Gebelik Şekeri Tedavisi | Hamilelikte Diyabet Tedavisi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
First Lady

First Lady

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Gebelik Şekeri Tedavisi | Hamilelikte Diyabet Tedavisi
gebelik şekeri tedavisi, gebelik şekeri nasıl tedavi edilir, hamilelik şekeri tedavileri, hamilelikte diyabet tedavileri, gebelikte şeker hastalığı, hamilelikte şeker hastalığı tedavisi

Gebelik döneminde kendine gösteren diyabet hastalığı tedavi edilmediği sürece ciddi sorunlara yol açabilir. Gebelik şekeri olan hastaların insüline ihtiyaçları olmayabilir. İnsülin yerine düzenli bir egzersiz ve diyet ile normal sınırlarda tutulmalıdır. Diyet ve egzersiz gebelik şekeri olan kadınlarda çok çok önemlidir.

Kan glikoz düzeyleri genelde günlük olarak test edilmez. İnsülin, gebelik şekerinin tedavisinde kullanıldığı zaman diyet ve insülinin dozu, yüksek ve düşük kan glikoz seviyelerinin zararlı etkilerini önlemek için çok iyi düzenlenmelidirler.



Diyet, kan şekerinin kontrol altında tutulması için önemli bir yoldur. Gebelik diyabeti olan hastaların yaklaşık %90'ı sadece diyetle başarılı olarak tedavi edilebilirler. Diyetinizdeki kalori miktarı, kilonuza bağlı olarak hesaplanır. Gebelikten önceki durumunuzdan farklı olarak, gebelikte farklı bir diyet yapmanız gerekebilir. Bu durum şekerinizi sürekli kontrol altında tutmuş olsanız bile geçerlidir. Diyetiniz, zaman zaman, gelişen bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak ve kan şekeri düzeylerini kontrol etmek için değiştirilebilir. Genel olarak diyet, özel gıdalar ve bütün güne yayılmış küçük atıştırmalardan ibarettir. Yatmadan önce hafif atıştırmak, gece boyunca, kanın glikoz düzeyinin normal sınırlarda tutulmasına yardım edebilir.

Egzersiz, gebelik şekerinin tedavisinde anahtar bir rol oynar. Kan şekeri düzeyini normal sınırlarda tutmak için gerekli olan insülin miktarı egzersizle azalmaktadır. Her kadın için ne kadar egzersizin yeterli olacağı gebeliğin dönemine ve başka bazı faktörlere bağlıdır.

İlaç: Bazı kadınlar, kan şekeri düzeylerini normal sınırlarda tutmak için insüline ihtiyaç duyabilirler. İnsülin ağızdan alınmaz, iğne ile yapılır. Plasentayı (bebeğin sonu, eşi) geçmediği için, anne karnındaki bebeği doğrudan etkilemez. Gün boyunca kan glikoz düzeyini normal sınırlar içinde tutmak için gerekli olan insülin miktarı, kadından kadına değişmektedir. Birçok vakada, gebelik boyunca günde en az iki defa insülin kullanılmalıdır. Genelde, gebelik ilerledikçe insüline olan ihtiyaç artmaktadır. Bu bazen, kanın glikoz düzeyinin iyi kontrol edilmesi için, insülin dozunun ayarlanması gerektiği anlamına gelir. Evde kan glikoz düzeyinin takip edilmesi, ne kadar insüline ihtiyaç duyulduğunu tespit etmek için gereklidir. Son yıllarda bebeğe geçmeyen şeker haplarını da hamilelerde başarıyla kullanmaya başladık. Bu haplar sayesinde gebelik diyabeti olan birçok kadın insülin iğnelerini yaptırmaktan kurtulmaktadırlar. Gebelik diyabeti olan hastalar uygun bir şekilde tedavi edildiklerinde hamilelikleri hiç şeker hastalıkları yokmuş kadar başarılı sonuçlanır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt