Çay ve yapımında kullanılır. Bergamotun Faydaları: Bergamot Esansı çay ve lara hoş bir koku verir. Bergamot yağı depresyona karşı olukça etkilidir. Rahatlatıcı etkisi ile uyku bozukluklarına iyi gelir. Mikrop öldürücüdür. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. ...
Diğer Tavsiyem: melissa çayı.sade otunu alıp kaynatarak bi fincan, yadahazır olandan alıp içersen düzenli plarak çok faydasını görürsün. Stres ve uyku bozukluklarına yönelik bitkisel ve doğal besin desteği. Kullanımı yıllardır bilinen, gün içerisinde rahatlamayı sağlamaya yardımcı ve derin, berrak bir uykuya hazırlayan güvenilir içerikli bir ürün.

bunlar başımdan geçtiği için yazdım. lar sağlık açısından iyi gelmedi bağımlılk yaptığı için bu çayları içmeye başladım faydasını görürsün inşallah.. yatmadan 1 saat önce falan içersin.

Yasminozz

Yasminozz

Üye
cübbeli hoca der ki; eğer uykunuz gelmiyosa açıp Kur-an ı Kerim ya da Yasin vs.. okumaya çalışın şeytan hemen uyumanıza yardımcı olur... :D

gaffarson

gaffarson

Üye
benim de yıllardır (yaklaşık 20 yıldır :ehe ) uyku problemim vardır. Hem seviyorum bu durumu hem de kızıyorum kendime bazen. Ancak bende en etkili yöntemlerden biri bira bardağında süt :D içtikten 10-15 dk sonra zaten başlarım esnemeye ve o anı kaçırmadan hemen yatmak lazım.

Yasminozz

Yasminozz

Üye
Benim de yıllardır düzensiz bi uykum var...her dönem değişir saatleri... :D

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
Kendini Şartlarsan uyursun odaklanma sorunu var bence uykuya odaklan

hakan.c

hakan.c

Üye
    Konu Sahibi
slm hakan

tavsiyelerim: bergamot özlü çay hazır olarak satılır. yada yağını içtiğin çaya bir iki damla at.
özellikleri: Bergamot Bitkisi: Turunçgillerden, daima yeşil kalan bir ağaç olan Bergamotun meyvesinin kabuklarından hoş kokulu Bergamot Esansı elde edilir. Bu esans özellikle Bergamot Aromalı Çay ve yapımında kullanılır. Bergamotun Faydaları: Bergamot Esansı çay ve lara hoş bir koku verir. Bergamot yağı depresyona karşı olukça etkilidir. Rahatlatıcı etkisi ile uyku bozukluklarına iyi gelir. Mikrop öldürücüdür. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. ...
Diğer Tavsiyem: melissa çayı.sade otunu alıp kaynatarak bi fincan, yadahazır olandan alıp içersen düzenli plarak çok faydasını görürsün. Stres ve uyku bozukluklarına yönelik bitkisel ve doğal besin desteği. Kullanımı yıllardır bilinen, gün içerisinde rahatlamayı sağlamaya yardımcı ve derin, berrak bir uykuya hazırlayan güvenilir içerikli bir ürün.

bunlar başımdan geçtiği için yazdım. lar sağlık açısından iyi gelmedi bağımlılk yaptığı için bu çayları içmeye başladım faydasını görürsün inşallah.. yatmadan 1 saat önce falan içersin.

teşekkürler..deniyecem :)

cübbeli hoca der ki; eğer uykunuz gelmiyosa açıp Kur-an ı Kerim ya da Yasin vs.. okumaya çalışın şeytan hemen uyumanıza yardımcı olur... :D

:D

benim de yıllardır (yaklaşık 20 yıldır :ehe ) uyku problemim vardır. Hem seviyorum bu durumu hem de kızıyorum kendime bazen. Ancak bende en etkili yöntemlerden biri bira bardağında süt :D içtikten 10-15 dk sonra zaten başlarım esnemeye ve o anı kaçırmadan hemen yatmak lazım.

bende arada evde hazır yoğurt olduğu zaman hazır yoğurt yiyorum :)

Benim de yıllardır düzensiz bi uykum var...her dönem değişir saatleri... :D

aynen :)

Kendini Şartlarsan uyursun odaklanma sorunu var bence uykuya odaklan

olabilir bazen nefesimi dinliyorum :) o zman kolay oluyo uyuması :)

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
bende hic uyuyamam 1.5 -2-3 de yatarım 7 de kalkarım her zmn:D

ouSahin

ouSahin

Üye
ayran iç yogurt ye süt iç uyumadan önce :)

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
Televizyon başında uykum gelesiye kadar Tv izlerim, gece sinema filmleri falan oluyor denk gelirse güzel filmler çıkıyor :naughty:
Sabahta 7 ye alarmı kuruyorum zor olsa da 7:15 de kalkıyorum :)

Süt türü şeylerde uyumana yardımcı olur, şuan aklıma gelmeyen bir maddeyi salgılıyordu yorulduğumuzda vücudumuzda da oluşan bir madde :D

hakan.c

hakan.c

Üye
    Konu Sahibi
Televizyon başında uykum gelesiye kadar Tv izlerim, gece sinema filmleri falan oluyor denk gelirse güzel filmler çıkıyor :naughty:

Süt türü şeylerde uyumana yardımcı olur, şuan aklıma gelmeyen bir maddeyi salgılıyordu yorulduğumuzda vücudumuzda da oluşan bir madde :D

laktik asitten bahsediyosun galiba bugün biyolojide işlemiştik :ehe:ehe

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
Öğrenmişin daha rahat uyursun artık :ehe

maxirabit

maxirabit

Üye
Sevglin yoksa Kendine bir sevgili bul onunla bol bol ugraş,gez-toz:)ertesi günü akşam 7de yatıp sabah 7de kalkarsın:)

minoo

minoo

Üye

laktik asit fermantasyonudur.kaslarda birikerek yorgunluk hissi verir,beyindeki uyku ile ilgili lobu aktif hale getirerek uykunun gelmesini sağlar.
benim de çok ciddi uyku problemim var.mesela yarın sınavım var,ama uyumamayı düşünüyorum.

maxirabit

maxirabit

Üye
Bilgisayar başında çok fazla oturma:)Dışarda fazla değil yarım saat koş sonra yatağa çuval gibi düşersin:D

minoo

minoo

Üye
istemiyorum ama uyumak.

maxirabit

maxirabit

Üye
Tamrayına oturması 1 haftayı bulur geceleri burya takılmaktan uykun düzeni kalmadı.Gündüzde ölü gibi yatıyorum.